Photo Gallery, Τοπικά

Πρώτη στη ΣΥΔ η υποψήφια του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Η Ελένη Καραμπελιά ως αθλήτρια, έχει εξαιρετικές επιδόσεις στο καράτε και το kickboxing

Πρώτη στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοίκησης Αεροπορίας (ΣΥΔ) πέτυχε η υποψήφια από το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Ελένη Καραμπελιά, η οποία συγκέντρωσε 19.530 μόρια. Η ίδια εξετάστηκε σε τέσσερα μαθήματα γράφοντας στη Νεοελληνική Γλώσσα βαθμό 18,4, στα Μαθηματικά 19,6, τον Προγραμματισμό Υπολογιστή 19,5 και τα Δίκτυα 20.

Η φοίτησή της στη Στρατιωτική Σχολή ήταν το όνειρό της και τελικά τα κατάφερε σημειώνοντας πολύ υψηλή βαθμολογία. «Είμαι πολύ ικανοποιημένη για την επιτυχία μου και νιώθω υπερήφανη, γιατί κατάφερα να εισαχθώ πρώτη στη Σχολή», τόνισε.

Αθλήτρια, με εξαιρετικές επιδόσεις στο καράτε και το kickboxing, είναι αποφασισμένη να μη σταματήσει να αθλείται ακόμη και τώρα που θα φοιτεί σε Στρατιωτική Σχολή. «Απ’ όσο γνωρίζω στη ΣΥΔ υπάρχουν οι υποδομές για την πυγμαχία, οπότε θα ασχοληθώ με ένα παρεμφερές άθλημα. Γιατί αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως, είναι να αθλούμαι», υπογράμμισε.

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κατάφερε και συνδύασε αρμονικά τις υποχρεώσεις της αθλητικής δράσης με τα μαθήματα. Το καθημερινό πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα σκληρό, που απαιτούσε θέληση και επιμονή.

Όπως ανέφερε η Ελένη Καραμπελιά, καθημερινά προπονούταν 2,5 ώρες. Τελείωνε την προπόνηση στις 10 το βράδυ και επιστρέφοντας σπίτι ξεκινούσε να διαβάζει μέχρι αργά τη νύχτα.

Ο ανταγωνισμός για την επιτυχία στη Στρατιωτική Σχολή ήταν πολύ έντονος, καθώς οι θέσεις που έδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη ΣΥΔ από τα ΕΠΑΛ ήταν μόλις τρεις, όταν μάλιστα οι θέσεις σε όλες τις Στρατιωτικές Σχολές μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι, λόγω της πολιτικής λιτότητας από την τρόικα.

Η αριστούχος υποψήφια σημείωσε για το θέμα πως η επιτυχία στη Στρατιωτική Σχολή σηματοδοτεί και την επαγγελματική εξασφάλιση και γι’ αυτό το λόγο το ενδιαφέρον ήταν πολύ έντονο από τους υποψήφιους να πετύχουν στη συγκεκριμένη Σχολή.

Δίδυμη επιτυχία στο ίδιο Τμήμα

Δίδυμη χαρά επιφύλασσε η προχθεσινή ημέρα για την οικογένεια Φυτιλή, καθώς οι δύο κόρες εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα στο ίδιο Τμήμα, Οικονομικών Επιστημών Μακεδονίας.

Και φέτος υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις δίδυμων αδελφών που κατάφεραν και πέτυχαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σκορπίζοντας χαρά στην οικογένειά τους.

Για τις δίδυμες αδελφές όμως, Μαρία και Στέλλα Φυτιλή, από το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου η χαρά είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού πέτυχαν στο ίδιο Τμήμα που είχαν θέσει και ως πρώτη επιλογή.

Η κοινή πορεία που ξεκίνησαν από την Α’ Τάξη Δημοτικού, θα συνεχιστεί και στον ανώτατο βαθμό εκπαίδευσης που είναι το Πανεπιστήμιο.

Με κόπο και συνεχή προσπάθεια οι δύο αδελφές κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους.

Η Στέλλα Φυτιλή τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση, καθώς το συγκεκριμένο Τμήμα αποτελούσε πρώτη επιλογή. Μάλιστα, ένας ακόμη λόγος μεγαλύτερης χαράς είναι πως θα φοιτά στο ίδιο Τμήμα με την αδελφή της, όπως συνέβαινε στα σχολικά χρόνια.

Για το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών επισήμανε ότι με τις γνώσεις που θα λάβει, θα αυξήσει τις δυνατότητες να έχει ένα ευρύ πεδίο για την εργασιακή απασχόληση.

Φώτης Σπανός 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το