Τοπικά

Σήμερα αποφασίζει το Δ.Σ. Βόλου για την προμήθεια καυσίμων

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου,, σε συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, θα αποφασίσει να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση, ύψους 1,7 εκατομμυρίου ευρώ, για την προμήθεια καυσίμων μετά από άγονο διεθνή διαγωνισμό, για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου, ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, ΔΕΥΑΜΒ και Σχολικών Επιτροπών».

Ο Δήμος Βόλου είχε προκηρύξει διαγωνισμό, αλλά κατέστη άγονος, καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

 

Το θέμα των καυσίμων

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείονος μειοψηφίας, Μουλάς Γιώργος, Νομικός Νίκος, Σπηλιόπουλος Γιώργος, Ζάχος Μπάμπης, με ερώτηση προς τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου και κοινοποίηση: στον κ. Γεώργιο Σούρλα Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας, έθεσαν το θέμα προμήθειας καυσίμων στον Δήμο Βόλου. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Πληροφορηθήκαμε ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων για ανάγκες του Δήμου Βόλου, ύψους 1.700.000 ευρώ, ο οποίος διεξήχθη σε κεντρικό – πανελλήνιο επίπεδο απέβη άκαρπος. Μετά αυτό το αποτέλεσμα ο Δήμος Βόλου θα εξακολουθήσει να προμηθεύεται καύσιμα με αναθέσεις σε τιμές περίπου λιανικής πώλησης.

Όπως γίνεται αντιληπτό η ζημιά για τα οικονομικά του Δήμου είναι μεγάλη διότι η διαφορά τιμών χονδρικής και λιανικής πώλησης σε μεγάλες ποσότητες είναι μεγάλη.

Από την όλη έκβαση ωφελημένοι είναι οι εταιρείες και οι έμποροι καυσίμων και ζημιωμένοι ο Δήμος Βόλου και οι πολίτες. Γεννιούνται πολλά ερωτήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με πιθανά κυκλώματα, που λυμαίνονται στην εμπορία καυσίμων, μέχρι και του ότι Δήμος Βόλου δεν έκανε καλά την δουλειά του, υπόθεση που εμείς απορρίπτομε.

Κατά καιρούς έρχονται στο φώς της δημοσιότητας ρεπορτάζ για «πιράνχας» στον χώρο των καυσίμων και επομένως, η αρνητική εξέλιξη αυτή πολλούς βάζει σε ανησυχία διότι το Δημόσιο δηλαδή οι Δήμοι  ζημιώνουν και άλλοι κερδοσκοπούν. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Βόλου, που είναι ένας μεγάλος Δήμος οφείλει να διερευνήσει το θέμα.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή αν δύναται να διερευνήσει το πρόβλημα απευθυνόμενη στους κατάλληλους φορείς και πρόσωπα προκειμένου να βρει λύση κατ’ αρχάς επ’ ωφελεία της και κατ’ επέκταση για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

 

Αφαιρέσεις αδειών

Στο μεταξύ μεθαύριο Τετάρτη 7 Αυγούστου, συνεχίζεται η διακοπείσα συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για να συζητηθεί το θέμα των αδειών καταστημάτων γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που επρόκειτο να συζητηθεί την περασμένη εβδομάδα, αλλά ζητήθηκε και δόθηκε αναβολή.

Σ΄ εκείνη τη συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προχώρησε στην ανάκληση αδειών λειτουργίας δύο καφέ μπαρ στο Βόλο και την αφαίρεση μίας άδειας.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση του καφέ μπαρ έγινε ανάκληση άδειας, αν και ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι δεν έλαβε πρόσκληση για την Επιτροπή γιατί το κατάστημά του ήταν σφραγισμένο. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής.

Στη δεύτερη περίπτωση, σ’ ένα μπαρ στην οδό Παγασών, ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι η ένταση του ήχου στο κατάστημά του ήταν στα 85 ντεσιμπέλ κι έξω δεν ακουγόταν τίποτα και ζήτησε να μην κλείσει το κατάστημα γιατί πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους. Ωστόσο, η Επιτροπή δεν πείστηκε και με το σκεπτικό ότι ήταν η τρίτη φορά που σημειωνόταν παράβαση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει στην αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

Τώρα και οι δύο καταστηματάρχες θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή τη διαδικασία έκδοσης αδειών, που αναμένεται να εκδοθούν σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα.

Επίσης, στην συνεδρίαση της Επιτροπής, αποφασίστηκε η αφαίρεση της άδειας γνωστού καφέ – μπαρ στην οδό Κουμουνδούρου με Ιάσονος, λόγω της υπέρβασης του ορίου λειτουργίας μουσικών οργάνων. Πριν λίγο καιρό η Επιτροπή έκλεισε το κατάστημα για 10 ημέρες, ώστε να συμμορφωθεί η ιδιοκτησία με τους όρους περί ηχομόνωσης, καθώς οι περίοικοι διαμαρτύρονται για τη δυνατή μουσική. Η ιδιοκτήτρια υποστήριξε ότι έχει τοποθετηθεί ηχομόνωση και διπλές τζαμαρίες για να μην ακούγεται ο ήχος έξω από το μαγαζί, ωστόσο, όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Μόσχος, τα παράπονα των ενοίκων της πολυκατοικίας πάνω από το καφέ συνεχίζονται. Ο κ. Μόσχος εισηγήθηκε την προσωρινή αφαίρεση άδειας για δέκα ημέρα, πρόταση η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το