Αθλητισμός

Ρίχνονται ξανά στη «μάχη»

Νίκη και Μεταμόρφωση παίζουν με Πρωτέα Γρεβ. και Αετό Κιλκίς στη Γ’ Εθνική μπάσκετ

Στη «μάχη» της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ρίχνονται πάλι Νίκη και Μεταμόρφωση μετά τη διακοπή για τη γιορτή της Αποκριάς. Οι μεν «κυανόλευκοι» φιλοξενούν τον Πρωτέα Γρεβενών, οι δε «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν τον Αετό στο Κιλκίς. Οι δύο συναντήσεις, που διεξάγονται στο πλαίσιο της 18ης ημέρας στον 1ο όμιλο του Βορρά, αρχίζουν στις 18.00.

Νίκη-Πρωτέας Γρεβ.

Να επιστρέψει στις επιτυχίες θέλει η Νίκη και σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να το καταφέρει. Στις 6 το απόγευμα υποδέχεται τον Πρωτέα Γρεβενών σ’ ένα ματς που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας.

Το τελευταίο διάστημα η βολιώτικη ομάδα δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ιδίως η ήττα από τον Απόλλωνα είχε οδυνηρές συνέπειες, καθώς αν κέρδιζε στην Κρύα Βρύση, τώρα θα βρισκόταν στην κορυφή μαζί με τον Αμπελώνα, ο οποίος έχασε στο Αιγίνιο από τον Αιγινιακό.

Έτσι η απόσταση ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της κορυφής παρέμεινε στον ένα βαθμό. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ακόμη αρκετοί αγώνες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο δεύτερο γύρο η Νίκη θα αντιμετωπίσει τον Αμπελώνα εντός έδρας.

Ωστόσο πριν από εκείνο το ματς υπάρχουν άλλα που προηγούνται. Σήμερα το συγκρότημα του Γιώργου Ζαφειρούδη αντιμετωπίζει τον Πρωτέα Γρεβενών, όπου η κατάκτηση του ροζ φύλλου θεωρείται μονόδρομος.

Θεωρητικά η σημερινή αναμέτρηση είναι εύκολη για τη Νίκη. Ο Πρωτέας φέτος εμφανίζεται αρκετά αδύναμος, καθώς σε 17 αγωνιστικές έχει πετύχει μόλις πέντε νίκες. Έτσι έχει περιοριστεί στην 12η θέση με 22 βαθμούς έχοντας ουσιαστικά αποχαιρετήσει την κατηγορία. Πάντως η τεχνική ηγεσία περιμένει από τους καλαθοσφαιριστές να παρουσιαστούν σοβαροί και να «καθαρίσουν» γρήγορα την υπόθεση νίκη.

Ο Γιώργος Ζαφειρούδης θα βασιστεί στην εξής σύνθεση: Γρηγόρης Μυστιλιάδης, Μανώλης Αναγνωστόπουλος, Μιχάλης Μαυρογιάννης, Σάββας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Καρπέτης, Κωνσταντίνος Γκίγκας, Θανάσης Κουτίνας, Μανώλης Καραμανώλης, Δημήτρης Ρηγάκης, Γιώργος Τσιαγκλάγκανος, Ναούμ Θυμιός, Αντώνης Χριστομάνος, Στράτος Αναγνωστόπουλος, Χρήστος Ζαρογιάννης, Χρήστος Αναγνωστόπουλος, Λευτέρης Στάμος και Παναγιώτης Τσώλης.

Αετός-Μεταμόρφωση

Στο Κιλκίς δοκιμάζεται σήμερα η Μεταμόρφωση. Στις 6 το απόγευμα κοντράρει τον τοπικό Αετό και επιθυμεί να «χαμογελάσει» ξανά μετά την εντός έδρας ήττα από τον Φοίνικα. Μάλιστα το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έφερε τη βολιώτικη ομάδα στην τέταρτη θέση, καθώς ισοβαθμεί με τον Φοίνικα, αλλά υστερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο Αντώνης Μυριτζής ευελπιστεί η διακοπή να λειτούργησε θετικά στην ψυχολογία των παικτών του, ώστε να ξεπεράσουν το «στραβοπάτημα» της προηγούμενης αγωνιστικής. Πάντως σε σχέση με το θεσσαλικό ντέρμπι σήμερα ο Βολιώτης τεχνικός θα έχει ένα επιπλέον «όπλο» στη «φαρέτρα» του.

Ο λόγος για τον Βασίλη Ντίκα, ο οποίος απουσίασε στο ματς με τον Φοίνικα, επειδή είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική από την ΕΟΚ για διαπληκτισμό με αντίπαλο στην Κοζάνη. Ο έμπειρος φόργουορντ εξέτισε την ποινή του και βρίσκεται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας δίνοντας λύσεις στη θέση «τέσσερα» μετά και την απουσία του Θανάση Τσαπραΐλη, ο οποίος σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Στη διάθεση του Βολιώτη τεχνικού βρίσκονται οι Γιάννης Καραγιώργος, Θωμάς Νίκος Τοπούζης, Βασίλης Ντίκας, Ζαφείρης Υφαντόπουλος, Ανδρέας Στενός, Γιώργος Διανέλλος, Χρήστος Καλογερόπουλος, Μιχάλης Φρουσκλιάς, Αντώνης Καραρήγας, Νίκος Κοσμάς, Δημήτρης Καταράκης, Παναγιώτης Κατσούλας, Θωμάς Καραγεώργος και Δημήτρης Μπόγδανος.

Το πρόγραμμα

Αμπελώνας-Μ. Αλέξανδρος Κρ.Βρ.

Ηρακλής Κοζ.-Αιγινιακός

Φοίνικας-Άργος Ορ.

Αετός Κιλκίς-Μεταμόρφωση

Αλέξανδρος Αξ.-Αριστοτέλης Επ.

Πανεδεσσαϊκός-Μακαμπή

Νίκη-Πρωτέας Γρεβ.

Η βαθμολογία
(Σε 17 αγώνες)
1. Αμπελώνας 31
2. Νίκη  30
3. Μεταμόρφωση 28
4. Φοίνικας Λ. 28
5. Ηρακλής Κοζ. 27
6. Άργος Ορ. 26
7. Αιγινιακός 26
8. Μακαμπή 26
9. Αετός Κ. 26
10. Μ. Αλέξανδρος Κρ.Βρ. 26
11. Αριστοτέλης Επαν. 23
12. Πρωτέας Γρεβ. 22
13. Πανεδεσσαϊκός 21
14. Αλέξανδρος Αξ. 17

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το