Photo Gallery, Τοπικά

«Πόλεμος» κομματικών γραφείων της Ν.Δ.

Με φόντο εργαζόμενους ΑμεΑ στο Δήμο Βόλου

Ο «πόλεμος» των κομματικών γραφείων στη Νέα Δημοκρατία  έχει «θύματα» εργαζόμενους ΑμεΑ. Η κ. Ζέττα Μακρή κατέθεσε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα κριτήρια που προσλήφθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο συγκεκριμένη υπάλληλος, ωστόσο η ίδια αποκάλυψε ότι πρόκειται για τη  σύζυγο συνεργάτη του κ. Νάκου. Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Κοντορίζος απάντησε ότι είναι απεχθής πράξη η ψηφοθηρία μέσω του εξευτελισμού Ατόμων με Αναπηρίες.

Η ίδια, σε απάντηση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Κοντορίζου ότι η πρόσληψη αφορά άτομο ΑμεΑ με καρκίνο, δήλωσε πως γνωρίζει το θέμα και εκτίμησε ότι η εργαζόμενη δεν νοσεί βαριά σημειώνοντας ότι υπάρχει «καλός και κακός καρκίνος» αλλά και οικογένειες με περισσότερα προβλήματα.

Ο κ. Νάκος σε συνέντευξή του απάντησε ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι απαράδεκτα πράγματα, που ξεπερνούν τα όρια και έδωσε το «πράσινο φως» στο συνεργάτη του να κινηθεί όπως ο ίδιος εκτιμά, για να προασπιστεί την αξιοπρέπεια της οικογένειάς του.

Η κ. Ζέττα Μακρή σε αντιπαράθεση που είχε στα ερτζιανά με τον κ. Κοντορίζο θέλησε να μάθει πώς προσλήφθηκε η συγκεκριμένη υπάλληλος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, όταν υπάρχουν και άλλες οικογένειες με σοβαρά προβλήματα και άτομα με σοβαρές μορφές καρκίνο, που δεν έχουν την πολυτέλεια να εργάζονται οι σύζυγοί τους σε κομματικά γραφεία και να λαμβάνουν εκτός του μισθού και υπερωρίες.

Ενοχλημένος ο κ. Κοντορίζος δήλωσε πως δεν μπορεί η εσωκομματική αντιπαράθεση στη ΝΔ να εμπλέκει εργαζόμενους, που προσλήφθηκαν μετά από υπόδειξη του ΟΑΕΔ στο Δήμο, ενώ τριμελής επιτροπή που εξέτασε την αίτηση και στην οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος της παράταξης της κ. Ζέττας Μακρή, ενέκρινε ομόφωνα την πρόσληψη.

Η κ. Μακρή υποστήριξε πως ενδεχομένως ο εκπρόσωπός της στην Επιτροπή και συγκεκριμένα ο κ. Βεργής-Ζαρκάδας, παραπλανήθηκε, αλλά ακόμη και αν δεν συνέβη αυτό τίποτα, δεν εμποδίζει την ίδια να ασκεί τον έλεγχο που εκείνη νομίζει.

Η κ. Ζέττα Μακρή παραδέχτηκε ότι ο συνεργάτης του κ. Νάκου υπήρξε κάποτε και δικό της συνεργάτης, πριν μεταγραφεί στο αντίπαλο πολιτικό γραφείο και επανέλαβε ότι η Δημοτική Αρχή εξαργυρώνει τη στήριξη που της έδωσε το τμήμα εκείνο της ΝΔ, που τάχθηκε απέναντί της στις δημοτικές εκλογές. Ο κ. Κοντορίζος τής απάντησε ότι στο δικό της ψηφοδέλτιο μετείχαν μέλη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν εκείνη που αμέσως μετά τις εκλογές πρότεινε για «Συνήγορο του Πολίτη» τον πρώην δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη.

Ανακοίνωση Β. Κοντορίζου

Ο κ. Κοντορίζος εξέδωσε χθες γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Άνθρακας ο θησαυρός – το υποτιθέμενο «σκάνδαλο» – που με αγωνιώδη προσπάθεια, αλλά ματαίως, ψάχνει η κ. Μακρή.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο εργάζονται τρία άτομα, υπάλληλοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης και αρκετοί εθελοντές. Και τα τρία άτομα υπάλληλοι είναι Άτομα με Αναπηρία, οι δε προσλήψεις έχουν γίνει για δύο εξ αυτών από τον πρώην Δημοτικό Οργανισμό Υγείας, πριν δηλαδή από τη συγχώνευση στην ενιαία Κοινωφελή και ένα άτομο από την Κοινωφελή όπως προβλέπεται, δηλαδή μετά από πρόταση – υπόδειξη του ΟΑΕΔ, συνεντεύξεις, επιλογή από επιτροπή, επικύρωση της απόφασης από το Δ.Σ.

Η πολυθρύλητη  επερώτηση, που προανήγγειλε ότι θα κατέθετε η κ. Μακρή, είχε ήδη κατατεθεί προχθές το απόγευμα, με περιεχόμενο όμως που δεν έχει σχέση με όσα δηλώνει στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Η επερώτηση αυτή και όποια άλλη τυχόν καταθέσει, φυσικά και θα απαντηθεί. Εν τω μεταξύ, όμως, είναι το λιγότερο άκομψο και μελαγχολικό να ακούγονται στα ΜΜΕ από την επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης, που ταυτόχρονα είναι νομικός και γενική γραμματέας Ισότητας, ισχυρισμοί ότι κάποια Άτομα με Αναπηρία έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη αναπηρία ή ότι υπάρχει καλός και κακός καρκίνος.

Είναι δε πραγματικά απεχθές οι όποιες εσωκομματικές κόντρες να εμπλέκουν Άτομα με Αναπηρία και να προσβάλλεται η προσωπικότητά τους δημόσια.

Να θυμίσουμε δε ότι ήταν ακριβώς αυτή η πολιτική του εξευτελισμού και της χρησιμοποίησης των ΑμεΑ για ψηφοθηρία που καταγγείλαμε ευθύς μόλις αναλάβαμε, όταν διαπιστώσαμε ότι στο παρά πέντε των εκλογών έγιναν μαζικές προσλήψεις ΑμεΑ στη πρώην Κοινωφελή του Δήμου Αγριάς, για υπηρεσίες άσχετες με το αντικείμενό της».

 

Η επερώτηση

Η επερώτηση που κατέθεσε η κ. Ζέττα Μακρή είναι η εξής:

«Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της δράσης  της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ)  είναι η διασφάλιση ενός δικτύου απαιτούμενων παροχών για τις ευπαθείς ομάδες της περιοχής μας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει συσταθεί ήδη από το φθινόπωρο του 2010 το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο απαιτείται να λειτουργεί με διαφανή τρόπο. Κατόπιν τούτων:

Επιθυμούμε η Δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει ποια άτομα εργάζονται στο Κοινωνικό  Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου, με ποιες διαδικασίες έγινε η πρόσληψή τους,  πότε και πού αναρτήθηκε η σχετική προκήρυξη αλλά και να μας παρουσιάσει τα δικαιολογητικά,  βάσει των οποίων έγινε η επιλογή  των συγκεκριμένων εργαζομένων».

Στο στόχαστρο και η Κ. Μπαρμπουδάκη

Η Επιτροπή που εξετάζει τις προσλήψεις των ΑμεΑ αποτελείται και από την κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη. Η κ. Ζέττα Μακρή καθαρά αφήνει να εννοηθεί ότι η κ. Μπαρμπουδάκη είναι κουμπάρα της προσληφθείσας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

«Για μένα το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Η προσληφθείσα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, σύζυγος συνεργάτη αποσπασμένου σε τοπικό πολιτικό γραφείο και κουμπάρα μίας εκ των μελών της Επιτροπής,  είχε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να καταλάβει αυτή τη θέση; Περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση και τις εξηγήσεις», αναφέρει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το