Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Πόλεμος για τις τροπολογίες στη Βουλή – Αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας ο ΣΥΡΙΖΑ

ΒΟΥΛΗ

Η κουβέντα για το νομοσχέδιο που αφορούσε τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και μια τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε από τη Βουλή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση.

Αφορμή ήταν οι τέσσερις υπουργικές τροπολογίες για θέματα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα με το αντικείμενο του νομοσχεδίου, η αποδοχή δύο βουλευτικών τροπολογιών, σε συνδυασμό με τη μη αποδοχή των δύο βουλευτικών τροπολογιών με τις οποίες θα δινόταν παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Ενδεικτική είναι η τροπολογία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκολόπουλου, που αφορούσε το ρυμοτομικό πρόβλημα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο είναι διάσπαρτο σε επτά κτίρια.

Ο κ. Κουκουλόπουλος είχε καταθέσει την τροπολογία στο νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση, όμως ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης δεν την έκανε δεκτή, αν και συμφωνούσε επί της ουσίας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε προσθήκη στην τροπολογία που είχε καταθέσει στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα και την επανακατέθεσε στο νομοσχέδιο για την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την τροπολογία Κουκουλόπουλου, ο οποίος πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίλυση του προβλήματος.

Όμως ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης επεσήμανε ότι ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης δεν είναι αρμόδιος για να αποδεχθεί την τροπολογία, διότι αυτή είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και ζήτησε να έρθουν στη Βουλή οι αρμόδιοι υπουργοί για να απαντήσουν και για τη συγκεκριμένη τροπολογία και για τις τροπολογίες για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί διαμαρτυρόμενο για τις διαδικασίες με τις οποίες νομοθετεί η κυβέρνηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το