Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Σαμαράς: Μεταβατική η κυβέρνηση

 

Ειδικού σκοπού η κυβέρνηση, επανέλαβε ο Αντ. Σαμαράς

 

 

 

 

Αναταράξεις στη ΝΔ από την άρνηση του Π. Καμμένου να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης

 

 

 

 

 

ΑΘΗΝΑ, 14. «Αυτή η κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού και μεταβατικού χαρακτήρα» επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι στόχος της είναι «να αποφευχθούν τα χειρότερα» και να μπορέσει αμέσως μετά ο λαός «να δώσει ισχυρή εντολή σε νέα κυβέρνηση».

Βασικός στόχος της κυβέρνησης, όπως τονίζει ο κ. Σαμαράς στη «Realnews», είναι «να επανορθώσει τη μεγάλη ζημιά που έγινε με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος», καθώς και να «εξασφαλίσει ξανά την 6η δόση και να ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή απόφαση για το κούρεμα του χρέους, ώστε να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία».
«Εμείς δεν θα αμφισβητήσουμε αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί για την επόμενη χρονιά. Θα διατηρήσουμε όμως το δικαίωμα, σε κάθε ευκαιρία που θα δοθεί, να ζητήσουμε αλλαγή σε ό,τι πρέπει να αλλάξει γιατί δεν δουλεύει» τονίζει.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι «όσοι φαντάζονται ότι μία μεταβατική κυβέρνηση μπορεί να παρατείνει τη θητεία της επ’ αόριστον ή ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν μήνες μετά, κάνουν λάθος». Η κυβέρνηση -τονίζει- από την απόφαση της περασμένης Κυριακής στην Προεδρία της Δημοκρατίας και «η απόφαση προσδιορίζει εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου».
Ερωτηθείς αν υπάρχει υπαναχώρηση της ΝΔ και του ίδιου, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι «έπρεπε να αποφευχθούν τα ακόμη χειρότερα, που προς στιγμήν απειλήθηκαν, και να μπούμε σε νέο δρόμο για να διεκδικήσουμε την απαραίτητη ανάκαμψη». «Υπάρχει νέα πραγματικότητα, ασφαλώς. Αλλά δεν υπάρχει υπαναχώρηση» συμπληρώνει.
Σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός μετά το Φεβρουάριο, ο κ. Σαμαράς δηλώνει ως απόλυτη προτεραιότητα του να επαναδιαπραγματευτεί την ανάγκη ανάκαμψης, ενώ στο ερώτημα αν δεν έχει κυβερνητική πλειοψηφία τι θα πράξει, ο πρόεδρος της ΝΔ απαντά ότι το αίτημα της ανάκαμψης πρέπει να έχει «τη σαφή στήριξη και την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού».

 

 

Συνεδριάζει η Κ.Ο. της ΝΔ

 

Συνεδριάζει σήμερα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου μετά τη συγκρότηση της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας και δεν λείπουν τα στελέχη εκείνα που εκφράζουν προβληματισμούς για το εγχείρημα.
Στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν στελέχη που εκτιμούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε δυσανάλογο πολιτικό κόστος, στηρίζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς τη διετία που είναι αρχηγός, ούτε το μνημόνιο υπερψήφισε, ούτε τα μέτρα που ακολούθησαν.
Λίγα 24ωρα νωρίτερα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος σημείωνε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε αγκαλίτσες, φιλάκια και καρδούλες, σα να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου».
Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», στη «σκληρή» γραμμή, εκτός από τον κ. Καμμένο, είναι επίσης οι κ.κ. Κ. Μαρκόπουλος και Γ. Μανώλης. Αντίθετα, η ομάδα των «πέντε» (Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Κυρ. Μητσοτάκης, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Βαρβιτσιώτης και Ευ. Αντώναρος) αισθάνεται δικαιωμένη. Υπέρμαχοι της νέας κατάστασης εμφανίζονται και άλλα στελέχη, μεταξύ των οποίων ο κ. Ν. Δένδιας.

Ο Π. Καμμένος

 

Την πρόθεσή του να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, προανήγγειλε μέσω του «Βήμα 99,5» ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «χούντα» την κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι η τοποθέτησή του αποτελεί συνέχεια της δήλωσης του συμβούλου του προέδρου της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη, ότι «μια κυβέρνηση συνεργασίας θα αποτελούσε κοινοβουλευτική χούντα».
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος τάχθηκε κατά της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αφού -όπως εξήγησε-επικυρώνει το πρώτο μνημόνιο, το οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει αποκηρύξει.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βρήκε αγνώστους να κατοικούν στο σπίτι της στην Πάτρα

Δεν πίστευε στα μάτια της η ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στην Πάτρα, όταν πήγε να πάρει…

6 Οκτωβρίου 2024

Michael Jackson: Στο «σφυρί» έργα τέχνης με την υπογραφή του

Σε δημοπρασία βγαίνουν στις 6 Οκτωβρίου 76 έργα Τέχνης υπογεγραμμένα από τον Μάικλ Τζάκσον (Michael…

6 Οκτωβρίου 2024

Διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί μπροστά από τον Λευκό Οίκο

Άνδρας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από τον Λευκό Οίκο. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο σε…

6 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΕ ΑΕΚ: “Δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εποχές… Παράγκας”

Τα παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία του Πουλικίδη, αλλά και του VARίστα Τσακαλίδη για…

6 Οκτωβρίου 2024

Mariah Carey: Απαντάει με βίντεο σε όσους βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα

Με ένα χιουμοριστικό βίντεο στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» Μαράια…

6 Οκτωβρίου 2024

Al Pacino: Αποκάλυψε ότι παραλίγο να πεθάνει από κορονοϊό

Ο Αλ Πατσίνο (Al Pacino) αποκάλυψε πόσο ταλαιπωρήθηκε, όταν διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο διάσημος…

6 Οκτωβρίου 2024