Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Σε ένα τέταρτο έπεσε η βροχή μισού μήνα

Το νερό είχε ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων και η δύναμή του εκτίνασσε τα καπάκια από τα φρεάτια, στις οδούς Δημητριάδος, Ιάσονος, Παγασών, Αναλήψεως (στο ύψος της εκκλησίας) και στη 2ας Νοεμβρίου

Μπουρίνι που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και διήρκησε λίγα λεπτά της ώρας στάθηκε ικανό να προκαλέσει πλημμύρες στο κέντρο του Βόλου και σε γειτονιές της πόλης, ενώ η ΔΕΥΑΜΒ και η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου επιμένουν ότι είχαν καθαριστεί τα φρεάτια, τα οποία σκεπάστηκαν από φερτές ύλες και ήταν αδύνατον να απορροφήσουν έγκαιρα το νερό. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου κ. Τσαμπάζης, δήλωσε πως καμία Υπηρεσία δεν είχε προβλέψει την ξαφνική αλλαγή του καιρού και ο δήμος δεν είχε ενημερωθεί για το μπουρίνι. Προχθές, ωστόσο, το βράδυ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και για τη Θεσσαλία.

Χθες από τις 15.15 έως τις 15.30 έριξε 20 χιλιοστά βροχής. Δηλαδή σε χρονικό διάστημα ενός τετάρτου έπεσε ποσότητα νερού που αντιστοιχεί σε βροχοπτώσεις μισού μήνα.

Στις μικρές διατομές του δικτύου ομβρίων και στο γεγονός ότι τα φρεάτια βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τη θάλασσα απέδωσε η ΔΕΥΑΜΒ το χάος που προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στην οδό Δημητριάδος και την Ιάσονος, από το ύψος της Κοραή μέχρι τον κόμβο του Δημαρχείου, όπου οι κεντρικοί και κάθετοι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε λίμνες. Το νερό είχε ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων και η δύναμή του εκτίνασσε τα καπάκια από τα φρεάτια, στις οδούς Δημητριάδος, Ιάσονος, Παγασών, Αναλήψεως (στο ύψος της εκκλησίας) και στη 2ας Νοεμβρίου.

Από τη ΔΕΥΑΜΒ υποστηρίχθηκε ότι τα φρεάτια είχαν καθαριστεί τουλάχιστον δύο φορές τον Οκτώβριο σε Ιάσονος και Δημητριάδος, αλλά οι φερτές ύλες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρίσκονται στο ύψος της θάλασσας, προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης τονίστηκε ότι, λόγω έλλειψης προσωπικού, μόνο έξι άτομα εργάζονταν χθες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

«Δεν είχαμε σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα, σε καμία συνοικία. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε το μπουρίνι. Η ΕΜΥ έκανε λόγο για απλές βροχοπτώσεις. Πράγματι κάποια φρεάτια είχαν κλείσει από τις φερτές ύλες, αλλά βγήκαν αμέσως έξω τα συνεργεία της Υπηρεσίας και σε είκοσι λεπτά από την ώρα που σταμάτησε η βροχή, το νερό είχε φύγει από όλους τους δρόμους. Ευτυχώς που δεν διήρκησε το μπουρίνι περισσότερο» ανέφερε, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Προβλήματα που δεν έλαβαν έκταση όπως άλλες χρονιές προκλήθηκαν στο Παλιό Λιμεναρχείο με τον κ. Τσαμπάζη να επισημαίνει ότι ήταν περιορισμένης έντασης.

Στην Αγριά «έμφραγμα» προκλήθηκε σε αγωγό ομβρίων, στο ύψος της κλινικής του Μπισακού. Στο συγκεκριμένο σημείο πλημμύρισε ο δρόμος και απαιτήθηκε η παρέμβαση μηχανήματος της Υπηρεσίας Καθαριότητας ώστε να διοχετευτεί το νερό προς τη θάλασσα.

Στο μεταξύ, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παρενέβησαν χθες για να ελευθερώσουν άλογο  που ήταν δεμένο στο χείμαρρο Κραυσίδωνα.

Περίοικοι τους κάλεσαν και πήγαν και το έλυσαν, για να μην κινδυνεύσει να πνιγεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το