Photo Gallery, Τοπικά

Ρουσφέτια στο όνομα αντιδημάρχου του Βόλου

Ο κ. Τσαμπάζης, ανέφερε ότι κανένας δήμαρχος ή αντιδήμαρχος δεν μπορεί να κάνει «χαριστική» πρόσληψη, καθώς όλες γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ

Έταζε διορισμούς στο Δήμο Βόλου με το αζημίωτο πρώην συμβασιούχος, ο οποίος καταγγέλθηκε χθες από εξαπατηθέντα πολίτη, πατέρα άνεργου νέου αλλά και από τον αντιδήμαρχο κ. Χαρ. Τσαμπάζη.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, «χθες με επισκέφθηκε πολίτης και με ρώτησε αν γνώριζα το συγκεκριμένο πρώην εργαζόμενο που είχε απασχοληθεί στο Δήμο με διάφορες συμβάσεις. Μου είπε, ότι ο συγκεκριμένος πρώην εργαζόμενος του ζήτησε 150 ευρώ υποσχόμενος ότι θα του έβαζε το παιδί του στη δουλειά. Μάλιστα επικαλέστηκε το δικό μου όνομα και τη στενή σχέση που έχουμε, κάτι που δεν ισχύει. Το συγκεκριμένο  άτομο το γνωρίζω, όπως κι όλους τους εργαζόμενους. Όταν ενημερώθηκα για όλα αυτά έπεσα από τα σύννεφα. Είναι μέσα, διαβεβαίωνε τους ενδιαφερόμενους που ρωτούσαν για την τύχη της πρόσληψης, την οποία δήλωνε πως είχε αναλάβει».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, «αυτά που ισχυρίστηκε ο πρώην εργαζόμενος είναι άδικα, ανακριβή και αναληθή. Αν μου το ζητήσει ο Εισαγγελέας θα πάω να καταθέσω. Από συζητήσεις με άλλους εργαζόμενους, έμαθα ότι ο άνθρωπος αυτός έχει δημιουργήσει και παλιότερα προβλήματα, καθώς κατά καιρούς ζητούσε χρήματα δανεικά, διότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα».

Μάλιστα ανέφερε ότι και ο ίδιος έδωσε πριν λίγες μέρες 50 ευρώ στον πρώην εργαζόμενο γιατί του τα ζήτησε για να καλύψει ιατρικά έξοδα της συζύγου του, που πάσχει από καρκίνο, δηλώνοντας ότι θα του τα επιστρέψει, ωστόσο δήλωσε ότι, αν όντως τα είχε ανάγκη, δεν θα τα δεχτεί.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενήργησε έτσι. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι φτωχός, ξέρω ότι είναι άνεργος. Όμως αυτό δεν δικαιολογεί αυτή του την πράξη», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, που συμπλήρωσε ότι «ο συγκεκριμένος πρώην εργαζόμενος και στο παρελθόν έχει πάρει χρήματα από άλλους εργαζόμενους ή αντιδημάρχους. Ωστόσο και εγώ δεν γνώριζα απολύτως τίποτα μέχρι χθες, καθώς κανείς δεν του είχε αναφέρει κάτι».

Καταλήγοντας ο αντιδήμαρχος, ανέφερε ότι κανένας δήμαρχος ή αντιδήμαρχος δεν μπορεί να κάνει «χαριστική» πρόσληψη, καθώς όλες γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ.

Τη δράση του πρώην 8μηνίτη κατήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες στη Δικαιοσύνη, ο παθών που περίμενε από τον πρώην συμβασιούχο να προωθήσει τα χαρτιά τού παιδιού του και να βρει τελικά απασχόληση, έστω και για ορισμένο χρόνο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το