Αθλητισμός

Σε αναζήτηση προπονητή


Κασάπης και Ντόβενταν οι βασικοί υποψήφιοι για τον πάγκο της Νίκης

Κασάπης και Ντόβενταν είναι οι επικρατέστεροι για τον πάγκο της Νίκης

Χωρίς προπονητή έμεινε η Νίκη μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης από την τεχνική ηγεσία μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση και την ήττα 1-0 από τη Δόξα στην Κρανούλα. Η διοίκηση της ΠΑΕ έκανε αποδεκτή την παραίτησή του και ήδη ψάχνει για προπονητή. Αρκετές αιχμές άφησε εναντίον του 42χρονου τεχνικού ο Στράτος Γιδόπουλος. Μιχάλης Κασάπης και Βέλικο Ντόβενταν οι βασικοί υποψήφιο για τον πάγκο της Νίκης.


Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ Νίκη και δικαιολόγησε την απόφασή του επικαλούμενος τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Μετά την παραίτηση του Κώστα Προβίδα δεν υπάρχει γενικός αρχηγός, ενώ αποκάλυψε ότι η αποστολή πήγε στην Κρανούλα χωρίς να υπάρχει επικεφαλής. Μάλιστα χαρακτηριστικά είπε ότι δεν ήξερε ούτε σε ποιο εστιατόριο θα γίνει το γεύμα, ούτε καν την ώρα αναχώρησης. Επίσης η Νίκη έπαιξε με τη Δόξα χωρίς να έχει φυσιοθεραπευτή στον πάγκο. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δυσαρέσκειά του για την έκβαση των μεταγραφών, αφού δεν αποκτήθηκαν οι παίκτες που ήθελε, αλλά ταυτόχρονα ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για την τραγική εμφάνιση της Κυριακής.

Ο Στράτος Γιδόπουλος δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο κ. Χαραλαμπίδης. Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Blue Star» εξαπέλυσε αρκετά «βέλη» εναντίον του πρώην -πλέον- προπονητή της Νίκης. Αναλυτικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είπε:

Για τη μη απόκτηση επιθετικού: «Ο κ. Χαραλαμπίδης ζήτησε τέσσερις μεταγραφές κι εμείς κάναμε οκτώ. Φέραμε τόσους επιθετικούς και δεν ήθελε κανέναν. Ήρθε ο Πορτογάλος δεν τον ήθελε, έβγαλε άχρηστο τον Όλιβερ που αγωνιζόταν στη Λανούς, ενώ έκανε και περίεργα πράγματα με τον Ναβαρέτε. Ήταν ο καλύτερος παίκτης στο ματς με τον Μ. Αλέξανδρο Ηράκλειας και τον έκανε αλλαγή στην αλλαγή. Αυτές οι κινήσεις προκαλούν εύλογα ερωτηματικά».

Για τα όσα υποστήριξε ο 42χρονος τεχνικός για τις μεταγραφές: «Αφού με προκαλεί ο κ. Χαραλαμπίδης θα μιλήσω ανοικτά. Ήθελε συγκεκριμένους παίκτες, όπως τον Παυλίδη από τη Βέροια, αλλά πήραμε τον Τσάγγαρη. Επέμενε για τον Βεργώνη και τον Κουκουλέκη. Καλός παίκτης ο Βεργώνης αλλά αντιμετώπισε σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ είχε τη Νίκη τρίτη επιλογή πίσω από τη Βέροια και την Αναγέννηση Καρδίτσας. Τον Κουκουλέκη δεν τον ξέρω, αλλά μου τον προτείνουν τα δύο τελευταία χρόνια. Αν είναι τόσο καλός, γιατί δεν παίζει σε καμία ομάδα; Μου πρότεινε έναν σέντερ φορ από τον Απόλλωνα Αθηνών, ο οποίος είναι μεν αξιόλογος, αλλά ο χαρακτήρας του είναι χειρότερος και από τον …Τζιμπούρ».

Για τον τρόπο που παίζει η Νίκη: «Κατά τη γνώμη μου διαθέτουμε το ποιοτικότερο ρόστερ στον όμιλο, αλλά έχουμε αρχίσει να παίζουμε …κλοτσοσκούφι, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Σίγουρα δεν έχουμε καθαρόαιμο φορ, αλλά για να φτάσει η μπάλα στην επίθεση θα πρέπει να υπάρχουν και οι παίκτες να τον τροφοδοτήσουν. Πώς θα γίνει αυτό, όμως, όταν παίζουμε με οκτώ αμυντικούς; Χάναμε στην Κρανούλα και παίζαμε στο ίδιο αργό τέμπο. Ούτε καν τον Μακράκη και τον Καλαμιώτη δεν προώθησε στο τέλος μήπως μπει κάποιο γκολ από σέντρα, γιατί σε τέτοιο γήπεδο, μόνο έτσι θα έμπαινε γκολ».

Για το προχθεσινό παιχνίδι: «Το γήπεδο ήταν σε τραγική κατάσταση. Το είχαν …οργώσει στην κυριολεξία, γιατί έτσι τους συνέφερε, αφού διαθέτουμε πιο τεχνική ομάδα. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία για την κάκιστη εμφάνιση. Κρίμα για τους ηρωικούς φιλάθλους. Βέβαια κάποια στιγμή ξέφυγαν, επειδή προκλήθηκαν, αλλά και πάλι δεν έπρεπε να αντιδράσουν έτσι. Εγώ προπηλακίστηκα από τον πρόεδρο της Δόξας. Φαίνεται είναι το «ευχαριστώ» για την άψογη φιλοξενία που τους επιφυλάξαμε στον πρώτο γύρο».

Κλείνοντας ο κ. Γιδόπουλος αναγνώρισε τα λάθη που έγιναν αλλά παρουσιάστηκε αισιόδοξος: «Σίγουρα έχουμε κάνει λάθη. Υπάρχουν προβλήματα και το αναγνωρίζουμε. Ωστόσο αυτό το «μένω-φεύγω» του κ. Χαραλαμπίδη αποπροσανατόλισε τους παίκτες και παρουσιάσαμε αυτό το κακό πρόσωπο στην Κρανούλα. Η Νίκη δεν μπορεί να έχει έναν προπονητή που βρίσκεται μονίμως υπό παραίτηση. Εάν η Νίκη δεν κάνει στον κ. Χαραλαμπίδη, του εύχομαι να πάει σε μια ομάδα ανώτερή της. Γι’ αυτό και η διοίκηση έκανε αποδεκτή την παραίτησή του. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να ανέβει η Νίκη κατηγορία. Χρειάζεται ηρεμία από όλους. Θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Η Νίκη δεν σταματά σε κανένα Χαραλαμπίδη και σε κανένα Γιδόπουλο».

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αναμένεται να έρθει στο Βόλο αύριο Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη και πιθανότατα θα έχει μαζί του το νέο προπονητή. Ήδη ακούγονται αρκετά ονόματα με επικρατέστερα αυτά των Μιχάλη Κασάπη και Βέλικο Ντόβενταν.

«Κυανόλευκη τραγωδία»

στην Κρανούλα

Στον αγωνιστικό τομέα η Νίκη ήταν τραγική στην Κρανούλα. Αν και έπαιζε με μια μετριότατη Δόξα, «κατάφερε» να χάσει με 1-0 και να μην εκμεταλλευτεί τα στραβοπατήματα των πρωτοπόρων και το ρεπό της Κρανούλας.

Η ομάδα εμφανίστηκε χωρίς ψυχολογία, πράγμα που φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Ο κ. Χαραλαμπίδης έκανε τέσσερις εσωτερικές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Καλαμιώτης από αμυντικός χαφ έπαιξε στόπερ και ο Μακράκης πήρε τη θέση στα χαφ. Ο Πετράς τοποθετήθηκε στη δεξιά πλευρά, όπου μέχρι τώρα έπαιζε ο Στουρνάρας, ο οποίος οπισθοχώρησε στην άμυνα. Οι κινήσεις αυτές δεν βοήθησαν την ομάδα, η οποία ήταν σε άλλο γήπεδο.

Ασφαλώς σημαντικό μερίδιο ευθύνης βαρύνει και τους ίδιους τους παίκτες, οι οποίοι έχασαν κατά κράτος τις «μάχες» πάνω σ’ ένα τερέν που δεν ενδείκνυται για ποδόσφαιρο. Η Νίκη δεν έκανε καμία μεγάλη ευκαιρία, με συνέπεια να δεχθεί τέρμα σε μια ολιγωρία από κόρνερ στο 32’ από τον Παπαβασιλείου και να χάσει το παιχνίδι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το