Photo Gallery, Τοπικά

Σε αναμονή εξελίξεων οι αγρότες

Χωρίς διάθεση ενίσχυσης των δύο μπλόκων της Μαγνησίας

Σε συνάντηση καλούν σήμερα στις 5 το απόγευμα στο μπλόκο της Νίκαιας όλους τους πολιτικούς της Θεσσαλίας οι αγρότες για να τους ενημερώσουν για τα αιτήματά τους και να τους ζητήσουν τη στήριξή τους. Σήμερα αναμένεται να ενισχύσουν το μπλόκο της Νίκαιας και αγρότες από την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου (Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο) με 40 περίπου τρακτέρ. Στο μπλόκο του Αερινού Μαγνησίας παραμένουν 50 τρακτέρ, ενώ άλλα 60 τρακτέρ βρίσκονται στον κόμβο του Αλμυρού. Το μπλόκο πάντως της Νίκαιας ενισχύεται συνεχώς και ο αριθμός των τρακτέρ κυμαίνεται περίπου στα 1.000.

Το μπλόκο της Νίκαιας είναι το μαζικότερο και το δυναμικότερο και το επισκέπτονται εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και συνδικαλιστές. Οι τελευταίοι δηλώνουν συμπαράσταση στον αγώνα τους.

Χθες την συμπαράστασή του στον δίκαιο, όπως το χαρακτήρισε, αγώνα των αγροτών εξέφρασε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ κ. Σταματόπουλος. Καταδίκασε τη χρήση βίας και τις μεθόδους καταστολής της κυβέρνησης. Ο κ. Σταματόπουλος επισκέφθηκε το μπλόκο επικεφαλής αντιπροσωπείας συνδικαλιστών του ΜΕΤΡΟ. Σε μια συμβολική κίνηση, τους έδωσαν μπουφάν για να αντέξουν, όπως είπαν, το κρύο στο μπλόκο και οι αγρότες ελιές για να αντέξουν, όπως τους είπαν, την πείνα.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές του μπλόκου της Νίκαιας ανέβαλαν την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για τις 12 χθες το μεσημέρι αναμένοντας εξελίξεις από την Αθήνα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πάντως, επανέλαβε ότι γίνονται προσπάθειες να μειωθούν τα έξοδα των αγροτών, με τη μείωση του κόστους ενέργειας, γι’ αυτό και δίνεται τέσσερις μήνες νωρίτερα, το 50% της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου.

Οι αγρότες, όπως τονίζουν, δεν κλείνουν τους δρόμους, τηρούν στάση αναμονής, για τις αποφάσεις της κυβέρνησης επί των αιτημάτων τους, ενώ τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα σε επαρχιακές και εθνικές οδούς.
Στα δύο μπλόκα της Μαγνησίας η εικόνα δεν έχει αλλάξει. Στον Αλμυρό τα αγροτικά οχήματα βρίσκονται στην Παλαιά Εθνική Οδό, στον κόμβο και οι αγρότες έχουν δημιουργήσει ομάδες περιφρούρησης. Όπως τονίζει ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Δημ. Νανάς, τα βασικά προβλήματα είναι το υψηλό κόστος παραγωγής από την τιμή του πετρελαίου, των αναγκαίων για τις καλλιέργειες και το ΦΠΑ, ενώ οι τιμές πώλησης των προϊόντων παραμένουν σχετικά χαμηλές. Πρόσθεσε ότι και η διακοπή χρηματοδότησής τους από τις τράπεζες έχει προκαλέσει οικονομική «ασφυξία».

Στο Αερινό παραμένουν 40 περίπου τρακτέρ χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στις μετακινήσεις.

Στην παρούσα φάση δεν διαφαίνεται διάθεση και από άλλους αγρότες της Μαγνησίας να ενισχύσουν τα δύο αυτά μπλόκα.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι έως τις 13.45 σήμερα παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400) έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης), λόγω συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες (σχετ. το από 28-01-2013 Δελτίο Τύπου). Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δε θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400), αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου (χ/θ 349+396).

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δε θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά η έξοδος θα πραγματοποιείται στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα – Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου, θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το