Αθλητισμός

Πρώτο βήμα για την πρόκριση

Επιχειρεί σήμερα ο Ολυμπιακός Β. στο εκτός έδρας ματς με την Κέρκυρα για το Κύπελλο

Στην Κέρκυρα βρίσκεται από χθες το απόγευμα η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου, εν όψει της σημερινής αναμέτρησης (5 μ.μ.) με την ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «ερυθρόλευκοι» στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης θα επιδιώξουν να αποσπάσουν το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου. Θυμίζουμε πως τα παιχνίδια είναι «διπλά» και θα υπάρξει επαναληπτικός στο Πανθεσσαλικό στις 3 Φεβρουαρίου.

Το βολιώτικο συγκρότημα προέρχεται από ήττα με 3-0 από τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ένα αποτέλεσμα που σαφώς και δεν τον περίμεναν στον Ολυμπιακό. Η τεχνική ηγεσία ρίχνει μεγάλο βάρος στην ψυχολογία, καθώς δεν θα πρέπει η ομάδα να επηρεαστεί αρνητικά από τη βαριά ήττα από τον «Δικέφαλο του Βορρά», προκειμένου να παρουσιαστεί δυνατή στο σημερινό παιχνίδι.

Η Κέρκυρα το περασμένο Σάββατο ηττήθηκε με 4-2 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε ήταν τα περισσότερα φέτος στο πρωτάθλημα. Η εμφάνισή της, πάντως, ήταν πολύ καλή και δικαιούταν κάτι περισσότερο από το προχθεσινό παιχνίδι.

Αναμένεται να γίνει ένα ενδιαφέρον ματς, ανάμεσα σε δύο ομάδες που στόχο έχουν να διακριθούν φέτος μέσω του θεσμού το Κυπέλλου.

Η Κέρκυρα αποτελεί τον κακό «δαίμονα» του Ολυμπιακού, καθώς μόλις φέτος οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν και την κέρδισαν για πρώτη φορά στο Βόλο, για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Στο νησί των «Φαιάκων», πάντως, ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει την Κέρκυρα πέντε φορές με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντίπαλες άλλη μια φορά στο Κύπελλο Ελλάδος, την περίοδο 1997-98. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 1-0 στο Βόλο με γκολ του Παχατουρίδη με χτύπημα πέναλτι, ενώ στη ρεβάνς έχασε με 3-0 από την Κέρκυρα εκτός έδρας για να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Προπονητής, τότε, των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Αντώνης Γεωργιάδης.

Με Ουμπίντες

και Τικάο

στην αποστολή

Ύστερα από ένα ακριβώς μήνα ο Χαβιέ Ουμπίντες επιστρέφει στην ομάδα, καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Θυμίζουμε πως ο Αργεντινός μέσος υπέστη θλάση στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό στις 21 Δεκεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο Ουμπίντες δεν αγωνίστηκε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος με Πανιώνιο, Εργοτέλη και ΠΑΟΚ και η απουσία του ήταν εμφανής.

Ο Σάκης Τσιώλης τον συμπεριέλαβε στην αποστολή, ωστόσο, το πιθανότερο είναι να αποκλειστεί από την 18αδα, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Βραζιλιάνο Τικάο (ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» συμπεριέλαβε στην αποστολή 20 παίκτες).

Ο Ουμπίντες εκτός απρόοπτου θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το προσεχές Σάββατο (19.30).

Ο Σάκης Τσιώλης αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Νόε Ακόστα στο βασικό σχήμα, καθώς ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έδειξε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πολύ καλά στοιχεία και έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα.

Όπως όλα δείχνουν, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Γιακούποβιτς, ενώ ο Σέλεζι επιστρέφει στην ενδεκάδα και θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ζαραδούκας θα παίξει ως αριστερός οπισθοφύλακας, ενώ οι Σανκαρέ και Ντολεζάι θα αποτελέσουν τους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Άλβαρεζ, Μητρόπουλος (αμυντικά χαφ), Μπρέσκα (δεξιά), Μόνχε (αριστερά) και Καπετάνος στον άξονα ενώ ένας εκ των Μαρτίν, Σολάκη (με πιο πιθανό τον δεύτερο) θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αποστολή μετέχουν επίσης και οι Ρόκα, Ρόκας, Τομάς, Ακόστα, Γκότοβος, Αναστασίου, Ουμπίντες και Τικάο. Στο Βόλο έμεινε ο τραυματίας Ψυχογιός.

Στο μεταξύ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αχιλλέας Μπέος, επισκέφτηκε τους ποδοσφαιριστές στην προπόνηση, τους έδωσε συγχαρητήρια για την εμφάνισή τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, παρότι η ομάδα ηττήθηκε και τους ζήτησε να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, εν όψει των παιχνιδιών που έρχονται.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει τις κινήσεις του για την απόκτηση ενός σέντερ φορ, από τη στιγμή που η ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα, καθώς οι δύο καθαρόαιμοι επιθετικοί του Ολυμπιακού, Μαρτίν και Σολάκης έχουν σημειώσει και οι δύο φέτος τέσσερα γκολ συνολικά.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις στα μεταγραφικά θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις με συγκεκριμένους μεταγραφικούς στόχους βρίσκονται στην τελική ευθεία.

* Στα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό θα εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών ο Γιάννης Ζαραδούκας (συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες). Θυμίζουμε πως από την αναμέτρηση του Σαββάτου με την ΑΕΚ θα απουσιάσει και ο επίσης τιμωρημένος Πέτερ Ντολεζάι, ενώ στο ματς με τον Ολυμπιακό θα εκτίσει την ποινή του ο Χαλίφα Σανκαρέ.

Η Κέρκυρα

Ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία της Κέρκυρας για το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, προπονητής των «Φαιάκων» θα έχει στη διάθεσή του τους: Αποστολίδη, Στολτίδη, Λαμπρόπουλο, Τσίγκα, Γιάντση, Μαιστόροβιτς, Χάμπλ, Παρασκευαϊδη, Μακρή, Κωνσταντόπουλο, Ιωάννου Δημήτρη, Ιωάννου Ηλία, Καλατζή, Κοντοδήμο, Επστάιν, Γκουστάβο, Φλάβιο, Μάμαλο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ

23. Κωνσταντόπουλος

25. Γκουστάβο

21. Κοντοδήμος

16. Παρασκευαΐδης

19. Μαϊστόροβιτς

54. Μακρής

20. Χαμπλ

10. Φλαβίνιο

13. Λαμπρόπουλος

26. Επστάιν

12. Γιάντσης

Προπονητής:

Μ. Μπάντοβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

3. Ντολεζάι

19. Σανκαρέ

13. Άλβαρεζ

30. Μητρόπουλος

11. Καπετάνος

20. Ακόστα

26. Μόνχε

9. Μαρτίν

Προπονητής:

Σ. Τσιώλης

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

Τέταρτος διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το