Photo Gallery, Τοπικά

Σαράντα υποψήφιοι για 31 θέσεις

Το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στην Αθήνα
Το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η διαδικασία της υποβολής υποψηφιοτήτων για την εκλογή συνέδρων από τη Μαγνησία, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα διεξαχθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στην Αθήνα.

Από τη Μαγνησία θα εκλεγούν 31 συνολικά σύνεδροι. Ισχύει η ποσόστωση για τους νέους κάτω των 35 ετών και για τις γυναίκες. Συνολικά οι υποψήφιοι είναι 40 άτομα, τηρούμενων και των υποψηφίων για τις ποσοστώσεις των γυναικών. Η ποσόστωση είναι μάλιστα υποχρεωτική, διότι αλλιώς θα μειωθεί η εκπροσώπηση της Μαγνησίας σε συνέδρους. Η ποσόστωση ισχύει για τους Δήμους Αλμυρού, Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Ρήγα Φεραίου.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των συνέδρων θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας. Θα αρχίσει από τις 8 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα. Στο Βόλο η κάλπη θα στηθεί στο «Δίαυλο», ενώ στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες στα κτίρια των πρώην Δημαρχείων. Στους λοιπούς Δήμους της Μαγνησίας οι κάλπες θα στηθούν στα Δημαρχεία.

Όσον αφορά στους υποψήφιους: Από το Δήμο Βόλου υποψήφιοι είναι συνολικά 22. Εκλέγονται 17. Στο Δήμο Βόλου, σύμφωνα με την εγκύκλιο του κόμματος, οι τρεις από τους 17 εκλέγονται με την ποσόστωση κάτω των 35 χρόνων και πέντε γυναίκες επίσης με την ποσόστωση. Σημειώνεται ότι στο Δήμο Βόλο θα γίνει εκλογή συνέδρων και για το συνέδριο της Νεολαίας. Υποψηφιότητα κατέθεσαν 11 νεολαίοι. Η ανάδειξη του αριθμού των συνέδρων εξαρτάται από τη συμμετοχή όσων θα ψηφίσουν.

Από το Δήμο Αλμυρού υποψήφιοι είναι συνολικά έξι και θα εκλεγούν τέσσερις αιρετοί σύνεδροι, εκ των οποίων ένας κάτω των 35 χρόνων και μία γυναίκα.

Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου υποψήφιοι είναι δύο. Εκλέγονται δύο σύνεδροι, εκ των οποίων μία σύνεδρος γυναίκα με την ποσόστωση. Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου υποψήφιοι είναι τρεις, εκλέγονται δύο, εκ των οποίων μία γυναίκα με ποσόστωση, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου υποψήφιοι είναι πέντε, εκλέγονται τρεις σύνεδροι, εκ των οποίων μία γυναίκα με ποσόστωση και στους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου είναι από ένας υποψήφιος και εκλέγεται ένα σύνεδρος από κάθε νησί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως επισημαίνεται στη συγκεκριμένη οδηγία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ικανοποιητική συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες για το συνέδριο το κατώτατο όριο ανά εκλεγόμενο σύνεδρο ορίζεται να είναι στους 20 ψηφίσαντες για να εκλεγούν όσοι προβλέπονται από το παραπάνω πίνακα. Για να αυξηθούν οι αντιπρόσωποι ισχύουν τα παρακάτω: Το ανώτατο όριο για να ισχύσει η αριθμητική εκπροσώπηση είναι 30 ψηφίσαντες ανά εκλεγόμενο σύνεδρο. Εάν ο ανά εκλεγόμενος σύνεδρος όπως έχει αριθμητικά κατανεμηθεί, υπερβεί το 30 τότε ανά 30 επιπλέον ψηφίσαντες εκλέγεται ένας επιπλέον σύνεδρος.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το