Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Σήμερα το στερνό αντίο στο Θανάση Νάκο

Θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία υφυπουργού
Θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία υφυπουργού

Στερνό αντίο σήμερα θα πούνε χιλιάδες άνθρωποι στο Θανάση Νάκο συνοδεύοντάς τον στην τελευταία του κατοικία. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 2 το μεσημέρι από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου. Η σορός τού Θανάση Νάκου θα εκτίθεται στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό από τις 09:30 το πρωί. Η κηδεία του θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υφυπουργού. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος. Τη Βουλή των Ελλήνων ο πρόεδρος του Σώματος κ. Μεϊμαράκης.

Ο Θανάσης Νάκος «έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, σε ηλικία 63 ετών, μετά από νοσηλεία αρκετών ημερών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Θεραπευτήριο «Υγεία» από λοίμωξη του αναπνευστικού. Στο τέλος του περασμένου μήνα ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής είχε υποβληθεί σε προγραμματισμένη επέμβαση καρδιάς. Ο θάνατός του σκόρπισε πανελλήνια συγκίνηση.

Στη Μαγνησία χιλιάδες είναι οι πολίτες που εκφράζουν τη θλίψη τους για το χαμό του. Ο Θανάσης Νάκος ήταν ο πολιτικός, ο άνθρωπος, ο οποίος βοήθησε πολύ τον τόπο του και τους συμπολίτες του.

Εκατοντάδες είναι τα ψηφίσματα που εκδίδονται και δημοσιοποιούνται για το θάνατό του. Εκατοντάδες και οι συλλυπητήριες δηλώσεις.

Δηλώσεις

Η ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της για το θάνατο του Θανάση Νάκου αναφέρει: «Η οδύνη και η θλίψη για το χαμό του συναγωνιστή και συνοδοιπόρου Θανάση Νάκου είναι απερίγραπτες. Σήμερα χάσαμε τον πολυτεχνίτη, τον πολιτικό, τον άνθρωπο που βρισκόταν πάντα δίπλα μας. Ο Θανάσης Νάκος, με αγάπη και αφοσίωση, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό για τα δρώμενα του Βόλου, της Μαγνησίας, της πατρίδας μας. Η πολιτεία άλλωστε, σε αναγνώριση της προσφοράς και του ήθους του, τον τίμησε πρόσφατα με τη θέση του β’ αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Ως ύστατο φόρο τιμής, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, δήλωσε: «Ο Θανάσης Νάκος, πορεύτηκε σε όλο του το βίο, με γνώμονα την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη.

Είναι βέβαιο πως δεν θα λείψει μόνο από την εκλογική του περιφέρεια, αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ (πρώην υφυπουργός Παιδείας) κ. Σπύρος Ταλιαδούρος δήλωσε: «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα για την απροσδόκητη απώλεια του αγαπητού συναδέλφου και φίλου Θανάση Νάκου.

Ενός πολιτικού άντρα αφοσιωμένου στην αποστολή του και με μεγάλη προσφορά στην πατρίδα, αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μαγνησία. Αγωνίστηκε για την πατρίδα μας με ήθος και αξιοπρέπεια. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου δήλωσε: «Είναι οδυνηρή η απροσδόκητη απώλεια του φίλου Θανάση, τόσο για το Νομό μας, όσο και την πατρίδα μας. Αφήνει πίσω του ένα πολύ μεγάλο έργο για το Νομό, αναγνωρισμένο από τους φίλους του, αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δυστυχώς, το κενό είναι δυσαναπλήρωτο. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ. & Δ. Θεσσαλίας Ντ. Διαμάντος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πολυετής προσφορά του Θανάση Νάκου στα κοινά του ΤΕΕ και στην πολιτική ζωή, καθώς και το εγνωσμένο ήθος του καθιστούν την απώλειά του οδυνηρή και  δυσαναπλήρωτη. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια και εκ μέρους όλου του Τμήματος για τον αδόκητο χαμό του εκλεκτού συναδέλφου και μέλους του ΤΕΕ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας εξέδωσε ψήφισμα για το θάνατο του Θανάση Νάκου.
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαγνησίας εκφράζουν τη λύπη τους για το θάνατο του β’ αντιπροέδρου της Βουλής και απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ψήφισμα εξέδωσε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου επισημαίνοντας ότι «ο Θανάσης Νάκος υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατόπιν το Κοινοβούλιο, τιμώντας επάξια τους πολίτες της Μαγνησίας που τον εξέλεξαν εκπρόσωπό τους σε επτά συναπτές εκλογικές αναμετρήσεις».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ν. Μαγνησίας της ΠΕΔΜΕΔΕ εξέδωσε επίσης ψήφισμα.
Τα Διοικητικά Συμβούλια του Συνεταιρισμού EUROTAXI Βόλος και του Συνδέσμου ο «Άγιος Χριστόφορος» εξέδωσαν ψήφισμα.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Αναστάσιος Βολιώτης δήλωσε: «Είμαστε συγκινημένοι και συντετριμμένοι από την απώλεια του Θανάση Νάκου, αντιπροέδρου της Βουλής, πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, ο οποίος συμπαραστάθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στα προβλήματα του νομικού κόσμου. Το μόνο που θέλω να πω είναι καλό ταξίδι».
Ο πρόεδρος της Τ.Ο. Λονδίνου της Ν.Δ. κ. Γιώργος Παληκαράς και το Δ.Σ της Τ.Ο. Λονδίνου εκφράζουν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και του εύχονται «καλό ταξίδι».

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων σε ανακοίνωση αναφέρουν: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και συγκίνηση για τον αναπάντεχο χαμό του βουλευτή της Ν.Δ. Μαγνησίας και β’ αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου. Ο Θανάσης Νάκος υπήρξε ένας πολιτικός άντρας, πιστός στις ιδέες του, αγωνιστής με σοβαρή παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας. Πάσχισε για ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα και τον τόπο του και με το έργο του άφησε παρακαταθήκη για τη Μαγνησία, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.
Άνθρωπος διαλλακτικός, ικανός να συμβιβάζει τις αντιθέσεις και να παράγει συνθέσεις, στέλεχος με σκέψη πολιτική και δράση ανθρώπινη, έντιμος, συνεπής και εργατικός, ο Θανάσης Νάκος προσέφερε σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε.
Συνεπής στις ιδέες και τις αρχές του κατάφερνε να κερδίζει την εκτίμηση και το σεβασμό των συνεργατών του. Άντρας σεμνός και μετριοπαθής, χαρακτήρας έντιμος και συναινετικός. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Ο εντεταλμένος σύμβουλος Βορείων Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Φίλιππος Χήρας δήλωσε: «Είναι οδυνηρή η απροσδόκητη απώλεια του οικογενειακού μας φίλου Θανάση, τόσο για τις αγαπημένες του Β. Σποράδες, το Νομό, όσο και την πατρίδα μας. Αφήνει πίσω του ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο για τα νησιά μας, αλλά και για το Νομό, αναγνωρισμένο από όλους τους φίλους του, αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους. Η πολυετής προσφορά του Θανάση Νάκου, καθώς και το εγνωσμένο ήθος του καθιστούν την απώλειά του οδυνηρή και δυστυχώς, το κενό είναι δυσαναπλήρωτο. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».
Ο Αθλητικός Σύλλογος «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937» σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αιφνίδια και απρόοπτα, έφυγε από κοντά μας ο Θανάσης Νάκος, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό και ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, για το Νομό μας και την κεντρική πολιτική σκηνή. Η δημιουργικότητά του, η μαχητικότητά του και το ακάματο της προσωπικότητάς του, ήταν τα χαρακτηριστικά του ανδρός, που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Ο Νομός μας έχασε μια ξεχωριστή πολιτική οντότητα και ο σύλλογός μας, έναν καλό του φίλαθλο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους, στους φίλους και στους συνεργάτες του.
Το Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, θα παραστεί σύσσωμο στον ύστατο χαιρετισμό».
Ο πρώην περιφερειάρχης και νομάρχης Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδης δήλωσε: «Η ελληνική κοινωνία θρηνεί την απώλεια ενός εξέχοντος κοινοβουλευτικού ανδρός, ενός έντιμου και ηθικού πολιτικού του μέτρου.
Ενός καλού φίλου, με τον οποίο είχα το προνόμιο να συνεργαστώ επί σειρά ετών. Η φωνή του, φωνή της σύνεσης και της λογικής, είναι βέβαιο πως θα λείψει από τη Βουλή και την πατρίδα, σε μια περίοδο βαριάς δοκιμασίας του έθνους και της δημοκρατίας μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη…».
Εκατοντάδες είναι τα τηλεγραφήματα που εστάλησαν στην οικογένειά του, αλλά και στο πολιτικό του γραφείο από απλούς πολίτες. Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου «Δος Ημίν Σήμερον» (ΑΡ. ΛΟΓ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 267/ 296063 – 06).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το