Κατηγορίες: Πολιτική

Π. Καμμένος: Ανεπιθύμητοι Ράιχενμπαχ και Φούχτελ

Ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον ελληνικό λαό να διώξει τη σημερινή κυβέρνηση και τους επίτροπους από τα υπουργεία, κηρύσσοντας «ανεπιθύμητους» τους κ.κ. Ράιχενμπαχ και Φούχτελ

 

Επίθεση στην κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε στο περιθώριο του προσυνέδριου του κόμματος, στη Θεσσαλονίκη, για τα εθνικά θέματα.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον ελληνικό λαό να διώξει τη σημερινή κυβέρνηση και τους επίτροπους από τα υπουργεία, κηρύσσοντας «ανεπιθύμητους» τους κ.κ. Ράιχενμπαχ και Φούχτελ.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ότι προεκλογικά είπε ψέματα και εκβίασε τον ελληνικό λαό, χαρακτήρισε τους κυβερνώντες «υπάλληλους» που εκτελούν εντολές των τραπεζών σε βάρος του ελληνικού λαού, ενώ για το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο είπε ότι θα έπρεπε να είχε διωχθεί για εγκλήματα σε βάρος του λαού.

Για το Γιώργο Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι «ο καταστροφέας της χώρας» και παρατήρησε πως, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν οι πολίτες, «διοικεί» ο Κ. Σημίτης.

Συνεργασίες

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να συμπράξει με το ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης, απάντησε ότι υπάρχουν σημεία που συμφωνούν και άλλα που διαφωνούν, όπως τα εθνικά θέματα, τα οποία είναι για τους Ανεξάρτητους Ελληνες προϋπόθεση για την όποια συνεργασία, ενώ για τη Χρυσή Αυγή είπε ότι είναι νεοναζιστικό κόμμα και δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούν μαζί του.

Σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τόνισε πως έχει καταθέσει επτά ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό και δεν του απάντησε, ίσως γιατί, όπως υποστήριξε, «φοβάται» ή «υποκρύπτει» κάτι.

Με αφορμή δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νόμο για τις απεργίες, σχολίασε: «Θα απαγορεύσει τις απεργίες, θα επαναφέρει το λοκ άουτ, μόνο άρματα δεν έχει βγάλει στους δρόμους». Ο κ. Καμμένος πρότεινε ακόμα να ισχύσει κοινή τιμή (1 ευρώ ανά λίτρο) για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, ώστε και το Δημόσιο να εξασφαλίσει χρήματα και οι πολίτες να έχουν θέρμανση.

Στο προσυνέδριο του κόμματος ανακοίνωσε τη συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με το Γιώργο Σκαρτάδο και το Χάρη Παπαγεωργίου, από το χώρο του αθλητισμού, το Μιχάλη Καραβέλα από το Αγροτικό Κόμμα και το δημοσιογράφο Γιώργο Βλάχο.

Δήλωση Μ. Χρυσοβελώνη

Μετά την ολοκλήρωση, στη Θεσσαλονίκη, των εργασιών του προσυνέδριου, η αν. γραμματέας Κ.Ο. και βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη  δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε ό,τι αφορά στην εξωτερική πολιτική η σημερινή παρουσία μας στη Θεσσαλονίκη εμπεριέχει έναν ισχυρό συμβολισμό. Εδώ, στην καρδιά της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, το κίνημά μας αφουγκράζεται τους Μακεδόνες και δίνει μια ιερή υπόσχεση. Δεν θα κρύψουμε πότε το πρόβλημα των Σκοπίων κάτω απ’ το χαλί όπως κάνει σήμερα ο κ. Σαμαράς. Θα τιμήσουμε τη δέσμευση του πρόεδρού μας Πάνου Καμμένου για ανυποχώρητο διεθνή αγώνα υπέρ των δικαίων της Μακεδονίας και των Μακεδόνων. Γιατί είναι σήμερα -περισσότερο από ποτέ άλλοτε- επίκαιρη η ρήση του Ίωνα Δραγούμη που συνόψισε το διακύβευμα της Εθνικής μας Υπόθεσης ως εξής: «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από τη βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από τη μετριότητα κι από την ψοφιοσύνη. Θα μας λυτρώσει από τον αισχρό ύπνο και θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε».

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΣΙΡΟΝΙΚΟΛΗ

Την αγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα, αδελφή, γιαγιά και θεία ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΣΙΡΟΝΙΚΟΛΗ κηδεύσαμε προχθές Παρασκευή 29…

31 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Ευρώπη για την αφρικανική σκόνη – 180.000 τόνοι άμμου κάλυψαν τον ουρανό της Ελβετίας – Δείτε φωτογραφίες

Μια τεράστια ποσότητα άμμου από τη Σαχάρα έχει καλύψει τον ελβετικό ουρανό από την Παρασκευή,…

30 Μαρτίου 2024

AT&T: Μαζική διαρροή δεδομένων πελατών – Επηρεάστηκαν 73 εκατ. χρήστες

Η AT&T προχώρησε σε αλλαγή κωδικών πρόσβασης λογαριασμών για εκατομμύρια πελάτες της αυτή την εβδομάδα,…

30 Μαρτίου 2024

Λύγισε στη δεύτερη παράταση από τον Εθνικό Π. η Νίκη με 92-97

Μόνο αδιάφορο δεν ήταν το παιχνίδι μεταξύ Νίκη και Εθνικού στο Κλειστό Ν. Ιωνίας για…

30 Μαρτίου 2024

Θέμα στον Guardian το σχέδιο για υποχρεωτική ποσόστωση ελληνικής μουσικής

Θέμα στο βρετανικό Guardian έγινε το σχέδιο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για υποχρεωτική εκτέλεση…

30 Μαρτίου 2024

Κολωνός: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά – Πότε θα ξέρουμε τις τελικές ποινές

Τη Δευτέρα θα αποφασίσει το δικαστήριο αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 19 καταδικασθέντες για την…

30 Μαρτίου 2024