Αθλητισμός

Πρώτος και καλύτερος…

Ο Γ.Σ. Αλμυρού κέρδισε τον Εθνικό με 2-1 στο ντέρμπι κορυφής της Α’ ΕΠΣΘ

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού ήταν ο μεγάλος νικητής στο εξ αναβολής ντέρμπι με τον Εθνικό Βόλου για την 26η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ. Οι «κυανόλευκοι» επιβλήθηκαν των αντιπάλων τους με 2-1 και αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους τους, που έδωσαν βροντερό «παρών» στο στάδιο «Αθ. Ραγάζος». Οι Αλμυριώτες έμειναν μόνοι πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα και είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Οι Πλασταράς (23’) και Κέρι (67’) πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ για την ομάδα του Βόλου είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Τσουρέλης (49’).

Το μεγάλο ντέρμπι της Α’ τοπικής μεταξύ του Γ.Σ. Αλμυρού και του Εθνικού εξελίχθηκε σε διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Είχε καλό ρυθμό, πάθος, δύναμη και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Σκουλά.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στα σημεία και έφτασαν στη νίκη που είναι και 17η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα και 14η σε ισάριθμα ματς μέσα στον Αλμυρό. Παράλληλα, χθες «έσπασε» και το αήττητο του Εθνικού στο φετινό πρωτάθλημα με τους «κιτρινόμαυρους» να δέχονται ένα ακόμη …χτύπημα μετά την απώλεια του Κυπέλλου ΕΠΣΘ το περασμένο Σάββατο.

Για τον Γυμναστικό ο προπονητής Βαγγέλης Σταμουλάκης επέλεξε το σύστημα 4-4-2 με τον Αγριόδημο κάτω από τα δοκάρια, πλάγιους οπισθοφύλακες τους Κυργιάκο (δεξιά) και Νικηφοράκη (αριστερά) και στόπερ τους Πλαβό και Κουτσογιάννη. Οι Χάνος και Μπιρτσάι ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, ο Αραπίτσας κινούταν από τα αριστερά στη μεσαία γραμμή και ο Κοντοβάς από τη δεξιά, ενώ ο Κέρι με τον Πλασταρά συνέθεταν το επιθετικό δίδυμο.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Χατζηκυριακίδης που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Εθνικού, προτίμησε το 4-5-1 με τερματοφύλακα τον Γερονικολάου (απόντος του τραυματία Κουτσιρίμπα), τους Τσίρο δεξιά, Κουρεμένο αριστερά στην άμυνα και τους Πούλιο και Κουτσουνίδη σέντερ μπακ. Οι Λάππας, Παρίσης και Κ. Τσουρέλης τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον τελευταίο να έχει οργανωτικά καθήκοντα, ενώ στα άκρα έπαιξαν οι Μίλτος (δεξιά) και Αντωνίου (αριστερά) που συνεπικουρούσαν τον μοναδικό προωθημένο Ζατσάι.

Μετά το «αναγνωριστικό» πρώτο δεκάλεπτο ο ΓΣΑ άρχισε να «ανεβάζει στροφές» και στο 23ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Κοντοβάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Αποστόλης Πλασταράς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να υπερέχουν και στο 38’ έχασαν καλή ευκαιρία να «καθαρίσουν» το ματς, όταν ο Κέρι σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στην επανάληψη ο Εθνικός πίεσε για την ισοφάριση και κατάφερε να «απαντήσει» στο γκολ που δέχθηκε σχετικά γρήγορα. Ήταν στο 49ο λεπτό όταν ο Σκούρας εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Αγριόδημου. Ο Κ. Τσουρέλης καιροφυλακτούσε και από κοντά έγραψε το 1-1.

Από κει και πέρα το ματς πήρε «άγρια» ομορφιά, αλλά ο Γ.Σ. Αλμυρού αποδείχθηκε πιο ουσιαστικός και στο 67’ πήρε ξανά το προβάδισμα. Ο Κοντοβάς έκανε ωραία ατομική ενέργεια και τροφοδότησε τον Κέρι που έγραψε το 2-1. Οι γηπεδούχοι μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ με τον Κοντοβά (79’) ή τον Πλασταρά (83’), ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια να ισοφαρίσουν ξανά. Στο 86’ το σουτ του Τσουρέλη κατέληξε άουτ, ενώ ο ίδιος στο 90’ επιχείρησε την κεφαλιά, αλλά ο Πλαβός απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Αγριόδημος, Κυριάκος, Νικηφοράκης, Πλαβός, Κουτσογιάννης, Μπιρτσάι, Χάνος (91’ Τσιάτσιος), Αραπίτσας (83’ Βούλγαρης), Κοντοβάς, Κέρι, Πλασταράς (88’ Ελευθερίου).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Γερονικολάου, Τσίρος (90′ Αναστασίου), Κουρεμένος, Λάππας, Κουτσουνίδης, Πούλιος (49′ Σκούρας), Παρίσης, Τσουρέλης, Αντωνίου, Ζατσάι, Μίλτος (60′ Μπαντέκας).

* Παράπονα για τη διαιτησία του κ. Σκουλά εξέφρασε η διοίκηση του Εθνικού με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ. Τον χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» και «επικίνδυνο» αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «σε φάση του α’ ημιχρόνου έγινε φάουλ στον Μίλτο και δόθηκε κίτρινη κάρτα αντί κόκκινης. Ο παίκτης τραυματίστηκε και ήταν εκτός αγωνιστικό χώρου όταν έγινε το 1-0. Επίσης στο δεύτερο γκολ του Αλμυρού προηγήθηκε επιθετικό φάουλ. Τέτοιες διαιτησίες αμαυρώνουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αποτρέπουν υγιείς παράγοντες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το