Photo Gallery, Αθλητισμός

Πρώτο «τρίποντο» για Ολυμπιακό Β.

Επιβλήθηκε 2-0 της Καβάλας στο Στεφανοβίκειο για την Α’ Εθνική γυναικών 

Την πρώτη του νίκη στο φετινό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής γυναικών πανηγύρισε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου. Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής αντιμετώπισε την Καβάλα στο γήπεδο του Στεφανοβικείου και επικράτησε με σκορ 2-0. Οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν με την Γάτσιου στο 42’, ενώ «κλείδωσαν» τη νίκη τους με το τέρμα της Τσιρδάνη στο 54’.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Μετά από διακοπή περίπου ενός μηνός λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων οι ομάδες της Α’ Εθνικής γυναικών επανήλθαν χθες στην αγωνιστική δράση. Ο Ολυμπιακός, που δεν είχε βαθμούς διότι έχασε στα δύο πρώτα του παιχνίδια ήθελε μόνο τη νίκη απέναντι στην επίσης άποντη Καβάλα και τα κατάφερε, αφού ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης που διεξήχθη στο γήπεδο του Στεφανοβικείου και όχι στη φυσική του έδρα, το ΕΑΚ Βόλου, λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι καθοριστικής σημασίας και για τις δύο ομάδες που έχουν κοινό στόχο, αυτόν της παραμονής στην κατηγορία. Όμως αποδείχθηκε πως οι «ερυθρόλευκες» είχαν μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη, που πέραν του βαθμολογικού θα μετρήσει και στον ψυχολογικό τομέα εν όψει των επόμενων αγώνων τους στο πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Θωμάς Μακρής επέλεξε το σύστημα 4-3-3 χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά φέτος δύο παίκτριες. Ο λόγος για την στόπερ Έφη Κοντού που αποκτήθηκε από τη Λάρισα και την 16χρονη Χρύσα Βέτσικα που προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα από την Ακαδημία του συλλόγου, παίζοντας χθες στη θέση της αριστερής εξτρέμ.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες παίκτριες της ενδεκάδας τερματοφύλακας ήταν η Άσπα Χατζηλαζάρου, δεξί μπακ η Βάσω Κλόντζα και αριστερό η Μαριάννα Τσιλιώνη, ενώ δίπλα στην Κοντού στο κέντρο της άμυνας τοποθετήθηκε η Φωτεινή Οικονόμου. Στη μεσαία γραμμή η Εβίτα Σταμοπούλου έπαιξε ως «κόφτης», ενώ μπροστά της κινούνταν η Μαρία Γιαννακοπούλου και η Κατερίνα Τσιρδάνη. Στην επίθεση, εκτός της Βέτσικα, αγωνίστηκαν η Μαρία-Ελένη Αλεξοπούλου από τη δεξιά πλευρά και η Χρύσα Γάτσιου στην κορυφή.

Ανώτερες οι «ερυθρόλευκες»

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 5ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά με την Αλεξοπούλου που έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και πλάσαρε, για να μπλοκάρει η τερματοφύλακας της Καβάλας Γραονίδου. Στο 12’ η Γάτσιου έκανε την ατομική προσπάθεια και το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά είδε τη μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας η Αλεξοπούλου βρέθηκε με τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το γύρισμά της για την Γάτσιου και την Τσιρδάνη που ήταν αφύλακτες δεν ήταν καλό και έτσι οι αμυνόμενες απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Καβάλα καταγράφηκε στο 33’. Από γέμισμα της Πολιτίδου η Β. Κουπετσίδου έγινε κάτοχος της μπάλας και επιχείρησε ένα μακρινό σουτ που η σωστά τοποθετημένη Χατζηλαζάρου μπλόκαρε. Στο 38’ πάλι οι φιλοξενούμενες βρέθηκαν στο προσκήνιο και από κόρνερ της Β. Κουπετσίδου η Τριανταφύλλου πήρε την κεφαλιά χωρίς να βρει στόχο.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός είχε καλή ευκαιρία για να σκοράρει με την Τσιρδάνη που έκανε το σουτ και ανάγκασε την Γραονίδου να πέσει στη γωνία της για να αποκρούσει σε κόρνερ. Πάντως, το γκολ δεν άργησε να έλθει για την ομάδα του Βόλου. Ήταν στο 42’ όταν η Τσιρδάνη έκανε την κάθετη πάσα για την Γάτσιου που μπήκε στην περιοχή και αφού απέφυγε μία αντίπαλο πλάσαρε εύστοχα την εξερχόμενη Γραονίδου (1-0).

Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκες» δεν κλείστηκαν για να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Κυνήγησαν ένα ακόμη γκολ προκειμένου να «σφραγίσουν» την επιτυχία τους και το πέτυχαν στο 54ο λεπτό. Η φάση ξεκίνησε και τελείωσε από την Τσιρδάνη. Η αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε μία περίτεχνη ατομική ενέργεια και την κατάλληλη στιγμή το πλασέ με το οποίο διαμορφώθηκε το 2-0.

Από κει και πέρα η Καβάλα ανοίχθηκε και είχε δύο αξιόλογες φάσεις με την πιο δραστήρια παίκτριά της, την Β. Κουπετσίδου. Όμως και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα κατέληξε άουτ. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έφτασε τρεις φορές κοντά στο τρίτο γκολ. Ωστόσο, οι προσπάθειες της Τσιρδάνη και της Μ. Σχουλή πέρασαν άουτ, ενώ σε αυτή της Γάτσιου απέκρουσε η αντίπαλη τερματοφύλακας.

Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο κ. Χρήστος Αγγελούλης της ΕΠΣ Λάρισας με βοηθούς την κ. Σοφία Ντουρμά και την κ. Ελένη Χρηστίδη της ίδιας Ένωσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Χατζηλαζάρου, Κλόντζα (80’ Ζαχαράκη), Τσιλιώνη, Κοντού, Οικονόμου, Σταμοπούλου (65’ Μ. Σχουλή), Γιαννακοπούλου, Τσιρδάνη, Γάτσιου, Αλεξοπούλου, Βέτσικα (56’ Ελ. Σχουλή).

ΚΑΒΑΛΑ: Γραονίδου, Ι. Κουπετσίδου, Κουτρογιάννη, Βασιλειάδη (50’ Χρυσοστέου), Πολιτίδη, Χρυσογονίδου, Τσιατάκη (60’ Καψάλη), Τριανταφύλλου (81’ Κυρίτση), Αποστολίδου, Β. Κουπετσίδου, Αρσενίδου.

Μακρής: Σημαντική η νίκη μας

Ευχαριστημένος από τη νίκη της ομάδας του, αλλά και την εμφάνισή της ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού Θωμάς Μακρής που μετά τη λήξη του αγώνα δήλωσε: «Θέλαμε πάση θυσία τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι διότι με την Καβάλα έχουμε κοινό στόχο στο πρωτάθλημα, αυτόν της παραμονής. Θεωρώ ότι νικήσαμε δίκαια διότι διατηρήσαμε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Έτσι πήραμε τρεις πολύτιμους βαθμούς και παράλληλα ανέβηκε και η ψυχολογία μας εν όψει των επόμενων υποχρεώσεών μας.

Παράλληλα στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι κερδίσαμε και δύο παίκτριες, την Έφη Κοντού και την Χρύσα Βέτσικα που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική κατηγορία και τα πήγαν πολύ καλά. Έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Γενικότερα η ομάδα μας έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας με κορίτσια που στερούνται εμπειριών. Όμως έχουν ταλέντο και γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Προσωπικά πιστεύω ότι από παιχνίδι με παιχνίδια θα παρουσιάζουμε ολοένα και καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο».

Ολοκληρώνοντας ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους του Στεφανοβικείου για την συμπαράστασή τους στον χθεσινό αγώνα: «Οφείλω τόσο εγώ, όσο και τα κορίτσια, να ευχαριστήσουμε το φίλαθλο κοινό του Στεφανοβικείου που ήρθε στο γήπεδο και με τις εκδηλώσεις του μας βοήθησαν πάρα πολύ για να φτάσουμε στη νίκη. Παρότι στερηθήκαμε το ΕΑΚ Βόλου που αποτελεί τη φυσική μας έδρα πραγματικά αισθανθήκαμε σαν να παίζαμε μέσα στο «σπίτι» μας. Όταν έγινε γνωστό ότι ο αγώνας θα γινόταν εκτός Βόλου υπήρξε εκ μέρους μας μία ανησυχία, αλλά χάρη στον κόσμο του Στεφανοβικείου δεν χάσαμε το πλεονέκτημα της έδρας».

Τα αποτελέσματα

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στην Α’ γυναικών:

Άρης-Ατρόμητος 0-1

Γλυφάδα-ΠΑΟΚ 1-2

Κρήσσες Ρεθ.-Εργοτέλης 3-2

Ολυμπιακός Β.-Καβάλα 2-0

Ελπίδες-Αμαζόνες Δρ. 4-2

Η βαθμολογία

(σε 3 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 16-1 9

2. Ελπίδες 10-3 9

3. Αμαζόνες Δρ. 9-7 6

4. Κρήσσες 9-8 6

5. Ατρόμητος 5-8 6

6. Γλυφάδα 8-4 3

7. Εργοτέλης 4-5 3

8. Ολυμπιακός Β. 2-7 3

9. Άρης 1-7 0

10. Καβάλα 0-14 0

Η επόμενη αγωνιστική

(Κυριακή 18/11)

Καβάλα-Άρης

Εργοτέλης-Ελπίδες

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Β.

Κρήσσες-Γλυφάδα

Αμαζόνες Δρ.-Ατρόμητος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το