Αθλητισμός

«Πυρά» Πάτση κατά Δαλούκα

Πυρά κατά του Γιώργου Δαλούκα εξαπέλυσε ο Ανδρέας Πάτσης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή όπου κατήγγειλε ότι ο κ. Δαλούκας έφυγε στην Αμερική παίρνοντας τα χρήματα και τα λογιστικά βιβλία της βολιώτικης ομάδας και ότι πήρε χρήματα από συγγενή ποδοσφαιριστή για να υπογράψει δελτίο στους «κυανόλευκους». Επίσης προανήγγειλε, ότι θα στείλει στον εισαγγελέα όσους διαχειρίστηκαν τα οικονομικά της Νίκης.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Στο πάνελ της τηλεοπτικής εκπομπής «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ» παραβρέθηκε ο Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος μίλησε για θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν, όμως, ο παλιός διαιτητής και πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Σωτήρης Βοριάς αναφέρθηκε στον περσινό αγώνα Άρη-Παναθηναϊκού και στον τρόπο που ορίστηκε διαιτητής ο Γιώργος Δαλούκας λέγοντας ότι τον γνωρίζει ο Ανδρέας Πάτσης λόγω της ανάμιξής του με τη Νίκη, ο μεγαλομέτοχος της «κυανόλευκης» ΠΑΕ αντέδρασε. «Δεν γνωρίζω τον κ. Δαλούκα. Απ’ ό,τι λέγεται πήρε τα βιβλία και τα χρήματα της ΠΑΕ και έφυγε για την Αμερική» είπε αρχικά.

Τότε ο Κυριάκος Θωμαΐδης έθεσε το ερώτημα στον κ. Πάτση αν παρέλαβε μια εταιρεία χωρίς να βρει λογιστικά βιβλία για να απαντήσει ο 46χρονος δικηγόρος: «Δεν υπάρχει τίποτα. Κατ’ αρχήν δεν έκανε λογοδοσία. Αυτό είναι πρωτοφανές. Έπρεπε να παρουσιαστεί και να το κάνει. Ο κ. Δαλούκας που είχε τη διαχείριση της ομάδας και την εκπροσωπούσε κατ’ εντολή εξαφανίστηκε, παίρνοντας μαζί του όλα τα βιβλία της ανώνυμης εταιρείας και όλα τα χρήματα. Μάλιστα υπάρχουν απίστευτες καταγγελίες για τον κ. Δαλούκα».

Ο γνωστός νομικός προανήγγειλε ότι ως ΠΑΕ Νίκη θα κινηθεί νομικά: «Ίσως μου βγει σε κακό, αλλά έχω πάρει μια απόφαση. Όλους αυτούς τους κυρίους που διαχειρίστηκαν χρήματα, κόσμο, διαφημίσεις, εισιτήρια, βιβλία, εγώ ως Νίκη Βόλου έναν-έναν θα τους στείλω στον εισαγγελέα. Ας πάνε στον εισαγγελέα, λοιπόν, ας πάνε οι διωκτικές αρχές και ας πράξουν τα δέοντα, διότι κάποια στιγμή αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει για έναν και μοναδικό λόγο: Γιατί αν δεν το κάνω εγώ, θα χρεωθώ ότι είμαι σαν κι αυτούς σε θέματα ηθικής τάξεως. Λέγεται ότι ο κ. Δαλούκας είναι στην Αμερική. Και το πιο κωμικοτραγικό είναι ότι έχω καταγγελία πως πήρε 11.000 ευρώ από θείο παίκτη για να «λαδώσει» τις μηχανές και να του κάνει δελτίο στη Νίκη Βόλου».
«Να παίζουν όσες ομάδες

πληρούν τις προϋποθέσεις»

Ο Ανδρέας Πάτσης μίλησε και για άλλα θέματα γενικότερα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά το θέμα των αδειοδοτήσεων και το γιατί δεν ισχύουν οι διατάξεις από την αρχή του πρωταθλήματος ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Νίκη υπογράμμισε: «Είμαστε η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Γιατί δεν τροποποιούμε ή καταργούμε τη νομοθεσία; Είναι παράλογο να έχεις μια νομοθεσία πάνω σε συγκεκριμένες προϋποθέσεις λειτουργίας του επαγγελματικού αθλητισμούς και επειδή κάποιες ομάδες δεν βολεύονται, να πουν ναι αυθαίρετα και αυτοβούλως καταργώντας το νομικό πλαίσιο, που είναι παράνομο και προσβάλλεται και να πουν ότι εμείς θα εφαρμόσουμε κάτι διαφορετικό. Αν θέλουν να εφαρμόσουν κάτι διαφορετικό γιατί πρέπει να παίζουν συγκεκριμένες ομάδες ανεξαρτήτως αν τηρούν τις προϋποθέσεις ή όχι, γιατί δεν αλλάζουμε το νομικό πλαίσιο, έτσι ώστε να λειτουργούν όλοι σύννομα. Δεν μπορούμε να νομιμοποιούμε την παρανομία, γιατί έτσι βολεύει κάποιους συγκεκριμένους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν γίνεται να μιλάμε από τη μια μεριά για παράνομα στοιχήματα και εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και από την άλλη να παρανομούμε γιατί πρέπει συγκεκριμένες ομάδες παρατυπώντας να μείνουν κατηγορία. Όσες ομάδες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να υποβιβαστούν, κάποιες που τις πληρούν να προβιβαστούν, να γίνει μια αναδιάταξη και αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου για έναν και μοναδικό λόγο: Για να αποκτήσει ο Έλληνας φίλαθλος εμπιστοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να μην βλέπουμε Κυριακές των 150 και 200 εισιτηρίων σε περιοχές 200 και 300 χιλιάδων κατοίκων.

Αυτό που είναι παράδοξο για μένα και το θεωρώ αλλοίωση του πρωταθλήματος το ότι δύο ομάδες της Β’ Εθνικής δεν συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, οι ομάδες που τις αντιμετωπίζουν παίρνουν τρεις βαθμούς κάθε Κυριακή, ενώ άλλες ομάδες τις αντιμετώπισαν. Επομένως υπάρχει μια σαφέστατη αλλοίωση του πρωταθλήματος, για την οποία δεν μιλάει κανείς, γιατί όλοι θέλουν τα πακέτα των χορηγιών είτε στη Β’ Εθνική είτε στη Σούπερ Λιγκ και επειδή θέλουν να τα έχουν καλά μεταξύ τους».

«Ένας παράγοντας που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας είναι ο πολιτικός» πρόσθεσε ο ίδιος «διότι υπάρχει κατ’ απαίτηση δημάρχου, βουλευτών και παραγόντων τοπικών, οι οποίοι απευθύνονται σε ψηφοφόρους. Υπάρχει μια αλυσίδα που ξεκινά από τον ψηφοφόρο πάει στην πολιτική εξουσία, ανεβαίνει στην ποδοσφαιρική για να γίνει ντε και καλά αυτό που θέλουμε και ας καταργηθούν όλοι οι νόμοι. Κάποιοι ήθελαν να επενδύσουν σε ομάδες χωρίς να βάλουν χρήματα και να πάρουν από τις επιχορηγήσεις του κρατικού τομέα και του ΟΠΑΠ».

«Ξέρω τι κάνω και

πιστεύω ότι μπορώ»

Ο Ανδρέας Πάτσης αναφέρθηκε στην ανάμιξή του με το ποδόσφαιρο στην παρούσα χρονική στιγμή λέγοντας ότι ένας λόγος που το επιχειρεί είναι ότι επιθυμεί να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα μας: «Είναι εν γνώσει μου τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω, τουλάχιστον για μένα, ότι πρέπει κάποια στιγμή αν ευαγγελίζεσαι και επαγγέλλεσαι μια διαφορετικότητα, να μπεις μπροστά. Μπορεί να φάω τα μούτρα μου, αλλά δεν έχει σημασία. Τουλάχιστον θα το επιχειρήσω. Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε να κρίνουμε εκ του ασφαλούς όλα αυτά για τους παράγοντες, τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές, τους προέδρους κλπ και να μην έχουμε καμία συμμετοχή σ’ αυτό το πράγμα εμείς που έχουμε μια κριτική άποψη και μια διαφορετική θεώρηση και ηθική διάσταση όσον αφορά την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών. Κάποιοι πρέπει να το ξεκαθαρίσουν. Δεν είναι μόνο αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο σήμερα, υπάρχει κι άλλος κόσμος».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη έδειξε να ξέρει πού βαδίζει. «Το δικό μου εγχείρημα δεν είναι απονενοημένο. Μπορεί να είναι τρέλα. Ωστόσο μπορεί να δημιουργήσει και ένα υπόβαθρο από κάτω για άλλους ανθρώπους που είναι υγιείς δυνάμεις. Και όταν λέω υγιείς εννοώ όλα τα επίπεδα, τόσο ως προς την ηθική διάσταση με την οποία αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο, όσο και οικονομικά. Γιατί υπήρχε κι ένα άλλο θέμα. Κάποιοι πήγαιναν στο ποδόσφαιρο για να ζήσουν από αυτό. Σήμερα ψάχνουμε να βρούμε τις φορολογικές δηλώσεις όσων εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο. Δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο. Δεν είναι μόνο θέμα νομικού πλαισίου. Νόμοι υπάρχουν, αλλά ποιοι τους εφαρμόζουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Πάτσης.

Και κατέληξε: «Επίσης πρέπει να δούμε ποιοι άνθρωποι μπαίνουν μπροστά. Αν δεν μπουν άνθρωποι με ηθική προσέγγιση στο ποδόσφαιρο και γενικότερη ηθική και αν οι δυνάμεις δεν είναι υγιείς οικονομικά και προσπαθήσουν να ζήσουν από το ποδόσφαιρο, τα ίδια θα βλέπουμε κάθε χρόνο. «Ήμουν νιος και γέρασα». Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι κάνω. Εν γνώσει μου έγινε. Θέλω να πιστεύω ότι μπορώ. Τώρα το τι θα γίνει από δω και πέρα θα δείξει».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το