Αθλητισμός

Π. Μποτσιβάλης: Έχουμε δρόμο μπροστά μας

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τον Ολυμπιακό Βόλου. Μετά την έγκριση που πήρε η ομάδα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όσον αφορά την μετοχική της σύνθεση, θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες κινήσεις, προκειμένου ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΑΕ έχει ξεκινήσει επαφές με τη Σούπερ Λιγκ και το θέμα της επαναφοράς της ομάδας του Βόλου στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία αναμένεται άμεσα να απασχολήσει το Δ.Σ. του συνεταιρισμού.

Προέχει να βγει γρήγορα η απόφαση από την ΕΠΟ, όσον αφορά την αποκατάσταση του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, για να «χτυπήσει» στη συνέχεια – και επίσημα – το βολιώτικο συγκρότημα  την πόρτα της Σούπερ Λιγκ. Ο χρόνος πιέζει τη διοίκηση της ΠΑΕ, μια και θα πρέπει η ομάδα να «χτιστεί» στην κυριολεξία από την αρχή.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, μιλώντας χθες στον SportFm 89.5 και στην εκπομπή «Αθλητικό Περισκόπιο», αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που έχει για τον Ολυμπιακό Βόλου η έγκριση της μετοχικής σύνθεσης από την ΕΕΑ, δεν παρέλειψε όμως να τονίσει πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου, που είναι η επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ:

«Με τις διαπραγματεύσεις και τον σκληρό αγώνα που κάναμε καταφέραμε να πάρουμε τη έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και πλέον η εκδίκαση της υπόθεσης στο Διοικητικό Εφετείο δεν έχει κανένα νόημα.

Ο δρόμος για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο άνοιξε, καθώς πλέον θα περιμένουμε την απόφαση της ΕΠΟ και στη συνέχεια θα απευθυνθούμε στη Σούπερ Λιγκ.

Η έλεγχος από την ΕΕΑ ήταν εξονυχιστικός, ήλεγξαν τα πάντα με μεγάλη προσοχή και όλα τα μέλη – και τα έξι – ψήφισαν υπέρ του Ολυμπιακού. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός θεωρείται επαγγελματική ομάδα και θα πάμε για κατάταξη στην ΕΠΟ και στη Σούπερ Λιγκ.

Έχουμε πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν και να στηρίξουν την ομάδα, όταν η ΕΠΟ θα ασχοληθεί με την υπόθεση. Είναι γεγονός, πάντως, πως οι πολιτικοί του νομού, μου εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς την ομάδα και θα είναι στο πλευρό μας».

Ο κ. Μποτσιβάλης αναφέρθηκε και στις κινήσεις που γίνονται, αλλά και γι’ αυτές που θα γίνουν από εδώ και στο εξής: «Με την ΕΠΟ ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε συνομιλητές. Την ερχόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες θα συνεχιστούν. Η ΕΠΟ είναι αυτή που τυπικά θα μας κατατάξει στην επαγγελματική κατηγορία, ωστόσο, θα χρειαστεί η συναίνεση της Σούπερ Λιγκ για να παίξουμε στο πρωτάθλημα.

Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο φάκελος του Ολυμπιακού εξετάστηκε σε εμβόλιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Έτσι η ομάδα κέρδισε χρόνο και έχει την πρώτη θετική απόφαση στα χέρια της. Σ’ αυτό, οφείλω να ομολογήσω, πως σημαντική ήταν η βοήθεια του υποψήφιου βουλευτή κ. Κώστα Καρτάλη».

Σε ερώτηση, αν η διοίκηση είναι σε θέση να σηκώσει το βάρος της ομάδας, ο κ. Μποτσιβάλης τόνισε: «Φυσικά και μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος. Υπάρχουν επαφές με ποδοσφαιριστές, ωστόσο, δεν έχουμε κλείσει κάποια συμφωνία, αν πρώτα δεν έχουμε στα χέρια μας μια χειροπιαστή απόφαση».

Το καλό, πάντως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου το κράτησε για το τέλος.

«Πιστεύω πως θα δούμε πολλές αλλαγές στη Σούπερ Λιγκ και στην ΕΠΟ. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτές τις αλλαγές και να παίξουμε στη Σούπερ Λιγκ».

Αχ. Μπέος: Απαιτείται

συσπείρωση δυνάμεων

Ως πολιτική παρέμβαση, με τη διαφορά ότι έγινε υπέρ της νομιμότητας, χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να εγκρίνει την μετοχική σύνθεση της βολιώτικης ΠΑΕ. Μιλώντας στο ράδιο «Ακρόαμα» και στην εκπομπή «Η Τρόικα των σπορ» σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου, τονίζοντας πως η απόφαση της ΕΕΑ ήταν αναμενόμενη και υποστηρίζοντας πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την ομάδα:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού διόρθωσε ένα έγκλημα που έγινε εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου πέρυσι το καλοκαίρι. Ένα μήνα πριν η ΕΕΑ αποφασίσει να μη χορηγήσει πιστοποιητικό στον Ολυμπιακό Βόλου, το υπουργείο Εμπορίου, το καθ’ ύλην αρμόδιο, είχε εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ.

Μέσω του «εργαλείου» που λέγεται ΕΕΑ, η τότε κυβέρνηση φρόντισε να διαλύσει μία ομάδα και να τιμωρήσει μία πόλη, τη στιγμή που το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου δεν ακούγεται σε καμία συνομιλία. Οι πολιτικές αποφάσεις που πάρθηκαν εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου πήγαν πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο» ανέφερε.

Ο πρώην «ισχυρός» άνδρας της ΠΑΕ αναφέρθηκε και στον κ. Πιλάβιο, τονίζοντας: «Δεν είχε τη δύναμη και το ανάστημα, προκειμένου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να αντισταθεί στην πολιτική πίεση που δέχθηκε, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ. Επίσημα, στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας βγήκε δημόσια και παραδέχθηκε το λάθος του».

Αναφερόμενος στον κ. Μποτσιβάλη υποστήριξε, πως μόνος του δεν είναι εύκολο να τα καταφέρει. Θα πρέπει να βρεθεί μια ομάδα ατόμων, η οποία θα έχει χρόνο, γνώσεις, αλλά και την οικονομική επιφάνεια να ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό Βόλου και να στηρίξει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Άνθρωποι, οι οποίοι θα στηρίξουν πραγματικά τον πρόεδρο και όχι με το παραμικρό λάθος «να του βάζουν τρικλοποδιές», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Η προσωπική αίσθηση του Αχιλλέα Μπέου είναι πως μπορούν να βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι και να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου να ορθοποδήσει.

Εξέφρασε, πάντως, την αντίθεσή του για τις κινήσεις του προέδρου της ΠΑΕ, κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη, ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν του ασκεί κριτική στο έργο του: «Εγώ θα είμαι δίπλα σε όποιον είναι επικεφαλής στον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν θα είμαι στην αντίθετη πλευρά. Θα σχολιάζω τις κινήσεις με θετική, όμως, σκέψη».

Επίσης, κατά την άποψη του κ. Μπέου, θα πρέπει πρώτα η ΕΠΟ να νομιμοποιήσει τον Ολυμπιακό Βόλου σε επαγγελματική κατηγορία και μετά να προσπαθήσει να μπει η ομάδα στη Λίγκα. Χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει πως μέχρι τότε η ΠΑΕ δεν θα λειτουργεί:

«Ο χρόνος πιέζει τον Ολυμπιακό Βόλου και θα έπρεπε ήδη ο κ. Μποτσιβάλης να είχε αρχίσει το σχεδιασμό της ομάδας. Θα πρέπει άμεσα να βρει τους συνεργάτες του, να επιλέξει τεχνικό διευθυντή που θα ξεκινήσει τις επαφές με ποδοσφαιριστές για τη δημιουργία της ομάδας. Στη συνέχεια θα γίνει η επιλογή του προπονητή, όταν και θα ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία που θα παίξει τη νέα χρονιά η ομάδα. Απαιτείται υπαλληλικό και διοικητικό προσωπικό, να αποκτήσει η ΠΑΕ γραφεία».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του κ. Μπέος έκανε λόγο για συσπείρωση, καθώς μόνο έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπορεί να έχει μέλλον: «Μια ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι εύκολο να διοικηθεί. Για να υπάρξει σωστή διοίκηση χρειάζεται συσπείρωση δυνάμεων. Δεν θα πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση στον Ολυμπιακό Βόλου. Θα χρειαστεί χρόνος για να δούμε και πάλι τον Ολυμπιακό να διαπρέπει μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορούν να γίνουν όλα από τη μια στιγμή στην άλλη».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το