Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ριφιφί αγνώστων στο 4ο Λύκειο Βόλου

Οι δράστες άνοιξαν, με τη χρήση εργαλείων, μια μεγάλη τρύπα στον τοίχο του γραφείου του διευθυντή του Λυκείου, για να πάρουν τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί για τη σχολική εκδρομή

Στην αφαίρεση δύο λαπτοπ, μιας φωτογραφικής μηχανής, μιας κάμερας, μιας τηλεόρασης και χρηματικού ποσού 500 ευρώ περίπου, προχώρησαν άγνωστοι δράστες προχθές το βράδυ στο σχολικό συγκρότημα Νεάπολης, όπου λειτουργούν το 4ο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Βόλου. Μάλιστα, οι δράστες άνοιξαν με τη χρήση εργαλείων μια μεγάλη τρύπα στον τοίχο του γραφείου του διευθυντή του Λυκείου, για να πάρουν τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί για τη σχολική εκδρομή.

Στο σχολικό συγκρότημα επικρατούσε χθες έντονος προβληματισμός και αναστάτωση, καθώς οι κλοπές στα σχολεία εξελίσσονται σε πανδημία.

Παράλληλα, επανέρχεται στην επικαιρότητα το ζήτημα της λειτουργίας της βάρδιας των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι με απόφαση του αρμόδιου φορέα δεν εκτελούν νυκτερινή βάρδια, ενώ βρίσκονται στα σχολεία μόνο μέχρι τις 8 το βράδυ.

Το συμβάν σημειώθηκε προχθές το βράδυ. Όπως τονίστηκε από τους εκπαιδευτικούς, οι δράστες εισήλθαν από το φεγγίτη που βρίσκεται στο ισόγειο του σχολικού συγκροτήματος και μετέβησαν αρχικά στο γραφείο του διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Βόλου, όπου εισήλθαν μέσα και αφαίρεσαν δύο λαπτοπ, μία τηλεόραση, μία φωτογραφική μηχανή και μία κάμερα καθώς και το ποσό των 100 ευρώ. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο γραφείο του διευθυντή του 4ου Λυκείου που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο. Εκεί προφανώς χρησιμοποιώντας κάποια εργαλεία, άνοιξαν μια μεγάλη τρύπα στον τοίχο, που είναι κατασκευασμένος από γυψοσανίδα. Μπήκαν στο γραφείο και άνοιξαν το ντουλάπι μέσα στο οποίο υπήρχε ποσό 350-400 ευρώ, το οποίο είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές της Γ’ Τάξης μετά από την πώληση ημερολογίων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σχολική εκδρομή με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος.

Οι δράστες μπήκαν ακόμη στο γραφείο της γραμματείας αλλά και του εργαστηρίου Πληροφορικής, αλλά ευτυχώς ο εξοπλισμός με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έμεινε άθικτος.

Χθες το πρωί επικράτησε αναστάτωση, μόλις έγινε αντιληπτή η αφαίρεση των υπολογιστών και των χρηματικών ποσών, ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία που πήρε αποτυπώματα.

Στο σχολείο μετέβη και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Σούλα Μπαρτζιώκα η οποία εγγυήθηκε για την τοποθέτηση στο σχολικό συγκρότημα ενός συστήματος ασφάλειας που θα επικοινωνεί με το Αστυνομικό Τμήμα, ενώ τόνισε πως θα αντιμετωπίσει συνολικά και το ζήτημα της φύλαξης των σχολικών χώρων, ώστε να υπάρχει κάποια υποστήριξη και από τους σεκιούριτι που θα αναλάβουν την περιφρούρηση.

Για το σχολείο το ζήτημα των σχολικών φυλάκων θα πρέπει να εξεταστεί με μεγαλύτερη προσοχή από τους αρμόδιους φορείς. Πιο συγκεκριμένα, οι σχολικοί φύλακες δεν κάνουν τη νυχτερινή βάρδια, παρά μόνο την πρωινή και την απογευματινή. Επίσης τα σχολεία είναι αφύλακτα τα Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο οι κίνδυνοι ελλοχεύουν το βράδυ, όπως αποδείχθηκε με τη διάρρηξη. Μάλιστα ο διευθυντής του 4ου Λυκείου κ. Νίκος Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι «τις βραδινές ώρες συγκεντρώνονται στο αύλειο χώρο εξωσχολικά άτομα και κανείς δεν γνωρίζει, αν προβαίνουν και σε παραβατικές συμπεριφορές».

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε πως «το θέμα της φύλαξης των σχολείων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια ριζική λύση. Η Περιφέρεια δεν είναι σύμφωνη με τη χρησιμοποίηση των σχολικών φυλάκων τις βραδινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα. Αλλά το βράδυ η φύλαξη των σχολικών διδακτηρίων στις περιφερειακές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος είναι πιο δύσκολη, αφού δεν υπάρχουν περίοικοι για να ειδοποιήσουν, ενώ μετατρέπονται πιο εύκολα και σε χώρους καταφυγής εξωσχολικών στοιχείων».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το