Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Πρώτη πτήση τσάρτερ χθες για τη Σκιάθο

Περισσότεροι επισκέπτες στα νησιά των Βορείων Σποράδων
Περισσότεροι επισκέπτες στα νησιά των Βορείων Σποράδων

Ξεκίνησαν χθες οι πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σκιάθου ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου με την αρχή να γίνεται με τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι πτήσεις και από τις Σκανδιναβικές χώρες. Οι εκτιμήσεις των αρμόδιων φορέων κάνουν λόγο για μικρή αύξηση της τουριστικής κίνησης σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα περισσότεροι φαίνεται πως θα είναι φέτος οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν στις Βόρειες Σποράδες για το Πάσχα, όπως αποτυπώνεται στην επιβατική κίνηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Μύρισε καλοκαίρι χθες στη Σκιάθο, καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ με τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι ελπίδες όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τον τουρισμό επικεντρώνονται στην αύξηση της τουριστικής κίνησης που σημαίνει μεγαλύτερους τζίρους και εισοδήματα.

Όπως τόνισε ο τουριστικός πράκτορας κ. Ευσταθίου, χθες έγινε η πρώτη πτήση τσάρτερ για το φετινό καλοκαίρι στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις από τις Σκανδιναβικές χώρες και σταδιακά θα μπαίνουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Οι περισσότερες πτήσεις τσάρτερ προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία, τις Σκανδιναβικές χώρας, ενώ από μία πτήση θα υπάρχει από χώρες, όπως η Ρωσία, η Τσεχία, η Σερβία. Πτήσεις τσάρτερ αναμένονται και από Γερμανία μέσα στον Ιούλιο και Αύγουστο. Παράλληλα τόνισε πως φέτος ο Μάιος έχει λιγότερες πτήσεις τσάρτερ σε σχέση με πέρυσι.

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα είναι ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Όπως ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, πέρυσι μετέβησαν στη Σκιάθο μέσω πτήσεων τσάρτερ γύρω στους 115.000 τουρίστες. Φέτος αναμένεται να είναι λίγο περισσότεροι.

Και βέβαια από το όλο κλίμα δεν λείπουν και οι παρουσίες των διάσημων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σκιάθο ήδη βρίσκεται ο διάσημος ηθοποιός Μίκι Ρουρκ, ο οποίος αφίχθη στο νησί με ιδιωτικό τζετ και διαμένει με παρέα σε βίλα στο Βρωμόλιμνο.

Η κίνηση για το Πάσχα

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται η τουριστική κίνηση στη Σκιάθο. Ο πολύ καλός καιρός έχει βοηθήσει τους επισκέπτες να ταξιδέψουν στο νησί του Παπαδιαμάντη και να ζήσουν τα ήθη και τα έθιμα της Ανάστασης και του Πάσχα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Κουκουλάκης σημείωσε ότι στο νησί έχει έρθει πολύς κόσμος για να περάσει το Πάσχα και οι πληρότητες στο ξενοδοχείο κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ενδεικτικά σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου προχθές Μεγάλη Πέμπτη που αποτελεί μια βασική ημέρα αναχώρησης των επισκεπτών, καθώς τη Μεγάλη Παρασκευή οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές, ταξίδεψαν για τα νησιά των Βορείων Σποράδων με τα δρομολόγια του επιβατηγού/οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σκιάθος» και του flying cat γύρω στα 1.600 άτομα, ενώ πέρυσι αντίστοιχη ημέρα είχαν ταξιδέψει γύρω στα 1.200 άτομα. Σε γενικές γραμμές εκτιμάται ότι η κίνηση θα είναι αυξημένη από πέρυσι, καθώς σε αυτό έχουν συμβάλλει και οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Σημειώνεται πως το Εξπρές Σκιάθος δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο μόνο την Κυριακή του Πάσχα, ενώ το flying cat δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο σήμερα Μεγάλο Σάββατο και αύριο Κυριακή του Πάσχα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το