Photo Gallery, Πολιτική

Σαμαράς: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη Θράκη

Διήμερη περιοδεία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


Η επιχειρηματικότητα είναι το βάθρο της ανάπτυξης – Όχι «Καλλικράτης» στα Επιμελητήρια


Για εγκατάλειψη της Θράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος περιοδεύει από την Παρασκευή στην περιοχή.
«Αισθάνομαι ότι επιστρέφει στη Θράκη η εποχή της εγκατάλειψης. Υπάρχει αποβιομηχάνιση της περιοχής, εκτίναξη της ανεργίας, δημογραφική απογύμνωση και η κυβέρνηση δείχνει ότι επιφυλάσσει για την Θράκη, χωροταξικά τουλάχιστον, Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών. Αυτό είναι για μας απαράδεκτο» τόνισε κατά την επίσκεψη του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στην Κομοτηνή.
«Η Θράκη δικαιούται να εξελιχθεί σε πρότυπο οικολογικής εναλλακτικής ανάπτυξης και σε μοντέλο μιας ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας, για να μπορέσει να αποκτήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζεται» σημείωσε και αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα λέγοντας ότι είναι το βάθρο της ανάπτυξης. «Δεν πρέπει να ενοχοποιείται ο επιχειρηματίας και για να σταθεί στα πόδια του χρειάζεται τη βοήθεια της πολιτείας».
Ο κ. Σαμαράς, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «Καλλικράτη» και για τα Επιμελητήρια και δεσμεύτηκε, απέναντι στους Θρακιώτες ότι η ΝΔ θα στηρίξει τα Επιμελητήρια της Θράκης.
Τα Επιμελητήρια είναι πυρήνας ανάπτυξης για κάθε περιοχή και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των Επιμελητηρίων είναι δίπλα στη ΝΔ, στην προσπάθεια κατάρτισης ενός σύγχρονου και ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο θα προχωρήσει στην ανταγωνιστικότητα με τολμηρές τομές, επισήμανε και πρόσθεσε: «Ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη και αυτή θα έρθει μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία».
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Κομοτηνής Δαμασκηνό, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρη Γιαννακίδη και το μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί.
«Δεν γινόμαστε συνένοχοι»

Τη σύναψη μιας συμφωνίας εμπιστοσύνης κι ενός συμβολαίου αξιοπρέπειας με τους Έλληνες πολίτες, που θα προάγουν μια νέα πολιτική και θα οδηγήσουν τη χώρα στην οικονομική ανάκαμψη, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας την Παρασκευή σε κεντρική εκδήλωση στην Κομοτηνή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό για «θυσίες χωρίς αντίκρισμα» που «αντί να μειώνουν το έλλειμμα στην πραγματικότητα πολλαπλασιάζουν τα «λουκέτα», εκτοξεύουν την ανεργία και αυξάνουν το χρέος».

Πέρυσι, είπε ο κ. Σαμαράς, «μας έλεγαν ότι θα μείωναν για το 2010 το έλλειμμα στο 8,2%. Ύστερα μας είπαν ότι θα το συγκρατούσαν στο 9,4%. Τώρα μας λένε ότι το έλλειμμα έφτασε το 10,6%».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι το κόμμα του έχει ρεαλιστικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση, που δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα, δεσμευόμενος ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην ισονομία μεταξύ των πολιτών.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε και στο «ενδεχόμενο εκλογικού εκβιασμού» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Συνένοχοι σε μια καταστροφική πολιτική δεν πρόκειται να γίνουμε. Αν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να εκβιάσει ακόμα και με εκλογές, τον εκβιασμό του δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Του το λέμε από τώρα, για να μη μπει στον κόπο».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το