Κατηγορίες: Αθλητισμός

Ρήγας Φεραίος :Προκρίθηκε με… κατάθεση ψυχής

Ο Ρήγας Φεραίος πανηγυρίζει από χθες την πρόκρισή του στη β’ φάση του νεοσύστατου Κυπέλλου Γ’ Εθνικής. Οι Βελεστινιώτες απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι διαθέτουν τεράστια ψυχικά αποθέματα κερδίζοντας με ανατροπή τον Α.Ο. Καρδίτσας με 2-1, μέσα στο γήπεδο των Καμινάδων. Το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση με τον Τσουκάλη να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ στο 112’. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα είχαν σκοράρει οι Παπαευαγγέλου (40’) για τους γηπεδούχους και Κουβελάς (63’) για τους φιλοξενουμένους. Στον επόμενο γύρο ο Ρήγας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Αμπελωνιακό.

 Στις δηλώσεις του πριν το παιχνίδι με τον Α.Ο. Καρδίτσας ο προπονητής του Ρήγα Λάκης Μπακάλης είχε επισημάνει ότι η ομάδα του έπρεπε να παίξει δυνατά και με πάθος για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Όντως, οι παίκτες του είχαν αυτά τα στοιχεία χθες το απόγευμα στις Καμινάδες και πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη με 2-1.

Το αποτέλεσμα κρίνεται απόλυτα δίκαιο μια και μετά το ισορροπημένο πρώτο μέρος ο Ρήγας κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα το γεγονός ότι το ματς πήγε στην παράταση τον αδικεί μια και απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες. Στον έξτρα χρόνο φάνηκε και η διαφορά σε φυσική κατάσταση των δύο ομάδων, αφού δεν θα ήταν υπερβολή να σημειώσουμε ότι οι γηπεδούχοι έμειναν από δυνάμεις, τη στιγμή που ο Ρήγας συνέχιζε να «ανεβάζει στροφές».

Οι Βελεστινιώτες παρατάχθηκαν με σύστημα 4-3-3 που μετατρεπόταν σε 4-5-1 (με διάταξη 4-1-4-1). Τερματοφύλακας ήταν ο Τσουμπέκος. Δεξί μπακ ο Χατζηαθανασίου και αριστερό ο Σπαθής, ενώ οι Γούτσος και Βουραζέρης συνέθεταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μπλέτσας ήταν το αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστά του στον άξονα τους Σ. Μπακάλη και Χατζή. Από τα δεξιά επιχειρούσε ο Κουβελάς και από τα αριστερά ο Ζατσάι, ενώ ο Μπίκας ξεκίνησε ως σέντερ φορ.

Ο Ρήγας έκανε πρώτος αισθητή την παρουσία του στο ματς με τους Σπαθή (3’) και Κουβελά (7’), ενώ ο ΑΟΚ «απάντησε» με το σουτ του Τσιρογιάννη στο 14’ που μπλόκαρε ο Τσουμπέκος. Στο 27’ ο Χατζηαθανασίου έκανε τη σέντρα και ο Θυμιόπουλος παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ. Ακολούθησαν τα άστοχα σουτ των Κουβελά (32’) και Κανιούρα (35’) για να φτάσουμε στο 40’ όπου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν σε μία ανύποπτη φάση.

Από διώξιμο του Θυμιόπουλου η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή του Ρήγα. Τσουμπέκος και Γούτσος μπερδεύτηκαν και έχασαν τον έλεγχο της μπάλας, με τον Παπαευαγγέλου να το εκμεταλλεύεται και να τη σπρώχνει στα δίχτυα (1-0). Δύο λεπτά αργότερα ο Τσουμπέκος έδειξε τα αντανακλαστικά του αποκρούοντας σε κόρνερ το πλασέ του Τσέλιου.

Στο ημίχρονο ο Λ. Μπακάλης έκανε δύο αλλαγές (Γκίκα και Τσουκάλης αντικατέστησαν τους Σ. Μπακάλη και Μπλέτσα), ενώ μετά το 55’ γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο. Ο Χατζής έγινε αμυντικό χαφ, ο Ζατσάι επιτελικός μέσος, ενώ Μπίκας (δεξιά) και Γκίκα (αριστερά) αγωνίστηκαν στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Στην επίθεση τοποθετήθηκαν οι Τσουκάλης και Κουβελάς.

Στο 47’ και στο 59’ ο τερματοφύλακας Τάτσιος εξουδετέρωσε τις προσπάθειες των Τσουκάλη και Κουβελά, ενώ η ισοφάριση ήλθε στο 63’. Ο Γκίκα σέντραρε από τα αριστερά και ο Κουβελάς με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Στο 76’ συρτό σουτ του Ζατσάι αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στο 80’ μονοκόμματο σουτ του Κουβελά πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Στο 82’ χάθηκε νέα ευκαιρία για τον Ρήγα με τον Τσουκάλη, ενώ στο 90’  και στη μοναδική του αξιόλογη επιθετική ενέργεια, ο ΑΟΚ παραλίγο να σκοράρει, καθώς η κεφαλιά του Τζουβάρα βρήκε στο δοκάρι.

Χωρίς πολλές δυνάμεις στην παράταση οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να στείλουν το ματς στα πέναλτι. Όμως οι ψυχωμένοι και πιο γυμνασμένοι παίκτες του Ρήγα είχαν διαφορετική άποψη. Πρώτα έχασαν καλές ευκαιρίες με τους Χατζή στο 91’ και Τσουκάλη στο 93’ (και στις δύο περιπτώσεις ο Τάτσιος παραχώρησε κόρνερ), ενώ στο 98’ ο Κουβελάς έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Τσουκάλη που αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το νικητήριο γκολ για τον Ρήγα ήλθε στο 112’. Από μπαλιά του Μπίκα η μπάλα έφτασε στον Γκίκα στη δεξιά πλευρά. Αυτός έκανε το γύρισμα για τον Τριχόπουλο, που δοκίμασε να σουτάρει. Στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Τσουκάλης που από κοντά έκανε το 1-2. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ μια και στο 117’ χάθηκε μία ακόμη ευκαιρία για τους «κυανόλευκους» με τον Τσουκάλη.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Ρήγα και 40 περίπου φιλάθλους που ακολούθησαν την ομάδα από το Βελεστίνο να πανηγυρίζουν. Πρόκειται για μία νίκη, που εκτός της πρόκρισης στον β’ γύρο του Κυπέλλου θα βοηθήσει και ψυχολογικά το συγκρότημα του Λάκη Μπακάλη εν όψει πρωταθλήματος. Ας μην ξεχνάμε ότι την ερχόμενη Κυριακή ανοίγει η αυλαία της Γ’ Εθνικής με τον Ρήγα Φεραίο να αντιμετωπίζει ξανά τον Α.Ο. Καρδίτσας, αλλά αυτή τη φορά στο στάδιο του Βελεστίνου.

Τον χθεσινό αγώνα διαιτήτευσε ο Λαρισαίος κ. Μαστοροδήμος, που στο 89’ «κιτρίνισε» τον Πουρνάρα. Βοηθοί ήταν οι συντοπίτες του κ.κ. Καρακώστας και Γκαρέλης.

Α.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Τάτσιος, Θυμιόπουλος, Πουρνάρας, Κωνσταντινίδης, Κούρκουλας, Τσέλιος, Παπαευαγγέλου (66’ Διπλάρης), Τριανταφύλλου (78’ Δ. Νάκου), Τσιρογιάννης, Κανιούρας, Τζουβάρας (61’ Μεσιακάρης).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσουμπέκος, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσος, Μπλέτσας (46’ Τσουκάλης), Χατζής (111’ Τριχόπουλος), Σ. Μπακάλης (46’ Γκίκα), Κουβελάς, Ζατσάι, Μπίκας.

 

Λ. Μπακάλης: Κυριαρχήσαμε

μετά το α’ μέρος

Σαφώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη του αγώνα, αλλά και την εμφάνιση της ομάδας του, ο προπονητής του Ρήγα Λάκης Μπακάλης έκανε την ακόλουθη δήλωση στη «ΘτΔ»: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη και την συνολική τους εικόνα στο ματς.

Στο α’ μέρος ήμασταν σφιγμένοι. Πάντως, σε αυτό το διάστημα είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες πριν δεχθούμε γκολ από δικό μας λάθος. Όμως, στη συνέχεια κυριαρχήσαμε απόλυτα. Τολμώ να πω ότι μόνο ο Ρήγας υπήρχε στο γήπεδο. Καταφέραμε να φέρουμε το ματς στα ίσα, ενώ αξίζαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του αγώνα. Το ίδιο έγινε και στην παράταση όπου ήταν φανερό πως είχαμε περισσότερες δυνάμεις.

Το θετικό είναι ότι λειτουργήσαμε σωστά ως ομάδα και ιδιαίτερα από τη στιγμή που μείναμε πίσω στο σκορ. Θεωρώ ότι πλέον ανεβαίνει και η ψυχολογία μας ενόψει των αγώνων που έρχονται για το πρωτάθλημα».

 

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα στην α’ φάση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής (3ος όμιλος) έχουν ως εξής:

Αχιλλέας Δομ.-Χαλκίδα 0-0 (3-5 πεν.)

Λαμία-Αχιλλέας Νεοκ. 0-2
Λευκάδια-Μακροχώρι 2-1
Α.Ο. Καρδίτσας-Ρήγας 1-2 παρ.
Τρίκαλα-Πυργετός 3-1
Αμπελωνιακός-Δωτιέας -0
Μαχητής Τ.-Νάουσα 2-1
* Η Κύμη προκρίθηκε χωρίς αγώνα

 

Η β’ φάση

(13 Οκτωβρίου)
Τρίκαλα-Χαλκίδα
Αχιλλέας Νεοκ.-Μαχητής Τ.
Λευκάδια-Κύμη
Αμπελωνιακός-Ρήγας

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Λιμεναρχείο Βόλου: Άνεμοι 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το έγγραφο ΓΓΠΠ/Α.Π.Σ./Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ, αύριο Παρασκευή (26-01-2024)…

25 Ιανουαρίου 2024

Τσουνάμι…

Έρχεται μέχρι τέλη Φεβρουαρίου το νέο κύμα ανατιμήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Το «τσουνάμι»…

25 Ιανουαρίου 2024

Eκπαιδευτικό διήμερο για τους εθελοντές και εθελόντριες διασώστες της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων

Ένα γεμάτο εκπαιδευτικό διήμερο για τους εθελοντές και εθελοντριες διασώστες της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων. Με…

25 Ιανουαρίου 2024

Επτασφράγιστο

Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούν οι αγρότες του Αλμυρού το σημείο που θα παρατάξουν σήμερα στις…

25 Ιανουαρίου 2024

Στο στόχαστρο

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, βρίσκονται αυτό τον καιρό τα τουριστικά - ταξιδιωτικά γραφεία. Μάλιστα…

25 Ιανουαρίου 2024

Μεϊκόπουλος:«Αστεία τα πρόστιμα σε εταιρείες που αισχροκερδούν σε σχέση με τα κέρδη τους»

Σε δήλωσή του για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε εταιρείες που αισχροκερδούν και προτάσεις μέτρων…

25 Ιανουαρίου 2024