Πολιτισμός

Ρυθμοί και γεύσεις από την Ινδονησία

Το περασμένο Σάββατο στην πλατεία του Αγίου Νικολάου παιδικά χορευτικά των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, με τη συνοδεία της Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας Παιδιών και Εφήβων «Ιωνία», στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου
Το περασμένο Σάββατο στην πλατεία του Αγίου Νικολάου παιδικά χορευτικά των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, με τη συνοδεία της Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας Παιδιών και Εφήβων «Ιωνία», στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου

Με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν χορό, τραγούδι αλλά και εξωτικές γεύσεις από τη μακρινή Ινδονησία, συνεχίζονται και κορυφώνονται αυτήν την εβδομάδα οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου «Καρναβάλι του Κόσμου 2013: Από τη Βραζιλία στην Ινδονησία». Πρόκειται για εκδηλώσεις και δραστηριότητες πολυπολιτισμικού χαρακτήρα, με ήχους και χρώματα από τη Βραζιλία έως την Ινδονησία, οι οποίες όμως συνδυάζονται αρμονικά με τις τοπικές παραδόσεις.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Ελλάδα, ο Δήμος Βόλου διοργανώνει ένα διήμερο γεύσης και χορού της ινδονησιακής κουλτούρας και παράδοσης, με την υλοποίηση δίωρων σεμιναρίων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τα σεμινάρια μαγειρικής θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, όπου οι φιλοξενούμενοι από την Ινδονησία θα παρουσιάσουν σε συνεργασία με το τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ Δήμου Βόλου παραδοσιακές συνταγές, τις οποίες θα εκτελέσουν με φρέσκα υλικά από γνήσια προϊόντα της χώρας τους. Τα εργαστήρια μαγειρικής έχουν προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή από τη 1 έως τις 3 το μεσημέρι το πρώτο και το δεύτερο από τις 3 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο 10 το πρωί με 12 το μεσημέρι και 12 με 2 το μεσημέρι. Τα εργαστήρια χορού θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Σχολή Χορού με ελεύθερη επίσης είσοδο. Την Παρασκευή 15 Μαρτίου θα γίνει παρουσίαση του χορού Sajojo από τη 1 έως τις 3 το μεσημέρι και από 3 το μεσημέρι έως 5 το απόγευμα. Αντίστοιχα, το Σάββατο 16 Μαρτίου από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι και από 12 έως 2 το μεσημέρι. Παράλληλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας (Σταδίου με Μανδηλαρά) λειτουργεί από την περασμένη Παρασκευή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η Ινδονησία μέσα από το φωτογραφικό φακό των Ελλήνων» και θέμα τα εντυπωσιακά τοπία της μαγευτικής Ινδονησίας, όπως τα αποτύπωσαν Έλληνες που σπούδασαν ή σπουδάζουν στη χώρα αυτή με την υποτροφία Darmasiswa. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 16 Μαρτίου και λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Άλλες εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου με «Πάρτυ Μασκέ» στο «VOX», στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, με ελεύθερη είσοδο. Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και η Αναστασία Καλαντζή στο τραγούδι. Θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, στις 8 το βράδυ, με τίτλο «Λες και ήταν χθες» με τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και της Δημοτικής Σχολής Βόλου με αποσπάσματα από οπερέτες και τραγούδία της παλιάς Αθήνας. Θα συμμετάσχουν Φωνητικά Σύνολα της τάξης Μονωδίας της Αναστασίας Μπάρδα, τμήμα της Παιδικής Χορωδίας και Σύνολα Ελληνικής Μουσικής με τους μουσικούς Κάτια Τζιουμάκη, Ελένη Βελέντζα, Κώστα Μπέλλα και Γιάννη Πολίτη. Την ίδια ημέρα, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Τι… κι αν παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι…» με τραγούδια του κρασιού και της ταβέρνας με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Διαμαντόπουλου. Θα συμμετάσχουν η Απολλώνεια Χορωδία, η Χορωδία Ν. Αγχιάλου του Δήμου Βόλου και οι ερμηνευτές Σύλβια Τσιμπανάκου, Γιώργος Αποστολόπουλος και Θωμάς Σκοτίδας, με έκτακτη συμμετοχή της Φλώρας Θεοδώρου και της πιανίστριας Καίτης Ζωνζήλου – Σαμαρτζή. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 Μαρτίου με την παρέλαση στην παραλία του Βόλου και θα ολοκληρωθούν την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου, με παραδοσιακές γιορτές για τα Κούλουμα σε Αλυκές, Ν. Αγχίαλο και Αγριά, όπου θα γίνει το πέταγμα χαρταετού, με μουσική και χορό και δωρεάν προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων. Πληροφορίες: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (κτίριο Στρεφτάρη: Τοπάλη 97 – Γαλλίας, τηλέφωνο: 24210 22745 καθημερινά 10:00-14:00, εκτός Σαβ/κου).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το