Photo Gallery, Αθλητισμός

Πρώτος και καλύτερος ο Ρήγας

 

Νίκησε 3-2 τον Αχιλλέα Ν. και ανέβηκε στην κορυφή του 6ου ομίλου των μπαράζ

*Ο Δήμος τίμησε την ομάδα για την άνοδο στη Δ’ Εθνική

Με τον πλέον πειστικό τρόπο ο Ρήγας Φεραίος απέδειξε ότι δίκαια θα αγωνίζεται του χρόνου στη Δ’ Εθνική. Μετά από εξαιρετική εμφάνιση οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν με 3-2 τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας για την 5η αγωνιστική των μπαράζ και ανέβηκαν στην κορυφή του 6ου ομίλου. Με τη λήξη του κυριακάτικου παιχνιδιού στο στάδιο του Βελεστίνου στήθηκε γιορτή που οργάνωσε ο Δήμος για να τιμήσει την ομάδα για την επιτυχία της. Σήμερα ο Ρήγας θα ολοκληρώσει τις φετινές του υποχρεώσεις αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Δωτιέα Αγιάς.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ 

Την Κυριακή στο Βελεστίνο «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» οι δύο καλύτερες ομάδες του 6ου γκρουπ , που είχαν ήδη εξασφαλίσει την άνοδο στη Δ’ Εθνική. Ο λόγος για τον Ρήγα Φεραίο και τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, που διεκδίκησαν με πάθος τη νίκη για λόγους γοήτρου.

Οι Βελεστινιώτες ήταν αυτοί που τελικά πανηγύρισαν, επικρατώντας με 3-2 και αυτό γιατί διέθεταν περισσότερο πάθος και δύναμη στο παιχνίδι τους, ενώ και πάλι μέτρησε το ότι διαθέτουν άριστη φυσική κατάσταση. Στο β’ μέρος και όταν στους αντιπάλους τους ήταν φανερή η κούραση, οι γηπεδούχοι συνέχισαν σε υψηλούς αγωνιστικούς ρυθμούς.

Η επιτυχία τους αυτή αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι το ρόστερ του Αχιλλέα αποτελείται από πολλούς παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ ο προϋπολογισμός αυτής της ομάδας είναι κατά πολύ υψηλότερος από αυτόν του Ρήγα.

Ο προπονητής της ομάδας του Βελεστίνου, ο Λάκης Μπακάλης, επέλεξε το σύστημα 4-3-3 με τερματοφύλακα τον Τσουμπέκο, πλάγιους οπισθοφύλακες τους Γουτούλη (δεξιά), Σπαθή (αριστερά) και σέντερ μπακ τους Βουραζέρη, Γούτσιο. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Μπλέτσας, Τσιαντής, Σ. Μπακάλης, ενώ στην επίθεση οι Μιχολίτσης από τα αριστερά, Χατζής από τα δεξιά και Μπίκας στην κορυφή, αν και κατά τη διάρκεια του ματς άλλαζαν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους

Το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες ήταν πλούσιο. Στην εμπειρία των ποδοσφαιριστών του Αχιλλέα, ο Ρήγας είχε να αντιπαρατάξει τον ενθουσιασμό των νεαρών παικτών του και έτσι έγινε ένας πολύ ωραίος αγώνας.

Μόλις στο 1’ ο Μπίκας έκανε τη γυριστή κεφαλιά και ο Κουδουνάς μπλόκαρε, ενώ στο 10’ ο Μπίκας τροφοδότησε τον Μιχολίτση που πλάσαρε από τα αριστερά για να διώξει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα. Στο 19’ οι πρωταθλητές Πιερίας έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Κλιάνης σέντραρε από τα δεξιά και ο Κουμορτζής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, πριν αυτή καταλήξει στα χέρια του Τσουμπέκου.

Τελικά ο Ρήγας ήταν αυτός που πανηγύρισε πρώτος. Ήταν στο 22ο λεπτό όταν ο Χατζής με «σκαφτή» μπαλιά βρήκε στην περιοχή τον Μπίκα, που με σουτ έγραψε το 1-0. Το γκολ αυτό δεν το χάρηκαν για πολύ οι γηπεδούχοι, αφού στο 25’ ο Αχιλλέας ισοφάρισε. Ο Κλιάνης έκανε ένα ξαφνικό σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Τσουμπέκος μην υπολογίζοντας σωστά τη ταχύτητα της μπάλας, είδε να του φεύγει μέσα από τα χέρια και να καταλήγει στα δίχτυα. Ο γκολκήπερ του Ρήγα φέρει ευθύνη για το γκολ, αλλά πρέπει να τονιστεί ότι δεν πτοήθηκε και στη συνέχεια ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του.

Το 1-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου παρά τις προσπάθειες των παικτών του Ρήγα. Στο 28’ το σουτ του Μιχολίτση πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 39’ ο Σ. Μπακάλης και στο 44’ ο Χατζής, επίσης δεν βρήκαν στόχο.

Στην επανάληψη οι «κυανόλευκοι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά και στο 49’ πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Ο Μπλέτσας έκανε τη μπαλιά για τον Μιχολίτση και αυτός, αφού απέφυγε τον Καπασακαλίδη, με ένα θαυμάσιο πλασέ «κρέμασε» τον Κουδουνά και έγραψε το 2-1.

Όμως μέσα σε ένα τρίλεπτο οι φιλοξενούμενοι έφεραν ξανά το ματς στα ίσα. Στο 50’ ο Τσουμπέκος έκανε την απόκρουση του αγώνα, αφού «απογειώθηκε» για να εξουδετερώσει το σουτ του Κουμορτζή, αλλά στο 52’ δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 2-2 στο σουτ μέσα από την περιοχή του Κλιάνη.

Το παιχνίδι είχε και άλλες συγκινήσεις με τον Ρήγα να προηγείται για τρίτη φορά στο 61’. Ο Χατζής έκανε μία βαθιά μπαλιά προς την εστία του Αχιλλέα και ο τερματοφύλακας Κουδουνάς με τον αμυντικό Καπασακαλίδη μπερδεύτηκαν και συγκρούστηκαν μεταξύ τους δίνοντας την ευκαιρία στον Μπίκα να γίνει κάτοχος της μπάλας και να μπει μαζί της στα δίχτυα (3-2).

Από κει και πέρα ο Ρήγας μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Στο 69’ ο Ρηγίνος «νικήθηκε» σε τετ α τετ από τον Κουδουνά, ενώ στο 73’ Μπίκας, Ρηγίνος, Μιχολίτσης «έκρυψαν» τη μπάλα, αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή στιγμή στο 80’ σε σουτ του Κουμορτζή, όμως ο Τσουμπέκος ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Σωσώνης (βοηθοί ήταν οι κ.κ. Δουδούμης και Κιούσης) της ΕΠΣ Φθιώτιδας, ο οποίος «κιτρίνισε» τους Μιχολίτση και Τριχόπουλο του Ρήγα, καθώς και τους Σέου και Ευθυμιάδη από τον Αχιλλέα.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσουμπέκος, Γουτούλης, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος, Σ. Μπακάλης (62’ Ρηγίνος), Χατζής (63’ Τριχόπουλος), Μπλέτσας (64’ Κουντούρης), Τσιαντής, Μπίκας, Μιχολίτσης.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Κουδουνάς, Καπασακαλίδης, Κόλα, Ευθυμιάδης, Μπαλαμπάνης, Κεσίδης, Σέου, Μυστρίδης, Στύλος, Κουμορτζής, Κλιάνης (80’ Κουϊμτζίδης).

* Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Δωτιέας Αγιάς και η Α.Ε. Λεονταρίου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0.

Αποθεώθηκαν οι «κυανόλευκοι» 

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στήθηκε γιορτή για την ομάδα την οποία ετοίμασε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Ένας-ένας οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής ανέβηκαν στην κερκίδα και παρέλαβαν  τα μετάλλιά τους από τη Δήμαρχο κ. Ελένη Λαΐτσου, οι οποία απένειμε και κύπελλο στον αρχηγό Χρήστο Σπαθή.

Όπως ήταν λογικό παίκτες και τεχνική ηγεσία αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους, τόσο από αυτούς του Ρήγα, όσο και από αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών της Νίκης που έδωσε δυναμικό «παρών», μια και είναι γνωστές οι άριστες σχέσεις των δύο ιστορικών συλλόγων.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε η κ. Λαΐτσου, αφού συνεχάρη την ομάδα του Ρήγα για τις φετινές της επιτυχίες (κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου της ΕΠΣΘ, άνοδος στη Δ’ Εθνική), υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα δίπλα της. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο για το γύρο του θριάμβου και τη φωτογράφησή τους με το κύπελλο.

Στην Αγιά σήμερα ο Ρήγας

Σήμερα Τετάρτη πέφτει η αυλαία των μπαράζ μια και θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής που θα αρχίσουν στις 17.00. Ο Ρήγας Φεραίος θα αντιμετωπίσει στην Αγιά τον τοπικό Δωτιέα, ενώ στο Λεοντάρι Καρδίτσας η τοπική Αθλητική Ένωση θα υποδεχθεί τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον ίσως ο Ρήγας να παρουσιαστεί με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, αφού ο τεχνικός του Λάκης Μπακάλης θέλει να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε μικρότερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές.

Σίγουρα απόντες θα είναι οι στρατευμένοι Χατζηαθανασίου και Γάρος, καθώς και ο τραυματίας Βογιατζής, ενώ στην αποστολή συμπεριελήφθησαν 20 παίκτες που είναι οι: Σφυρής, Τσουμπέκος, Βουραζέρης, Γούτσιος, Κλώθος, Κουντούρης, Μιχολίτσης, Σ. Μπακάλης, Μπίκας, Ποτόμι, Ρέβης, Ρηγίνος, Σπαθής, Τριχόπουλος, Τσιαντής, Χατζής, Γουτούλης, Μπλέτσας, Ν. Ντόντος, Πάσχος. 

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα και οι διαιτητικές τριάδες που ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ:

Γηπ. Αγιάς, 17.00, Δωτιέας-Ρήγας: Τζοφώλης, Νίκου, Τζάνης (Τρικάλων).

Γηπ. Λεονταρίου, 17.00, Α.Ε. Λεονταρίου-Αχιλλέας: Τσετσίλας, Μωυσιάδης, Ράτζας (Γρεβενών).

Η βαθμολογία

(σε 5 αγώνες)

1. Ρήγας Φεραίος 10-4 12

2. Αχιλλέας Ν. 12-5 10

3. Α.Ε. Λεονταρίου 3-11 4

4. Δωτιέας Αγιάς  1-6 2

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το