Photo Gallery, Αθλητισμός

Σήμερα τα σπουδαία για Ολυμπιακό Β.

Από την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου εξαρτάται το μέλλον της ΠΑΕ

 

Παράταση στην αγωνία για τον Ολυμπιακό Βόλου. Το Διοικητικό Εφετείο δεν εξέδωσε χθες απόφαση σχετικά με το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για αναστολή της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μη χορηγήσει στην ΠΑΕ πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Αποτέλεσμα, τα πάντα να παραμένουν ανοιχτά, όσον αφορά το μέλλον του βολιώτικου συγκροτήματος και οι εξελίξεις στην υπόθεση να μεταφέρονται για σήμερα (εφόσον, βέβαια, το Εφετείο εκδώσει την ετυμηγορία του).

Την περασμένη Παρασκευή κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο νομικός εκπρόσωπος της ΓΓΑ πίεσε προς την κατεύθυνση η απόφαση να βγει το συντομότερο δυνατόν. Κι αυτό, γιατί όσο ισχύει η προσωρινή διαταγή που έχει κερδίσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από το Διοικητικό Εφετείο στις 26 Αυγούστου, η ΕΕΑ δεν μπορεί να εξετάσει φακέλους υποψήφιων ομάδων να αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, ενώ και οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να μείνουν ελεύθεροι.

Θυμίζουμε, πως για να μείνουν ελεύθεροι οι παίκτες, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να υποβιβαστεί στην Δ’ Εθνική κατηγορία και αυτή τη στιγμή, όσο υπάρχει εκκρεμοδικία και η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, δεν μπορεί και η ΕΠΟ να ορίσει παράταση μεταγραφικής περιόδου για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, δίνοντάς τους το δικαίωμα να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Το Διοικητικό Εφετείο δεν ανακοίνωσε χθες την απόφαση, καθώς θα πρέπει πρώτα να εξετάσει τα υπομνήματα που κατέθεσαν οι δύο πλευρές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Αν το Διοικητικό Εφετείο βγάλει απόφαση υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, τότε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα είναι υποχρεωμένη να επανεξετάσει τους φακέλους τους. Αντίθετα, αν η ετυμηγορία είναι αρνητική, τότε ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για ην εξέταση των φακέλων Λεβαδειακού και Δόξας Δράμας, προκειμένου να ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ.
Παράλληλα, η ΕΠΟ περιμένει την απόφαση του Εφετείου. Αν απορρίψει την αίτηση Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου, η Ομοσπονδία θα ανακοινώσει δεκαπενθήμερη παράταση της μεταγραφικής περιόδου, για τους παίκτες των δύο ομάδων. Ήδη κάποιοι εξ αυτών φέρεται να έχουν συμφωνήσει με ομάδες (Μόνχε, Ζαραδούκας με Ολυμπιακό, Σανκαρέ, Ουμπίντες με Άρη, Μητρόπουλος με Παναιτωλικό).

Το σύνολο των αθηναϊκών ΜΜΕ, πάντως, δεν δίνουν καμία ελπίδα στον Ολυμπιακό Βόλου και στην Καβάλα να παραμείνουν στη Σούπερ Λιγκ, ωστόσο, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και αισιοδοξούν πως θα υπάρξει δικαίωση από το Διοικητικό Εφετείο.

Η κατάσταση έχει φθείρει ψυχολογικά όλους όσοι ασχολούνται με την ομάδα (διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές, φιλάθλους), οι οποίοι περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.

 

Στο στόχαστρο

της Τότεναμ

ο Γιακούποβιτς

Το ενδεχόμενο απόκτησης του Ελντίν Γιακούποβιτς σκέφτονται στην Τότεναμ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail». Ο 26χρονος Ελβετός γκολκίπερ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα βρίσκεται στη λίστα των «σπιρουνιών», στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου υποβιβαστεί στην Δ’ Εθνική και ο παίκτης μένει ελεύθερος.

Η Τότεναμ θέλει να καλύψει με τον Γιακούποβιτς την ενδεχόμενη αποχώρηση του Εουρέλιο Γκόμες, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να φύγει από τον αγγλικό σύλλογο, επειδή δεν έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Χάρι Ρέντναπ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τότεναμ ενδιαφέρεται για τον Γιακούποβιτς, καθώς τον είχε δοκιμάσει και το 2009, όταν αγωνιζόταν στην Λοκομοτίβ Μόσχας, αλλά τότε οι δύο πλευρές δεν είχαν έρθει σε συμφωνία.

Ο Ελβετός τερματοφύλακας από την πλευρά του δήλωσε ότι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός εξετάζουν την απόκτησή του: «Η τέταρτη κατηγορία δεν είναι επιλογή για μένα, αυτό είναι δεδομένο. Είμαι στο καλύτερο σημείο της καριέρας μου, δεν χωρά αμφιβολία. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον μου. Ελπίζω πως η UEFA θα μου δώσει τη δυνατότητα να πάρω μεταγραφή» είπε αρχικά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Βόλου και συνέχισε: «Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να γυρίσω στην Ελβετία. Είχα επαφές με την Ξαμάξ το καλοκαίρι και ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ με παρακολουθούν. Αλλά για την ώρα δεν έχω αποφασίσει τίποτα ακόμα».

 

Σέλεζι: Θέλω

να φύγω από

την Ελλάδα

Την απόφασή του να αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου υποβιβαστεί στην Δ’ Εθνική, έχει πάρει ο Ζόλταν Σέλεζι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Τύπο της Ουγγαρίας.

Ο δεξιός οπισθοφύλακας των «ερυθρόλευκων» παραχώρησε συνέντευξη στην ουγγρική ιστοσελίδα, blikk και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και στο μέλλον του. Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζόλταν Σέλεζι:

Για το αν γνωρίζει που θα συνεχίσει την καριέρα του: «Περιμένουμε να ανακοινωθεί η απόφαση για το αν θα υποβιβαστεί η ομάδα στην Δʼ Εθνική. Αν συμβεί αυτό, τότε θα κοιτάξω το μέλλον μου. Υπάρχουν προτάσεις από ελληνικές ομάδες, όμως θέλω να φύγω από την Ελλάδα».

Για το αν θα υποχρεωθεί να μείνει χωρίς ομάδα, από τη στιγμή που οι μεταγραφές στο εξωτερικό έχουν τελειώσει: «Ελπίζω όχι. Ήδη έχει ζητηθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία να κρατήσει ανοικτές τις πόρτες για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, αλλά δεν έχουν λάβει ακόμη απόφαση. Διαφορετικά, οι παίκτες των δύο ομάδων μπορεί να μείνουμε ελεύθεροι στην Ελλάδα και να έχουμε τη δυνατότητα να υπογράψουμε σε άλλους ελληνικούς συλλόγους. Όπως προανέφερα, όμως, σκέφτομαι να παίξω σε άλλο πρωτάθλημα και όχι στο ελληνικό».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το