Photo Gallery, Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός, Άρθρα & Σχόλια

Πρώτος στον κόσμο ο ποδηλάτης Χρ. Βολικάκης

ΣΦΡΑΓΙΣΕ και τυπικά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Και μάλιστα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ο Χρήστος Βολικάκης (στο μέσον της φωτό) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του κέιριν, κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Κυπέλλου πίστας που φιλοξενήθηκε στην πόλη Αστανά του Καζακστάν. Ο Βολιώτης πρωταθλητής, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας Ελίτ της Ολλανδίας, με την πρωτιά στο Καζακστάν έγινε ο δεύτερος Έλληνας ποδηλάτης που θα βρεθεί στο Λονδίνο, μετά τον Γιάννη Ταμουρίδη στους δρόμους αντοχής.

της ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Φυσικά, είναι και ο δεύτερος Βολιώτης αθλητής που θα δώσει το «παρών» στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, μετά τον κωπηλάτη του ΟΕΑ/ΝΑΒ Στέργιο Παπαχρήστο. Όμως, το σημαντικότερο είναι πως ο Βολιώτης πρωταθλητής φιγουράρει πλέον στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο αγώνισμα του κέιριν. Στο Καζακστάν μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον κόσμο, φόρεσε την ασημένια φανέλα του κορυφαίου αθλητή με την οποία θα αγωνιστεί στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κολομβίας στις 4-6 Δεκεμβρίου.

«Ζω ένα όνειρο. Είναι τεράστια τιμή για μένα όχι μόνο επειδή θα πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κατάφερα να ξεπεράσω και τον τρεις φορές χρυσό Ολυμπιονίκη, τον Άγγλο Κρις Χόι. Δε σας κρύβω, πως ο μεγάλος μου στόχος πλέον είναι ένα μετάλλιο στην Ολυμπιάδα, αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο» τόνισε μεταξύ άλλων χθες κατά την επιστροφή του από το Καζακστάν ο παγκόσμιος πρωταθλητής

Ο Χρήστος Βολικάκης, εδώ και χρόνια συγκαταλέγεται στους καλύτερους ποδηλάτες στον κόσμο και φροντίζει να το αποδεικνύει έμπρακτα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Τώρα ανέβηκε πλέον στην κορυφή. Στο χέρι του είναι να διατηρηθεί σ’ αυτή…

 Να γίνει πιο αποτελεσματική

ΣΕ ένα ακόμη φιλικό η Νίκη προβλημάτισε με την έλλειψη αποτελεσματικότητας στην τελική προσπάθεια. Έκανε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει. Μπορεί να ήταν καλύτερη στον αγώνα με τον Βατανιακό, να κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά αυτό που μένει είναι η ουσία. Γι’ αυτό εν όψει και της έναρξης του πρωταθλήματος, οφείλει να γίνει πιο αποτελεσματική.

 

Η ψυχολογία …μεταλλάσσει

Η μεταγραφή του Σισέ στη Λάτσιο απελευθέρωσε τον Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός άσος, συνεχίζει να οδηγεί τον Παναθηναϊκό από νίκη σε νίκη, έχοντας ήδη σημειώσει 10 γκολ σε επτά αγώνες, όσα δηλαδή είχε βάλει συνολικά σε τρία χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο Λέτο, απελευθερωμένος, είναι πλέον το πρώτο «βιολί» στον Παναθηναϊκό. Ουδείς τον αμφισβητεί κι αυτός όχι μόνο απολαμβάνει την εμπιστοσύνη που του δείχνουν, αλλά κάνει και τη διαφορά με την απόδοσή του.

Κάτι ανάλογο γίνεται και με τον Ράφικ Τζιμπούρ στον Ολυμπιακό Π. Ο «τρομοκράτης» με το γκολ που σημείωσε άνοιξε τον δρόμο στον Ολυμπιακό για την σημαντική εκτός έδρας νίκη του στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αυτό ήταν το 14ο συνολικά τέρμα του στο πρωτάθλημα σε 17 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού Π. και το έκτο φετινό σε επτά αγωνιστικές. Τι θέλουμε να πούμε; Πως τελικά στο ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε και στη ζωή, η ψυχολογία μπορεί να «μεταλλάξει» ριζικά (είτε θετικά, είτε αρνητικά) τον άνθρωπο. Να τον απογειώσει ή αντιθέτως να τον ρίξει στα …τάρταρα.

Κατέπεσε η εγγυητική

ΤΗΝ προηγούμενη Παρασκευή, κατέπεσε η εγγυητική επιστολή που υπήρχε στο φάκελο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Σε περίπτωση λοιπόν που η βολιώτικη ομάδα δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο θα πρέπει να βρει ένα επιπλέον σημαντικό ποσό για να καλύψει τη νέα εγγυητική που θα χρειαστεί. Το ύψος της προκύπτει ανάλογα με τον προϋπολογισμό που θα παρουσιάσει. Εν αναμονή λοιπόν των σημαντικών εξελίξεων.

 

 

Επεισοδιακό ντεμπούτο

Ηρακλή στη Δ’ Εθνική

ΔΕΝ μπόρεσαν να …αντέξουν οι Ηρακληδείς τον υποβιβασμό της ομάδας τους στη Δ’ Εθνική. Έτσι, στο …ντεμπούτο του «Γηραιού» στη Δ’ Εθνική, εκατοντάδες οπαδοί του συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στο γήπεδο της Καλλικράτειας, πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος με 0-0, αλλά ελάχιστοι ασχολήθηκαν με το αγωνιστικό κομμάτι.

Όσο για την Καβάλα, αν και δήλωσε συμμετοχή στη Δ’ Εθνική, δεν κατέβηκε ν’ αγωνιστεί στον αγώνα της πρεμιέρας με την Νέα Χιλή με αποτέλεσμα να μηδενιστεί. Οι «Αργοναύτες», περιμένουν την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για να δουν τι θα κάνουν στη συνέχεια.

Δύσκολες στιγμές περνούν πράγματι οι ομάδες που μέσα σε μια νύχτα αφανίστηκαν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Δυστυχώς…

 

Τα πήγαν περίφημα

ΠΕΡΙΦΗΜΑ τα πήγαν οι εκπρόσωποι της Μαγνησίας στις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ ανδρών, καθώς πέτυχαν το «τρία στα τρία». Η Νίκη υπέταξε και τον Δούκα στο «καμίνι» της Ν. Ιωνίας με τον Ναούμ Θυμνιό (πάουερ φόργουορντ) να κάνει το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Στη Γ’ Εθνική η Μεταμόρφωση διατηρήθηκε στην κορυφή με τον Παναγιώτη Νάνη (σμολ φόργουορντ) να ξεχωρίζει, ενώ την «παρθενική» του νίκη πανηγύρισε ο ΓΣ Βόλου έχοντας άριστη καθοδήγηση από τον Νίκο Νάνο (πλέι μέηκερ). Στην Α2 γυναικών η Εύη Κυριατζίδου (σούτινγκ γκαρντ) έκανε εξαιρετική εμφάνιση αλλά ο Ολυμπιακός Β. λύγισε στο τέλος από τον Παναθλητικό, ενώ στο ντέρμπι της Α1 ΕΣΚΑΘ ο ΓΣ Αλμυρού νίκησε τον Ολυμπιακό έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Θανάση Τσαπραΐλη (σέντερ). Ο τίτλος του κόουτς της αγωνιστικής ανήκει στον Θανάση Φλεβάρη, που οδήγησε τον ΓΣΑ σε σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία σε βάρος των «ερυθρολεύκων».

Β.Κ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το