Photo Gallery, Αθλητισμός

Πρώτη νίκη για Πύρασο


Ο Κίτσος πανηγυρίζει το 1-0 με τους συμπαίκτες του

Κέρδισε με 1-0 το Μουζάκι στο «Π. Μαγουλάς» για την Δ’ Εθνική

 

 

 

Πρώτα χαμόγελα για τον Πύρασο, που επικράτησε με 1-0 στο «Π. Μαγουλάς» του Μουζακίου, χάρη σε τέρμα του Κίτσου στο 14’. Οι γηπεδούχοι, που πήραν τους πρώτους τους τρεις βαθμούς για φέτος, ήταν καλύτεροι συνολικά από τους αντιπάλους τους, όμως πρέπει να τονιστεί ότι η νίκη τους ήρθε με αγχωτικό τρόπο.

 

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

 

Κι αυτό γιατί στα τελευταία λεπτά χρειάστηκε από τη μια η αστοχία του Κωστόπουλου των φιλοξενούμενων σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και από την άλλη η αναίρεση της απόφασης του διαιτητή Βλιώρα να δώσει πέναλτι στους Καρδιτσιώτες, υιοθετώντας τη σωστή υπόδειξη του β’ βοηθού Λάκη ότι ο Υφαντής, που ανατράπηκε από τον Σπύρου, ήταν ήδη σε θέση οφσάιντ.

Ο Πύρασος ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί, με τον Πετρίδη να βγαίνει απέναντι από τον Σαπουνάκη και να περνά με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ την μπάλα από πάνω του. Και ενώ όλοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν, ο Ρόμπος κατάφερε ακριβώς πάνω στη γραμμή να διώξει σε κόρνερ.

Στο 4ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με τον Σ. Γκάγκα να βρίσκει με σέντρα από τα αριστερά τον Κίτσο στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο δεξιός χαφ του Πυράσου είχε κακή τοποθέτηση σώματος, με αποτέλεσμα η προσπάθειά του από το ύψος της μικρής περιοχής να καταλήξει πλάγιο άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση το Μουζάκι έφτασε μια ανάσα από το 0-1. Ο Κεχαγιάς έφυγε μόνος από τα δεξιά και έβγαλε την παράλληλη πάσα στο ύψος του πέναλτι για τον Κανιούρα, που βρήκε αέρα. Όμως η μπάλα πήγε στον αφύλακτο Τζανή, που πλάσαρε με τη μία, αλλά ο Σπύρου πρόλαβε να τον κοντράρει σωτήρια και να αποτρέψει τα χειρότερα για την ομάδα του, διώχνοντας σε κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε ανοίξει από νωρίς, αλλά ο πρώτος που ευνοήθηκε απ’ αυτό ήταν ο Πύρασος, που στο 14’ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Κίτσος έκανε ωραία κίνηση στο χώρο από τα δεξιά, παίρνοντας την μπάλα την κατάλληλη στιγμή από τον Διαμάντη και με πολύ δυνατό σουτ από τα πλάγια της περιοχής σημείωσε το 1-0. Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους οι φάσεις εκατέρωθεν ήταν λιγοστές και χωρίς καμία απ’ αυτές να μπορεί να χαρακτηριστεί ως κλασική.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε για τον γηπεδούχο, όπως και το πρώτο, δηλαδή με μεγάλη ευκαιρία. Στο 46’ λοιπόν ο Κίτσος βρήκε με σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι τον Διαμάντη, που πήρε την κεφαλιά στη γραμμή της μικρής περιοχής, με την μπάλα να περνάει πάνω από τον εκτός θέσης Σαπουνάκη, αλλά δυστυχώς και ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Από κει και πέρα η ομάδα του Λ. Καλογήρου ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, χωρίς να κινδυνεύει αλλά και χωρίς ν’ απειλεί.  Όμως στα τελευταία λεπτά το ματς άναψε για τα καλά. Στο 82’ ο Κοντοβάς είδε τη στιγμή που ήταν έτοιμος να διώξει, να του κλέβει την μπάλα ο Κωστόπουλος και να βγαίνει στο τετ-α-τετ με τον Γκιούρκη, όμως το πλασέ του παίκτη των φιλοξενούμενων δεν ήταν αυτό που έπρεπε και πέρασε χωρίς δύναμη έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Βέβαια υπήρξαν διαμαρτυρίες από την πλευρά του Πυράσου ότι  ο ποδοσφαιριστής του Μουζακίου πήρε την μπάλα με το χέρι, πριν βρεθεί φάτσα με το γκολ, χωρίς όμως να εισακουστούν.

Στο 86’ είχαμε νέα καρδιοχτύπια, αλλά κράτησαν ελάχιστα. Ο διαιτητής κ. Βλιώρας υπέδειξε πέναλτι για ανατροπή του Υφαντή από τον Σπύρου, αλλά το έκανε, γιατί δεν είχε αντιληφθεί εγκαίρως ότι ο β’ βοηθός κ. Λάκης είχε ήδη σηκώσει τη σημαία του, καθώς ο Καρδιτσιώτης επιθετικός βρισκόταν σε αντικανονική θέση. Έτσι η φάση ήταν ως μη γενόμενη και πέρασε χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις για τους Αγχιαλίτες, που στις καθυστερήσεις βρέθηκαν κοντά στο 2-0. Όμως το σουτ του Κίτσου μέσα από την περιοχή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της αντίπαλης εστίας, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Να σημειωθεί τέλος ότι τη χθεσινή αναμέτρηση παρακολούθησαν ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη κ. Δαλούκας και ο προπονητής των «κυανόλευκων» κ. Αλεξίου.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Γκιούρκης, Τανάγιας, Σπύρου, Λ. Γκάγκας, Κοντοβάς, Κόκκας (61’ Μπούτλας), Μπασδάνης, Σ. Γκάγκας (81’ Κυριάκος), Κίτσος, Πετρίδης, Διαμάντης (74’ Μπαλαμούτης).

ΜΟΥΖΑΚΙ: Σαπουνάκης, Σίμος, Ευθυμίου (72’ Κωστόπουλος), Μουρκάκης, Ρόμπος, Ζαρμακούπης, Κεχαγιάς, Καραμήτσος (57’ Κίσσας), Κανιούρας (37’ Υφαντής), Φλιούκας, Τζανής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το