Αθλητισμός

Σαρωτικός ο ΝΟΒΑ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο ΝΟΒΑ στην Α’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, νέων ανδρών-νέων γυναικών και εφήβων-νεανίδων. Συνολικά 13 φορές ανέβηκε στο βάθρο σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης και στην τρίτη στον πίνακα μεταλλίων.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά στο Μαραθώνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών, νέων ανδρών-νέων γυκαικών και εφήβων-νεανίδων. Εκεί ο ΝΟΒΑ ήταν σαρωτικός, αφού κατέκτησε συνολικά 13 μετάλλια (τρία χρυσά, έξι αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια), τα οποία τον ανέβασαν στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης και στην τρίτη στον πίνακα μεταλλίων. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων.

Πιο συγκεκριμένα στις δύο ημέρες των αγώνων για τον ΝΟΒΑ μετάλλια κατέκτησαν οι παρακάτω αθλητές:

 

1η ημέρα

Χρυσό μετάλλιο στην τετράκωπο μετά πηδαλιούχου εφήβων οι Λαδόπουλος, Καραγιώργης, Κουσκουρίδας, Κώστας, Αργύρης (πηδαλιούχος).

Χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου εφήβων οι Λαδόπουλος, Κώστας.

Αργυρό μετάλλιο στο σκιφ εφήβων ο Κουσκουρίδας.

Χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο με πηδαλιούχο οι Κουσκουρίδας, Καραγιώργης, Αργύρης (πηδαλιούχος).

Αργυρό μετάλλιο στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου εφήβων οι Λαδόπουλος, Κώστας, Πολύμερος, Μπακάλης.

Αργυρό μετάλλιο στη δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο νέων ανδρών οι Λουλούδης, Χρηστομάνος.

Αργυρό μετάλλιο στην οκτάκωπο εφήβων οι Λαδόπουλος, Καραγιώργης, Κουσκουρίδας, Κώστας, Πολύμερος, Μπακάλης, Καραζαφείρης, Μανιάτης, Αργύρης (πηδαλιούχος).

 

2η ημέρα

Αργυρό μετάλλιο στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών οι Κουρκούμπας, Ζαχείλας, Κώστας, Κελέσης.

Αργυρό μετάλλιο στην τετράκωπο με πηδαλιούχο ανδρών οι Κουσκουρίδας, Καραγιώργης, Λουλούδης, Χρηστομάνος, Αργύρης (πηδαλιούχος).

Χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου οι Λαδόπουλος, Κώστας.

Χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο μετά πηδαλιούχου οι Λουλούδης, Χρηστομάνος, Αργύρης.

Χάλκινο μετάλλιο στην τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο ανδρών οι Κουσκουρίδας, Χρηστομάνος, Λουλούδης, Καντίκος.

Χάλκινο μετάλλιο στην οκτάκωπο ανδρών οι Λαδόπουλος, Καραγιώργης, Λουλούδης, Χρηστομάνος, Μ. Κουσκουρίδας, Α. Κουσκουρίδας, Καντίκος, Ζαχείλας, Αργύρης.

 

Κουρκούμπας: Πολύ

ευχαριστημένος από τα παιδιά

Η εξαιρετική εμφάνιση του ΝΟΒΑ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας δεν μπορούσε να μην αφήσει ικανοποιημένο τον επικεφαλής του προπονητικού τιμ Γιώργο Κουρκούμπα, ο οποίος δήλωσε στη «Θ»: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά. Και πώς να μην είμαι άλλωστε όταν το 98% των αθλητών που έλαβαν μέρος κατέκτησαν μετάλλιο. Η ομάδα μας αποτελούταν από 23 άτομα και σε όλους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Περιμέναμε ότι θα τα πάμε πολύ καλά, αφού δουλέψαμε σκληρά από τον περασμένο Σεπτέμβριο και τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν απόλυτα».

Επόμενος στόχος για τον ΝΟΒΑ είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων, το οποίο θα διεξαχθεί τέλη Ιουλίου στα Ιωάννινα. Πάντως ο κ. Κουρκούμπας εμφανίζεται συγκρατημένος: «Η ομάδα παίδων-κορασίδων είναι καινούργια και τώρα θα δούμε τι μπορεί να πετύχει. Είναι μια νέα φουρνιά, όπου το ταλέντο υπάρχει. Δουλεύουμε μαζί τους συστηματικά και θα προσπαθήσουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια τον όμιλο και τη βολιώτικη κωπηλασία».

Η εντυπωσιακή παρουσία του ΝΟΒΑ αποτυπώνεται και από τις προκρίσεις στις εθνικές ομάδες. Ήδη οι Αλέξανδρος Λουλούδης και Κωνσταντίνος Χρηστομάνος μετέχουν στο κοινόβιο της Εθνικής και προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του ερχόμενου καλοκαιριού στην κατηγορία Νέων Ανδρών.

Υπάρχει, όμως και συνέχεια. Οι Γιώργος Λαδόπουλος και Νίκος Κώστας πήραν το εισιτήριο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου εφήβων. Επίσης ο Μιχάλης Κουσκουρίδας ήταν δεύτερος στην πρώτη μέρα του σκιφ και πρώτος την επόμενη, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί κι αυτός στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή. Οι παραπάνω αθλητές τον Ιούλιο θα προσπαθήσουν να πιάσουν το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5-8 Αυγούστου στη Βουλγαρία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Γιώργο Κουρκούμπα, στο προπονητικό τιμ του ΝΟΒΑ ανήκουν οι Απόστολος Κουρκούμπας, Βαγγέλης Λοΐζος και Κωνσταντίνα Κουρκούμπα, ενώ την αποστολή συνόδευσε στην Αθήνα ο έφορος Βασίλης Ζαχείλας ως εκπρόσωπος της διοίκησης του Χρήστου Γεροβασίλη, η οποία στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το τμήμα κωπηλασίας του ομίλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το