Photo Gallery, Τοπικά

Πτήσεις από Ρωσία στη Ν. Αγχίαλο το 2014

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κ. Λεβέντης (αριστερά η κ. Πόπη Γιαμάκου και δεξιά ο κ. Δημ. Λεβέντης).
Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κ. Λεβέντης (αριστερά η κ. Πόπη Γιαμάκου και δεξιά ο κ. Δημ. Λεβέντης).

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζει την ερχόμενη θερινή τουριστική περίοδο η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, όπως επισήμανε μεταξύ άλλων χθες, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο πρόεδρός της κ. Κων. Λεβέντης. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων τόνισε ότι υπάρχει αισιοδοξία με βάση τις προκρατήσεις, αλλά όχι υπεραισιοδοξία, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο τζίρος των τουριστικών επιχειρήσεων θα είναι μικρότερος και η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Επίσης, ανήγγειλε ότι από το 2014 θα ξεκινήσουν πτήσεις από Ρωσία για το αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας (Βόλου).

Μιλώντας για την τουριστική κίνηση του τριημέρου της Αποκριάς, ο πρόεδρος των ξενοδόχων ανέφερε ότι μόνον οι περιοχές Μακρινίτσας και Πορταριάς έχουν πληρότητες 90%. Στο Ανατολικό Πήλιο οι πληρότητες δεν ξεπερνούν το 20% και πλέον η περιοχή αυτή παύει να περιλαμβάνεται στο χειμερινό τουρισμό.

Για την ερχόμενη θερινή τουριστική περίοδο ο κ. Κ. Λεβέντης ανέφερε ότι υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς για το αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας αναμένεται αύξηση 10-15% των αφίξεων από τις γερμανόφωνες χώρες, παρά τα πολύ ακριβά εισιτήρια της αεροπορικής εταιρίας «Fly Niki», από την αγγλική αγορά που δραστηριοποιείται με τρία τουριστικά γραφεία η αύξηση φθάνει το 18%, η ολλανδική θα κυμανθεί στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, από την ισραηλινή αναμένεται αύξηση 5%, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση προβλέπεται από τη ρωσική αγορά, που ξεπερνά το 40% και μάλιστα χωρίς απευθείας πτήση. Η ρωσική αγορά ξεκίνησε δυναμικά το 2012, με εξειδικευμένα γκρουπ τουριστών, που πληρώνουν μάλιστα τα τριπλάσια από τη Χαλκιδική.

Η πρώτη πτήση αναμένεται στο αεροδρόμιο του Βόλου στις 31 Μαρτίου από τη «Ryanair», για την οποία ο κ. Λεβέντης τόνισε πως φέρνει το 40% των επισκεπτών. Μάλιστα εξέφρασε τους φόβους του, μην τυχόν και σταματήσει η Περιφέρεια τη χρηματοδότηση της εν λόγω αεροπορικής εταιρίας, διότι τότε το αεροδρόμιο θα μείνει ανενεργό.

Την ερχόμενη εβδομάδα η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετάσχει στην έκθεση τουρισμού της Μόσχας.

Για το αεροδρόμιο Σκιάθου ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του τουριστικού πράκτορα κ. Αλ. Ευσταθίου, προστέθηκαν πτήσεις από τη Ρωσία, αλλά συνολικά την εβδομάδα ο αριθμός των πτήσεων υπολογίζεται σε 60-65. Οι προκρατήσεις είναι αυξημένες 20% από πέρυσι σήμερα. Η πρώτη αγορά για τις Β. Σποράδες θα είναι και φέτος η αγγλική, με αύξηση προκρατήσεων 20-22%, η ολλανδική θα έχει αύξηση 10%, η σκανδιναβική θα είναι στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, από τη Γερμανία θα έχουμε δύο επιπλέον πτήσεις, από Μόναχο και Βιέννη, ενώ από τη ρωσική αγορά (δραστηριοποιούνται δύο γραφεία) έχουμε μέχρι σήμερα κάλυψη θέσεων στο 25% στις πτήσεις που θα εκτελεί η «Aegean». Επίσης, η Σκιάθος θα έχει πτήσεις από Σερβία και τρεις το μήνα από Ισραήλ.

Πάντως, ο κ. Λεβέντης διευκρίνισε ότι ο τζίρος θα είναι μειωμένος, καθώς οι τιμές των ξενοδοχείων βρίσκονται στα επίπεδα του 2000 (35-40% μείον), ενώ κανένα κόστος λειτουργίας δεν μειώθηκε.

«Δίνουμε πακέτο μια εβδομάδα διαμονή με αυτοκίνητο στα 175 ευρώ, 40% έκπτωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Για τον ΕΟΤ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λεβέντης στις πληροφορίες περί μετεγκατάστασης των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΟΤ Θεσσαλίας στη Λάρισα από το Βόλο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πριν ετοιμαστούν τα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Τουρισμού, να μην κάνουν τίποτα». Ο πρόεδρος των ξενοδόχων αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του ΕΟΤ, έτσι ώστε μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή ο κάθε ξενοδόχος να λαμβάνει το σήμα λειτουργίας της μονάδας του. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε έναν ΕΟΤ με φακέλους και πολλά χαρτιά. Γιατί να μην μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες του ΕΟΤ στην Αθήνα και να εξυπηρετούμαστε μέσω ίντερνετ. Πριν γίνει ο εκσυγχρονισμός, δεν μπορεί ο ξενοδόχος της Αλοννήσου να τρέχει στη Λάρισα».

Για το αεροδρόμιο

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν πολλοί μνηστήρες για την προβολή του αεροδρόμιου Κ. Ελλάδας, για το οποίο η Ένωση Ξενοδόχων έχει κάνει πάρα πολλά εδώ και χρόνια. Το 2007-8 είχαμε απευθυνθεί σε όλους τους φορείς της Κ. Ελλάδας, αλλά δεν είδαμε ανταπόκριση», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης. «Κανένας φορέας εκτός της Περιφέρειας, δεν βάζει το χέρι του στην τσέπη για το αεροδρόμιο. Φυσικά και συμφωνούμε να το αναλάβει η Περιφέρεια και ίσως καταλήξουμε τελικά σε αυτή τη λύση, όταν δεν εμφανιστεί ιδιώτης επενδυτής, ενώ πρέπει να λειτουργήσει και για εμπορευματικές μεταφορές», ανέφερε.

Ακόμη επισήμανε ότι «δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος, που να πιστεύει ότι το κράτος μπορεί να λειτουργήσει το αεροδρόμιο, πρέπει να επεκταθεί η λειτουργία του 12 μήνες το χρόνο, αλλά πρέπει γι’ αυτό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις». Και έθεσε το ερώτημα, πού είναι οι σχεδιασμοί του Επιμελητηρίου για το αεροδρόμιο. «Θα έχει την τύχη της περιφερειακής αγοράς, που την πήρε πίσω το υπουργείο;»

Πάντως εξέφρασε την άποψη ότι οι επενδυτές θα ενδιαφερθούν για τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας και όχι για του Βόλου.

Για τις κρουαζιέρες ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι χρειάζονται υποδομές και όχι ημερίδες. «Από τη Med Cruise μάς έχουν πει να φέρουμε το τρενάκι του Πηλίου στο λιμάνι, καθώς οι εταιρίες κρουαζιέρας μάς επιλέγουν κατά 95% για τα Μετέωρα».

Για την έκθεση της Νυρεμβέργης

Ο κ. Λεβέντης κατήγγειλε γνωστό τηλεπαρουσιαστή, ότι έμπλεξε την ιδιότητά του ως πρόεδρου των ξενοδόχων με την ιδιότητα του τουριστικού πράκτορα που διοργάνωσε την προβολή της περιοχής στην έκθεση τουρισμού της Νυρεμβέργης και τόνισε ότι «φιλοσοφία μας ήταν και είναι το όλοι μαζί».

«Από το 2008 η Ένωση στηρίζει την τουριστική προβολή της περιοχής. Όλη αυτή την επιχείρηση δεν θα μπορούσε να την αναλάβει το Δημόσιο. Προσφέραμε πάνω από 10.000 μερίδες τοπικών προϊόντων και φαγητό που ετοίμασαν μέλη της Ένωσης, όπως η κ. Πόπη Γιαμάκου και ο κ. Δημ. Ντελής στους επισκέπτες της έκθεσης».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων άφησε αιχμές κατά του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τ. Μπασδάνη για το ζήτημα που τέθηκε, αναφορικά με τα χρήματα που δόθηκαν για την έκθεση και διευκρίνισε ότι «σε οποιοδήποτε συνέδριο είμαστε υπέρ, αλλά ο φορέας (σ.σ. Επιμελητήριο) φέρει την ευθύνη για τη χρηματοδότηση οποιουδήποτε. Κάντε έρευνα, πόση προβολή έγινε από ΜΜΕ του εξωτερικού από ένα συνέδριο για ένα προϊόν, που χρηματοδότησε το Επιμελητήριο και πόση από τη δική μας πρωτοβουλία στην έκθεση της Νυρεμβέργης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το