Αθλητισμός

Π. Αμανατίδης: Επίθεση από την αρχή στην Κρανούλα

Επίθεση από την αρχή, ηρεμία στο παιχνίδι και γρήγορο γκολ αν είναι εφικτό ζητά από τους παίκτες της Νίκης ο Περικλής Αμανατίδης για τον αυριανό αγώνα με τη Δόξα Κρανούλας. «Θέλουμε μόνο τη νίκη για την Κυριακή, γιατί δεν έχουμε άλλα περιθώρια» πρόσθεσε ο Κώστας Διαμαντίδης. Πλήρωσε χθες τους ποδοσφαιριστές ο Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος εξόφλησε και τον Αντώνη Σωτρίνη προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με την κυριακάτικη αναμέτρηση.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παρέθεσε χθες ο Περικλής Αμανατίδης. Ο τεχνικός της Νίκης είπε ότι βασικός στόχος της ομάδας του σε κάθε ματς είναι οι τρεις βαθμοί, αναφέρθηκε στον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τη Δόξα Κρανούλας αλλά στην αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Αναλυτικά ο 42χρονος τεχνικός μίλησε για τα εξής θέματα:

Για το αν η ισοπαλία με τον Τηλυκράτη κάνει ακόμη πιο επιτακτική τη νίκη κόντρα στη Δόξα Κρανούλας: «Εξ αρχής σε όλα τα παιχνίδια που δίνουμε η νίκη είναι το πρώτο αποτέλεσμα. Από κει και πέρα η προσπάθεια συνεχίζεται. Οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Η οπτική με την οποία βλέπουμε τα παιχνίδια θα πρέπει να είναι η απόκτηση των μάξιμουμ των βαθμών. Μ’ αυτή την έννοια έτσι το βλέπουμε το παιχνίδι. Νομίζω ότι όλοι στην ομάδα το βλέπουμε έτσι κι αυτό είναι σημαντικό».

Για το αν την Κυριακή είναι ευκαιρία για τη Νίκη να ανεβεί ψηλότερα λόγω των πολλών ντέρμπι: «Έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το πρόγραμμα νομίζω ότι η Νίκη δεν πρέπει να κοιτάζει άλλο αποτέλεσμα. Αυτό θα το κάνει στο τέλος και αν χρειάζεται. Τώρα πρέπει να δει τα δικά της παιχνίδια. Πρέπει να συγκεντρωθεί στο δικό της ματς, κάτι που φαίνεται ότι στοιχίζει μέχρι τώρα, δηλαδή η μη συγκέντρωση 100%. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την πούμε».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα: «Οι Αναστασίου και Μουδούρογλου δεν θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν την Κυριακή. Επίσης αρκετοί παίκτες είναι φορτωμένοι με κάρτες, αλλά δεν υπάρχει καμία μεταβολή στον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι παίκτες το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτή τη στιγμή παίζουμε χωρίς να βλέπουμε τι θα γίνει με τις κάρτες, γιατί υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο θα υλοποιήσουμε τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές».

Για την αντιμετώπιση από τη διαιτησία και το ότι η Νίκη δεν έχει κερδίσει ακόμη πέναλτι: «Στατιστικά αυτό το έχω δει και εγώ. Για κάποια θέματα ποδοσφαιρικά οι αιτιάσεις είναι πολλές. Η αντιμετώπιση από τη διαιτησία πρέπει να είναι καλύτερη για τη Νίκη γενικώς. Είναι μία ομάδα που είναι ανταγωνιστική, έχει πολύ καλό ρόστερ, έχει βλέψεις να ανεβεί σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα, ανταποδοτικά ασχολείται πάρα πολύς κόσμος όχι μόνο ως φίλαθλοι. Είναι μια ομάδα που έχει 400 περίπου παιδιά στις ακαδημίες, εκπροσωπεί ολόκληρη την περιοχή και απαιτεί λίγο μεγαλύτερο σεβασμό από τη διαιτησία. Από κει και πέρα αγωνιστικά σίγουρα θα πρέπει η ομάδα να έχει μεγαλύτερη επιθετικότητα για να έχει και αυτό το στοιχείο, που είναι το πέναλτι».

Για τις συχνές καθυστερήσεις που κάνει η Δόξα Κρανούλας: «Είμαι προπονητής της Νίκης και δεν μπορώ να μιλήσω για τη στρατηγική που έχει ο αντίπαλος. Έχει δικαίωμα να το κάνει. Η ομάδα οφείλει να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει και αυτές τις καταστάσεις, δηλαδή ένα γρήγορο γκολ, επίθεση από την αρχή, μεγάλη ηρεμία, πράγματα τα οποία τα λέω, τα ζητάω πάντα. Στο ποδόσφαιρο πληρώνεις λάθη, αδυναμίες. Μ’ αυτή τη λογική εμείς ετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πιθανή κατάσταση, που είναι δικαίωμα του αντιπάλου να την εφαρμόσει».

Για το αν η Νίκη «σπαταλάει» το πρώτο ημίχρονο: «Στους αγώνες που είμαι εγώ στον πάγκο και σε αυτά που έχω δει, δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Αν εννοείτε ότι δεν υπάρχει σκορ στο πρώτο ημίχρονο, δεν σημαίνει ότι «πετάει» αυτά τα 45 λεπτά. Αυτό που μετράει είναι πως όταν κάνεις μια προσπάθεια στο τέλος να …πιεις νερό. Όσο πιο καλά το καταλάβουν όλοι οι παίκτες, γιατί ίσως υπάρχει μια ερμαφρόδιτη κατάσταση μέσα στην ομάδα, δηλαδή να το έχουν αντιληφθεί μόνο κάποιοι ποδοσφαιριστές, κάπου να μην το έχουμε περάσει, κάπου να φταίμε εμείς, κάπου να φταίνε οι ίδιοι, κάπου μια άλλη κατάσταση. Αυτό που θα μείνει είναι το τελικό αποτέλεσμα, όχι οι εντυπώσεις. Μέσα από πολλά προβλήματα εμείς κυνηγάμε κάτι το οποίο μπορούν οι παίκτες. Αυτό θα συνεχίσω να το λέω. Το ποδόσφαιρο το βλέπω πιο συνολικά».

 

Διαμαντίδης: Να

αναπληρώσουμε τους

χαμένους βαθμούς

Στην ανάγκη να αναπληρώσει η Νίκη τους χαμένους βαθμούς με τον Τηλυκράτη στάθηκε ο Κώστας Διαμαντίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές στη συνέντευξη Τύπου.

«Την Κυριακή δίνουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που επίσης θέλει βαθμούς για να πετύχει τον στόχο της. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το 4-0 με το οποίο έχασε η Δόξα Κρανούλας στην Καλαμαριά. Εμείς πρέπει να αναπληρώσουμε άμεσα τους χαμένους βαθμούς με τον Τηλυκράτη, γιατί δεν έχουμε περιθώρια για άλλες απώλειες» είπε αρχικά ο ικανός χαφ και συμπλήρωσε:

« Όλη την εβδομάδα μαζί με το προπονητικό τιμ και τους συμπαίκτες μου προετοιμαζόμαστε κατάλληλα γι’ αυτό το παιχνίδι και την Κυριακή θα πάμε να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι, να έχουμε υπομονή για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς»

Ο 27χρονος μέσος σχολίασε κι αυτός τον τρόπο με τον οποίο παίζει η Δόξα, αλλά και τον κακό αγωνιστικό χώρο που θα συναντήσουν οι «κυανόλευκοι». «Μπορεί να μην ήμουν εδώ στον πρώτο γύρο, αλλά αντιμετώπισα τη Δόξα με τον Τύρναβο, όταν επίσης φέραμε 0-0. Ξέρω ότι κάνει πολλές καθυστερήσεις, αλλά αυτή τη φορά δεν πιστεύω να παίξει έτσι. Αγωνίζεται στην έδρα της, θέλει κι αυτή τους βαθμούς και μάλλον θα ανοιχθεί περισσότερο. Επίσης ξέρουμε ότι ο αγωνιστικός χώρος πράγματι δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά εμείς οφείλουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά και να βρούμε τον τρόπο για να πάρουμε τη νίκη».

Στο μεταξύ ο Ανδρέας Πάτσης φάνηκε συνεπής στο λόγο του και χθες κατέβαλε κάτι παραπάνω από έναν μισθό στους ποδοσφαιριστές τονώνοντας έτσι την ψυχολογία τους εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης, ενώ πλήρωσε και το προπονητικό τιμ. Επίσης χθες έδωσε και το ποσό των 10.600 ευρώ, προκειμένου να εξοφλήσει τον Αντώνη Σωτρίνη, ο οποίος επιχείρησε να μπλοκάρει τη συνάντηση με τη Δόξα στην Κρανούλα. Τελικά ο κ. Πάτσης έδωσε όλο το οφειλόμενο ποσό και ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι άλλαξε ο διαιτητής του αγώνα με τη Δόξα με τον Χρήστο Κούλη από την Ηλεία να αντικαθιστά τον Χαράλαμπο Σελεμίδη του συνδέσμου Πέλλας, μια και ήταν τέταρτος διαιτητής στο προηγούμενο παιχνίδι της Νίκης με τον Τηλυκράτη.

* Ευχές στον καλαθοσφαιριστή Παναγιώτη Τσώλη και τη σύζυγό του Σταθούλα Γεωργούλα εκφράζει η Νίκη για την απόκτηση του πρώτου τους παιδιού. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το Δ.Σ.  Γ.Σ. Βόλου «Η Νίκη» εύχεται ολόψυχα στον καλαθοσφαιριστή μας Παναγιώτη Τσώλη και τη σύζυγό του συγχαρητήρια για την απόκτηση του πρώτου τους παιδιού. Ευχόμαστε υγεία και ευτυχία στα μέλη της οικογένειας».

 

Για τις 4/5 μετατέθηκαν

οι εκλογές στον ΟΦ Νίκης

Για την Παρασκευή 4 Μαΐου μετατέθηκαν οι εκλογές στον Όμιλο Φιλάθλων Νίκης. Από την εφορευτική επιτροπή καλούνται όσοι επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στον ΟΦ Νίκης να προσέλθουν στα γραφεία του ομίλου από τις 18.00 ως τις 21.00 μέχρι την Πέμπτη 3 Μαΐου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το