Photo Gallery, Τοπικά

Π. Σκοτινιώτης: Ανατροπές στον τομέα των μετακινήσεων

Συνάντηση ευρωπαϊκού προγράμματος για τη βιώσιμη κινητικότητα

«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, γι’ αυτό και δεν πρέπει να καλλιεργούμε ανεδαφικές προσδοκίες ότι θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα με τη λήψη μέτρων που δεν θα ενοχλούν κανέναν» δήλωσε χθες για το ζήτημα του κυκλοφοριακού ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης στη συνάντηση  για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG IV C / MMOVE με θέμα «Διαχείριση των μετακινήσεων στις Ευρωπαϊκές πόλεις – Αλλάζοντας Πρότυπα Κινητικότητας», που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Βόλου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις 11 ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου συνεχίζοντας δράση που ξεκίνησε η πρώην ΔΕΜΕΚΑΒ. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ανταλλαγή εμπειριών και σκέψεων για την εφαρμογή πολιτικών βιώσιμης κινητικότητας σε πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους (50.000 – 250.000 κάτοικοι).

Καλωσορίζοντας στο Βόλο τους ευρωπαίους εταίρους, ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Βόλος, όπως και όλες οι σύγχρονες πόλεις, υποφέρει από το κυκλοφοριακό. «Η σημερινή κατάσταση στο κέντρο, όσον αφορά τις μετακινήσεις, δεν διευκολύνει τη λειτουργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης, γι’ αυτό και πρέπει να τολμήσουμε την ανατροπή της», ανέφερε χαρακτηριστικά και ανέπτυξε τους στόχους της Δημοτικής Αρχής για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και τη δημιουργία υποδομών που θα αποθαρρύνουν τη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, ώστε τόσο η πόλη, όσο και τα χωριά να είναι εύκολα προσβάσιμα με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως επίσης με μέσα φιλικά προς τον πεζό, τον ποδηλάτη και τον συμπολίτη με κινητικά προβλήματα.

«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, γι’ αυτό και δεν πρέπει να καλλιεργούμε ανεδαφικές προσδοκίες ότι θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα με τη λήψη μέτρων που δεν θα ενοχλούν κανέναν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βόλου. Στη συνέχεια ενημέρωσε τους ευρωπαίους εταίρους ότι η δημοτική αρχή έχει ανοίξει ένα διαρκή διάλογο με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της πόλης, καταθέτοντας σκέψεις και προτάσεις για άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, με σκοπό την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος και τη θεμελίωση των κατευθύνσεων προς τη βιώσιμη κινητικότητα.

«Σ’ αυτή την προσπάθεια», όπως είπε ο κ. Σκοτινιώτης, «ο Δήμος Βόλου βρίσκει αρωγό το έργο MMOVE. Η ανταλλαγή των εμπειριών, η μεταφορά τεχνογνωσίας από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν επιδείξει καλές πρακτικές και η προσπάθεια μεταφοράς τους στην πόλη μας θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά προς τις προσπάθειες του Δήμου για ολοκληρωμένο σχεδιασμό στον τομέα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Με τη βοήθεια της νέας Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου και των στελεχών της, ελπίζουμε πως θα έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα αποτελέσματα του έργου MMOVE για να βελτιώσουμε τις συνθήκες μετακίνησης στην πόλη μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το