Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Σεμινάρια για άνεργους στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Υποβλήθηκαν 120 αιτήσεις για 30 θέσεις, με την επιμόρφωση να αρχίζει σήμερα
Υποβλήθηκαν 120 αιτήσεις για 30 θέσεις, με την επιμόρφωση να αρχίζει σήμερα

Η ενίσχυση της απασχόλησης και η αντιμετώπιση της ανεργίας με ένταξη στην αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα είναι οι στόχοι της διεξαγωγής των επιδοτούμενων σεμιναρίων κατάρτισης και επιμόρφωσης για 30 άνεργους, που υλοποιούνται από τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια αρχίζουν σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) και τις Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ).

Στα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) και τις Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠ/ΕΚΟ) εντάχθηκε η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, σε συνεργασία με άλλους Δήμους και φορείς του Νομού Μαγνησίας.

Βασικός στόχος των προγραμμάτων είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης με την κινητοποίηση των τοπικών φορέων. Ο στόχος θα επιτευχθεί αρχικά με την προετοιμασία των ανέργων ωφελούμενων και περαιτέρω με την προώθησή τους στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

Τα ΤΟΠΣΑ και τα ΤΟΠ/ΕΚΟ έχουν ως πεδίο αναφοράς τις τοπικές αγορές εργασίας και επικεντρώνονται στην υποστήριξη των ανέργων, αλλά και των επιχειρήσεων μιας οριοθετημένης περιοχής για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας. Έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη νέων πεδίων επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Η προετοιμασία των ανέργων ωφελούμενων περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την εξασφάλιση και δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Στο μεταξύ, στις 120 συνολικά ανήλθαν οι αιτήσεις ενδιαφερομένων ανέργων να συμμετάσχουν στα επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης και επιμόρφωσης για ένταξη στην αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, τα οποία υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, με τις θέσεις να ανέρχονται σε 30.

Τα επιδοτούμενα σεμινάρια θα είναι διάρκειας 135 συνολικά ωρών, με τον κάθε συμμετέχοντα να επιδοτείται με το ποσό των 600 ευρώ.

Οι προγραμματισμένες δράσεις διακρίνονται σε δύο τομείς κατάρτισης και επιμόρφωσης, οι οποίοι είναι ο αγροτουρισμός και ο αγροτικός τομέας.

Η έναρξη των σεμιναρίων κατάρτισης και επιμόρφωσης θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου με τη συμμετοχή των 30 ανέργων, οι οποίοι επιλέχτηκαν βάσει των κριτηρίων αξιολόγησης των προγραμμάτων.

Στόχος της δράσης είναι η επιμόρφωση ανέργων, προκειμένου είτε να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, είτε να αναζητήσουν απασχόληση στην αγορά εργασίας.

«Αρχίζουν σήμερα το μεσημέρι τα επιμορφωτικά σεμινάρια για άνεργους» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Ζαγοράς κ. Μαρία Σαμαρά «με το ενδιαφέρον να είναι έντονο. Στα επιμορφωτικά σεμινάρια συμμετέχουν 30 συνολικά άνεργοι από την ευρύτερη περιοχή μας, ενώ υποβλήθηκαν 120 αιτήσεις. Τα προγράμματα υλοποιούνται στο πλαίσιο της πράσινης οικονομίας και έχουν ως στόχο την κατάρτιση και την επιμόρφωση ανέργων για ένταξη στην αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Οι τομείς είναι ο αγροτουρισμός και ο αγροτικός τομέας. Υλοποιούμε τις δράσεις, προκειμένου να βοηθήσουμε άνεργους της περιοχής μας να ενταχθούν στην αγορά εργασία και την επιχειρηματικότητα. Στόχος μας με την εφαρμογή των σχετικών προγραμμάτων είναι να ενισχύσουμε την απασχόληση και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, δίνοντας ευκαιρίες σε όσες και σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να αναζητήσουν απασχόληση στην αγορά εργασίας» καταλήγει αντιδήμαρχος Ζαγοράς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το