Photo Gallery, Αθλητισμός

Ραντεβού με την ιστορία

Ο Ολυμπιακός Β. αντιμετωπίζει στις 6 μ.μ. στο Περιστέρι τον Ατρόμητο για τους «4» του Κυπέλλου

Αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με στόχο να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 30ης Απριλίου. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν σήμερα στις 18.00 (Conn-x TV) στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης, εν όψει του επαναληπτικού ημιτελικού που θα διεξαχθεί στις 16 Μαρτίου στο Πανθεσσαλικό. Ο Βιθέντε Μόνχε δεν προπονήθηκε ούτε χθες και θα μείνει εκτός 18αδας.

Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκεται από προχθές στην Αθήνα και χθες οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης, ολοκληρώνοντας την προετοιμασία τους για την σημερινή αναμέτρηση. Ο Μάκης Κατσαβάκης μιλώντας στους ποδοσφαιριστές τόνισε πως θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τη μεσαία και επιθετική γραμμή του αντιπάλου. Δεν θα πρέπει να δώσουν χώρο στους παίκτες του Ατρομήτου να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από το τέρμα του Γιακούποβιτς. Παράλληλα, θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να πετύχει γκολ εκτός έδρας, εν όψει της ρεβάνς του Πανθεσσαλικού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει σκοράρει στα 11 από τα 14 φετινά παιχνίδια εκτός έδρας παιχνίδια (12 για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο).

Ο Μάκης Κατσαβάκης μιλώντας για το σημερινό παιχνίδι τόνισε: «Είναι το πρώτο ημίχρονο μιας διπλής αναμέτρησης με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο αποτελούν πρόκληση για τον Ολυμπιακό και όλοι στην ομάδα θέλουμε να γράψουμε μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ατρόμητος είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία βασίζεται στο σύνολο, αλλά και στην ατομική ικανότητα των παικτών.

Εμείς από την πλευρά μας θα επιδιώξουμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να αποκτήσουμε προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση, εν όψει του επαναληπτικού αγώνα».

Η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού έχει καταστρώσει τα πλάνα της για το σημερινό παιχνίδι με τον Μάκη Κατσαβάκη να μην έχει στη διάθεσή του τον  τραυματία Βιθέντε Μόνχε. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ακολούθησε και χθες θεραπεία (υποφέρει από αιμάτωμα στον δικέφαλο και από θλάση ελαφριάς μορφής) και θα μείνει εκτός 18αδας.

Σε σχέση με το τελευταίο νικηφόρο παιχνίδι με την Κέρκυρα για το πρωτάθλημα, η ενδεκάδα θα έχει δύο αλλαγές. Ο Λέαντρο Άλβαρεζ επιστρέφει στο βασικό σχήμα, από τη στιγμή που λόγω τιμωρίας δεν αγωνίστηκε στο ματς του περασμένου Σαββάτου, ενώ τη θέση του τραυματία Μόνχε θα πάρει όπως όλα δείχνουν ο Στάθης Ρόκας.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γιακούποβιτς, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Σέλεζι. Ο Ζαραδούκας θα παίξει αριστερός οπισθοφύλακας, με κεντρικούς αμυντικούς τους Σανκαρέ και Ντολεζάι. Ο Άλβαρεζ θα αγωνιστεί μπροστά από τους δύο στόπερ, ως αμυντικός χαφ, ενώ μπροστά από τον Αργεντινό αμυντικό μέσο θα παίξουν οι Μπρέσκα (δεξιά), Ουμπίντες και Σολάκης στον άξονα, με τον Σολάκη θα έχει ένα διαφορετικό ρόλο στο παιχνίδι, βοηθώντας και επιθετικά την ομάδα. Ο Καπετάνος θα αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά, ενώ ο Μαρτίν θα είναι η επιθετική αιχμή των «ερυθρολεύκων». Στην αποστολή μετέχουν επίσης και οι Ρόκα, Τομάς, Τικάο, Ψυχογιός, Ακόστα, Ρόκας, Νέμεθ, Ροντρίγκεζ και Αναστασίου (θα αποκλειστούν δύο από την 18αδα). Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Παύλος Μητρόπουλος.

Θυμίζουμε πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν πήρε εισιτήρια για το σημερινό παιχνίδι, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι από το Βόλο στις εξέδρες του γηπέδου του Περιστερίου. Αντίστοιχα, δεν θα έρθουν φίλαθλοι του Ατρομήτου στο Βόλο στη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού.

Ο Ατρόμητος

Ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία του Ατρομήτου για το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Δώνης θα έχει στη διάθεσή του τον Λούκας Φαβάλι, καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και του στέρησε τη συμμετοχή στο ματς με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Στην ενδεκάδα θα επιστρέψει και ο Κώστας Νεμπεγλέρας, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Μασάμπα Σαμπού.

Στην αποστολή του Ατρομήτου μετέχουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Μιχαηλίδης, Καραγκιολίδης, Νάστος, Σκόνδρας, Καραλής, Καραγκούνης, Τάτος, Σαγκανόφσκι, Καμαρά, Αναστασάκος, Μπρίτο, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο, Δάρλας, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Μπαζίνσκι και Ολιβέιρα.
Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Δώνης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Ατρομήτου δήλωσε για το σημερινό παιχνίδι: «Για τους άλλους τρεις διεκδικητές του Κυπέλλου Ελλάδας η κατάσταση του τροπαίου είναι αυτοσκοπός, ενώ για εμάς αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση που είμαστε στην ημιτελική φάση του θεσμού. Σύμφωνα με το βαθμολογικό πίνακα αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα που φαντάζει να είναι και το φαβορί. Από τη δική μας πλευρά είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θα φανούν δυνατοί με ιδιαίτερο πάθος και μεγάλη φιλοδοξία».

Ανακοίνωση

της ΠΑΕ

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τονίζει τα εξής: «Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο ΠΣΑΠ θα προτείνει την αποχή των μελών του για την επόμενη αγωνιστική. Η θέση του Ολυμπιακού Βόλου είναι τελείως αντίθετη.

Πρώτον, γιατί πιστεύει ότι η κίνηση αυτή είναι καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Δεύτερον, γιατί δεν γίνεται με γνώμονα το καλό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Τρίτον, γιατί γίνεται σε λάθος χρόνο.
Τέταρτον, γιατί δεν υπάρχει συντονισμός από όλους τους φορείς.
Πέμπτον, γιατί δεν γίνεται να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αβγά.

Τέλος, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της, κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν θα συμμετέχουν σε καμία αποχή-φιάσκο».

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ώρα: 18.00

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

23. Μιχαηλίδης

32. Σκόνδρας

2. Νάστος

4. Μπαζίνσκι

26. Ολιβέιρα

6. Νεμπεγλέρας

17. Σαρμιέντο

19. Σφακιανάκης

7. Καμαρά

8. Αναστασάκος

11. Μπρίτο

Προπονητής:

Γ. Δώνης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

3. Ντολεζάι

19. Σανκαρέ

13. Άλβαρεζ

11. Καπετάνος

8. Ουμπίντες

10. Μπρέσκα

77. Σολάκης

9. Μαρτίν

Προπονητής:

Μ. Κατσαβάκης

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Γούκος (Ηπείρου)

Τέταρτος διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το