Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Πτώμα 19χρονου βρέθηκε στο λιμάνι του Βόλου

Λίγο πριν τις 12 χθες το μεσημέρι, εντοπίστηκε ένα ανδρικό πτώμα να επιπλέει στη θάλασσα, στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού του Βόλου

Σε 19χρονο παλικάρι από τη Λάρισα ανήκει το πτώμα που βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι του Βόλου. Όλα δείχνουν πως ο νέος έθεσε τέλος στη ζωή του, για άγνωστους προς το παρόν λόγους. Οι λιμενικές αρχές του Βόλου οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση του θύματος σε συνεργασία με την Αστυνομία και αφού ερευνήθηκαν υποθέσεις εξαφάνισης ατόμων που είχαν δηλωθεί πρόσφατα.

Το πτώμα του άτυχου νέου χθες το απόγευμα αναγνωρίστηκε από τους γονείς του.

Ο 19χρονος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του, στη Λάρισα, τη Μ. Παρασκευή. Η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί στην Αστυνομία το Μ. Σάββατο 14 Απριλίου. Οι έρευνες εκείνων των ημερών απέβησαν άκαρπες και διεκόπησαν. Το πτώμα όμως του 19χρονου έφερε, όπως πιθανολογείται, η θάλασσα χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου…

Το πτώμα θα μεταφερθεί σήμερα την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για νεκροψία και με σκοπό να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του. Στην παρούσα φάση και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου θεωρεί την αυτοκτονία ως πιθανότερη αιτία, αφού ο νεαρός είχε δεμένα στα πόδια του βαράκια.

Ειδικότερα, χθες λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, εντοπίστηκε ένα ανδρικό πτώμα να επιπλέει στη θάλασσα, στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού του Βόλου, όπου «δένουν» τα ρυμουλκά σκάφη. Ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο και αμέσως άρχισε η διαδικασία ανάσυρσης. Ο άντρας, όπως ήταν εμφανές, ήταν νεαρής ηλικίας. Φορούσε τα ρούχα του, ένα μαύρο μπλουζάκι και ένα τζιν παντελόνι. Τα χαρακτηριστικά του είχαν αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της πολυήμερης παραμονής στη θάλασσα, όπως διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή της ανάσυρσης του πτώματος οι λιμενικοί του Βόλου. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το γεγονός ότι στα γόνατα και τους αστραγάλους του πτώματος είχαν δεθεί με σχοινί βαράκια, 2,5 κιλών το καθένα.

Επιπλέον τα πόδια του ήταν δεμένα με σχοινί και ναυτικό κόμπο. Όπως τόνισε και ο λιμενάρχης Βόλου Χρ. Κανάκης από τα πρώτα στοιχεία δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια, αλλά αυτοκτονία, ωστόσο το πτώμα θα διακομιστεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να γίνει ιατροδικαστική εξέταση. Πάντως το πτώμα βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης, στοιχείο που μαρτυρά ότι βρίσκονταν πάνω από μία εβδομάδα στη θάλασσα. Ο κ. Κανάκης τόνισε ότι προανάκριση διενεργεί για την υπόθεση το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου σε συνεργασία με την Αστυνομία, ενώ μαζί διερευνώνται κάποιες εξαφανίσεις πολιτών που δηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί το πτώμα.

Η έρευνα νωρίς το απόγευμα κατάφερε να εντοπίσει την ταυτότητα του άτυχου νέου, από τη Λάρισα, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του τη Μ. Παρασκευή. Όπως προέκυψε ο άτυχος νέος είχε πάρει αναβολή από το στρατό λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, ενώ δεν εργαζόταν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας είχαν εξαφανιστεί από το σπίτι τους, στο Νομό Λάρισας, δύο νεαρά άτομα. Το ένα, εντοπίστηκε μία ημέρα μετά την εξαφάνισή του νεκρό σε αρδευτικό χαντάκι όπου έπεσε με το αυτοκίνητό του.

Το δεύτερο – ο 19χρονος που βρέθηκε χθες στο λιμάνι του Βόλου – δεν είχε εντοπιστεί.

Έτσι αστυνομικοί και λιμενικοί επικέντρωσαν την εξιχνίαση στην περίπτωση του 19χρονου, το πτώμα του οποίου αναγνωρίστηκε από τους γονείς του.

Στην παρούσα φάση – και είναι κατανοητό – οι γονείς του άτυχου νέου δεν μπορούν να καταθέσουν δίνοντας πληροφορίες για πιθανά αίτια που οδήγησαν το παιδί τους στην απόφαση να θέσει τέλος στη ζωή του.

Σημειώνεται ακόμη ότι τις πρώτες ημέρες δήλωσης εξαφάνισής του, οι έρευνες λιμενικών είχαν επικεντρωθεί στην περιοχή του Αγιοκάμπου Λάρισας, χωρίς όμως να εντοπιστεί.

Τ. Κ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το