Τοπικά

Π. Σκοτινιώτης: Ο Δήμος Βόλου χρειάζεται «ειρηνική επανάσταση»

Ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα του Δημάρχου Βόλου στη συνεδρίαση της ομάδας πλειοψηφίας

Ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα για βαθιές τομές στη δομή και λειτουργία του νέου Δήμου Βόλου έδωσε ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας χθες βράδυ στη συνεδρίαση της ομάδας πλειοψηφίας. Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε συγκεκριμένα ότι χρειάζεται πια μια εσωτερική «ειρηνική επανάσταση», μια συνολική «μεταπολίτευση», προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος και να καταπολεμηθούν οι αδράνειες και οι παθογένειες που οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση.

Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε στα μηνύματα που λαμβάνει από τους πολίτες και επιβεβαιώνουν την άποψη ότι «στην τοπική κοινωνία έχουν ανατραπεί οι παλιές ισορροπίες και έχει διαμορφωθεί ένα ισχυρό, πλειοψηφικό πολιτικοκοινωνικό ρεύμα, που, διαισθανόμενο την κρισιμότητα και την πολυπλοκότητα της κατάστασης, απαιτεί ριζικές αλλαγές και προσφέρει συναίνεση σε μια στρατηγική βαθιών μεταρρυθμίσεων».

Την ίδια ώρα, και στο προσωπικό του Δήμου, μέρα με τη μέρα πνέει διαφορετικός άνεμος», υπογράμμισε ο κ. Σκοτινιώτης, τονίζοντας ότι χωρίς τη στήριξη των εργαζομένων, κάθε βήμα της δημοτικής αρχής θα μείνει μετέωρο.

«Η μεγάλη στήριξη, λοιπόν, που με κάθε τρόπο εκδηλώνεται στην επιμονή και την αποφασιστικότητά μας να θέσουμε «τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων», μας δείχνει το δρόμο στον οποίο πρέπει να βαδίσουμε. Τον ίδιο δρόμο μας δείχνει και η αντίδραση των δυνάμεων εκείνων που έχουν συμφέρον να μην αλλάξει τίποτε, η οποία, όπως διαπιστώνετε, σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στα όρια της βιαιότητας και της χυδαιότητας», σημείωσε με έμφαση σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δήμαρχος Βόλου.

Στη συνέχεια, συνοψίζοντας τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, ενημέρωσε τα μέλη της ομάδας πλειοψηφίας ότι ήδη η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε ενέργειες για μείζονα θέματα που βασανίζουν την καθημερινότητά μας, ξεκινώντας από το κυκλοφοριακό και την προστασία του δημόσιου χώρου. Ταυτόχρονα προετοιμάζονται μεγάλες τομές στην Καθαριότητα και τη ΔΕΥΑΜΒ, ενώ συγκροτήθηκε ήδη επιχειρησιακή ομάδα από στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ για την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες κ.λπ.) και την προετοιμασία του πενταετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου, που θα αποτελέσει αντικείμενο και της Επιτροπής Διαβούλευσης, η συγκρότηση της οποίας προβλέπεται από τον «Καλλικράτη».

«Με αυτή την αντίληψη κινούμαστε και σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Η συναίνεση αυτή δεν σημαίνει κάποια διαπαραταξιακή συμφωνία κορυφής, αλλά μια άλλη αντίληψη για την πολιτική, που απευθύνεται στην κοινωνία με ειλικρίνεια, που διαμορφώνει σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και κοινωνίας, που ενθαρρύνει ένα κίνημα εθελοντισμού και αλληλεγγύης και δημιουργεί ευρύτατες κοινωνικές συσπειρώσεις. Σε αυτή την αντίληψη είμαι βέβαιος πως όλα τα μέλη της ομάδας πλειοψηφίας είναι στρατευμένα, με πλήρη συνείδηση της ευθύνης που έχουμε αναλάβει και των προσδοκιών που έχουν επενδύσει οι συμπολίτες μας. Γι’ αυτό και σε προχθεσινή συνέντευξή μου δήλωσα ότι ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανιχνεύσουν ρήγματα στη συνοχή της ομάδας πλειοψηφίας», κατέληξε ο κ. Σκοτινιώτης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το