Πολιτισμός

Πρώτο βραβείο φωτογραφίας

 

Η κ. Άντα Αλεξίου παραλαμβάνει το βραβείο της από τον κ. Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας
Η κ. Άντα Αλεξίου παραλαμβάνει το βραβείο της από τον κ. Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Κέρδισε το «Διάλεγμα ελιάς» της Άντας Αλεξίου σε διαγωνισμό στη Λάρισα

Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό φωτογραφίας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και φωτογραφίας «Άγνωστη Θεσσαλία» απέσπασε η Βολιώτισσα ερασιτέχνιδα φωτογράφος Άντα Αλεξίου για τη φωτογραφία της με τίτλο «Διάλεγμα ελιάς». Η βράβευση πραγματοποιήθηκε προχθές Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου σε εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. Στο επίκεντρο του φακού της κ. Άντας Αλεξίου οι γυναίκες του Πηλίου.

Η κ. Άντα Αλεξίου είναι επιχειρηματίας και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική, την αγιογραφία και τη φωτογραφία. Ο ενθουσιασμός της για την κατάκτηση της πρώτης θέσης είναι μεγάλος καθώς «είναι η πρώτη φορά που παίρνω μέρος σε κάποιο διαγωνισμό και δεν το περίμενα» μας λέει. Η κ. Αλεξίου συμμετείχε και με δεύτερη φωτογραφία (κι αυτή ανάμεσα στις 30 αναρτήσεις του διαγωνισμού) η οποία είχε και εκείνη θέμα τη διαλογή των ελιών κυρίως από γυναικεία χέρια. «Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε σε ένα οικιακό διαλεκτήριο στη Μηλίνα. Μεγάλωσα στην Αγριά και θυμάμαι τον εαυτό μου, την εποχή που γίνεται το μάζεμα της ελιάς, το Σεπτέμβριο, να επιστρέφω από το σχολείο, να βάζω τη ζακέτα μου – γιατί οι αποθήκες διαλογής ήταν κρύες – και να διαλέγω μαζί με τις γυναίκες ελιές σαν το κοριτσάκι που βλέπετε. Στόχος μου με τις φωτογραφίες αυτές ήταν να δείξω το έργο, την προσφορά των γυναικών αυτών, που ακόμα συνεχίζεται σε χωριά όπως η Δράκεια, ο Άγ. Λαυρέντιος, ο Άγ. Βλάσιος και που θεωρώ πως δεν έχει εκτιμηθεί και προβληθεί όσο θα έπρεπε» καταλήγει η κ. Αλεξίου.

Το φεστιβάλ

Το φεστιβάλ για την άγνωστη Θεσσαλία πραγματοποιείται στην πόλη της Λάρισας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας και της Artfools. Στο φεστιβάλ, εκτός από το διαγωνισμό φωτογραφίας, προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους, ανάμεσά τους και μαθητικές που έχουν ως θέμα ιστορίες, μνημεία, μουσεία, πρόσωπα, την καθημερινότητα της περιοχής. Μάλιστα, ανάμεσα στις φετινές προβολές περιλαμβάνονται και τρεις από τη Μαγνησία: «Η Όθρυς στην Ελληνική Μυθολογία» του Στέφανου Πίου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, «Ευξεινούπολη, ένα προσφυγικό χωριό με άγνωστες ομορφιές», Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης και «Δήμος Αλμυρού Μαγνησίας. Παρουσίαση του τόπου μας» της Χριστίνας Κουτελίδα από τον Αλμυρό.

Δανάη Πίκουλα

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το