Τοπικά

«Σάρωμα» της Τροχαίας στο κέντρο του Βόλου

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Δυναμική επανεμφάνιση έκανε και χθες η Τροχαία Βόλου στο κέντρο της πόλης βεβαιώνοντας δεκάδες παραβάσεις σε παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και αφαιρώντας πινακίδες. Από το πρωί έως αργά το μεσημέρι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και τροχονόμοι, «μοίραζαν» κλήσεις παράνομης στάθμευσης σε αυτοκίνητα στους βασικούς δρόμους του κέντρου, ειδικά στις οδούς Ιάσονος, Καρτάλη, Δημητριάδος. Μαζί με την κλήση στο παρμπρίζ του οχήματος, ο παραβάτης οδηγός επιστρέφοντας να πάρει το αυτοκίνητό του διαπίστωνε ότι δεν είχε και πινακίδες κυκλοφορίας. Οι περισσότερες βεβαιώσεις έγιναν εκεί όπου υπάρχουν κορύνες και οι οδηγοί είχαν σταθμεύσει – όχι ολιγόλεπτη στάθμευση – τα αυτοκίνητά τους δεξιά και αριστερά του δρόμου εμποδίζοντας την κυκλοφορία σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Επίσης έμφαση δόθηκε στα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, σε οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε γωνίες, στάσεις λεωφορείων και όπου εμπόδισαν προκλητικά την ορατότητα κίνησης άλλων οδηγών.

Συνεργείο της Τροχαίας μοίρασε κλήσεις σε μεγάλο αριθμό οδηγών και αφαίρεσε πινακίδες από άλλους τόσους.

Το «κακό είχε παραγίνει» με τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, γεγονός που ανάγκασε τους αστυνομικούς να επέμβουν. Οι αστυνομικοί έχουν κληθεί να καλύψουν και το κενό της Δημοτικής Αστυνομίας. Εκτός από την υπόλοιπη δραστηριότητα (ελέγχους, περιφερειακό, τροχαία ατυχήματα κ.λπ.) τον τελευταίο καιρό η Τροχαία αστυνομεύει και το κέντρο σε μία προσπάθεια να τεθεί λίγη τάξη σε αυτό το χάος, που επικρατεί μέρες-μέρες από τους δεκάδες ασυνείδητους και αδιάφορους οδηγούς. Η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί και προς συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας. Πέντε αστυνομικοί της Δημοτικής Αστυνομίας παραμένουν στην υπηρεσία για την ελεγχόμενη στάθμευση. Βεβαιώνουν και παραβάσεις κόβοντας το προβλεπόμενο πρόστιμο. Οι πέντε αυτοί δημοτικοί αστυνομικοί έχουν τη δυνατότητα να βεβαιώνουν και παραβάσεις παράνομης στάθμευσης όπως και πριν την κατάργηση της υπηρεσίας τους με τη μορφή τουλάχιστον που γνωρίζαμε όλοι μας.

Η Τροχαία Βόλου τον τελευταίο καιρό δείχνει πως θα βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες στο κέντρο της πόλης βεβαιώνοντας παράνομες σταθμεύσεις, αλλά και διευκολύνοντας την κυκλοφορία όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Στόχος είναι η συνέχιση των ελέγχων στάθμευσης στο κέντρο και η συμμόρφωση των οδηγών. Τα πρόστιμα είναι υψηλά, ειδικά σε περίοδο κρίσης, ενώ η αφαίρεση πινακίδων ακινητοποιεί το όχημα για αρκετές μέρες δυσκολεύοντας τις καθημερινές μετακινήσεις των κατόχων του. Οι εντολές που φέρεται να έχουν οι τροχονόμοι είναι «αλλαγή εικόνας του κέντρου από τις παράνομες σταθμεύσεις».

Η αυθαιρεσία πολλών οδηγών είναι προκλητική και δημιουργεί σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη. Όπου και όποτε θέλει παρκάρει ο καθένας χωρίς να υπολογίζει τους άλλους οδηγούς ή και πεζούς, αν εμποδίζει την ομαλή ροή της κυκλοφορίας και δημιουργεί κίνδυνο ακόμη και ατυχήματος. Μεγάλο πρόβλημα προκαλούσε η φορτοεκφόρτωση, εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου και σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. Με δυσκολία κινούνται και τα αστικά λεωφορεία, ειδικά στους δρόμους με τις κορύνες, όταν υπάρχουν διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι η Τροχαία είχε αποστασιοποιηθεί από τις παράνομες σταθμεύσεις και έδωσε έμφαση στην κίνηση στον Περιφερειακό, το οδικό δίκτυο του Πηλίου, τους ελέγχους επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς τον έλεγχο των σταθμεύσεων είχε αναλάβει η Δημοτική Αστυνομία.

Στο μεταξύ, καμία εγκύκλιος και επίσημη ενημέρωση δεν διαθέτει η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για μετακίνηση στην Αστυνομία των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα να μετακινηθούν στα σωφρονιστικά ιδρύματα και όχι στην Αστυνομία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το