Αθλητισμός

«Πρώτη» με όνειρα και ενθουσιασμό στη Νίκη

Ντελίριο ενθουσιασμού επικράτησε στην πρώτη προπόνηση της Νίκης για τη νέα χρονιά. Ο κόσμος έκλεψε την παράσταση, καθώς 1000 και πλέον φίλαθλοι έδωσαν βροντερό «παρών» στο «Παντελής Μαγουλάς» και αποθέωσαν προπονητικό τιμ και παίκτες, που με τη σειρά τους υποσχέθηκαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να φέρουν τη βολιώτικη ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση της Νίκης εν όψει της περιόδου 2012-2013. Οι φίλαθλοι της βολιώτικης ομάδας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή σε προπονητικό τιμ και ποδοσφαιριστές αποδεικνύοντας ότι και φέτος θα βρίσκονται στο πλευρό τους. Οι οπαδοί ήταν ιδιαίτερα ένθερμοι, άναψαν αρκετά καπνογόνα και δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας.

Συνολικά 18 ποδοσφαιριστές, που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με τη Νίκη, έδωσαν το «παρών» χθες στο «Παντελής Μαγουλάς». Αυτοί ήταν οι Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Μανώλης Σκούφαλης, Τάσος Κυριάκος, Κώστας Φλίγκος, Ηρακλής Ρόππας, Σωτήρης Χάμος, Γκονζάλβες Ουέλινγκτον, Στέργιος Ψιάνος, Τάσος Καρακούτσης, Ηλίας Βούρας, Ανδρέας Μκρτσιαν, Γιώργος Λαζαρίδης, Παντελής Ριζογιάννης, Χρήστος Μήτσης, Αλέξανδρος Σούφλας, Άγγελος Βέρτζος, Βασίλης Καρατζάς και Χρήστος Χολέβας.

Επίσης χθες παρόντες ήταν οι Άγγελος Αργύρης και Αίας Τζανετόπουλος. Ο πρώτος είναι αμυντικός χαφ 18 ετών και ανήκε στη Νίκη και πέρσι. Ο δεύτερος είναι επίσης μέσος 17 ετών και ξεκίνησε την πορεία του στο φυτώριο της Νίκης. Κατόπιν μεταπήδησε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού Πειραιώς και φέτος έμεινε ελεύθερος. Για το αν οι δύο παίκτες μείνουν στη Νίκη θα εξαρτηθεί από τον Περικλή Αμανατίδη.

Οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίησή τους από την παρουσία των φιλάθλων. Αναλυτικά δήλωσαν:

Τάσος Κυριάκος: «Είναι ό,τι καλύτερο για εμάς να βλέπουμε τόσο κόσμο στην πρώτη συγκέντρωση. Αυτό δείχνει ότι οι φίλαθλοι θα είναι στο πλευρό μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι κάτι που το θέλουμε κι εμείς οι ποδοσφαιριστές, να παίζουμε μπροστά σε πολύ κόσμο. Από κει και πέρα το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι υγιείς οι ποδοσφαιριστές. Ξεκινάμε μια προσπάθεια ο κόσμος, η διοίκηση, οι παίκτες, όλοι μαζί και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.

Όπως είπα και την ημέρα της παρουσίασής μου από τη διοίκηση, σε όποια ομάδα έχω πάει, έχω μάθει να πρωταγωνιστώ. Αυτό θα κάνω και εδώ στη Νίκη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο περνά δύσκολες στιγμές και πρέπει να γίνει προσπάθεια απ’ όλους εμάς τους παίκτες αλλά και όσους διοικούν το ποδόσφαιρο, για να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο. Μην ξεχνάμε ότι μετά το 2004 όταν η Εθνική κατέκτησε το Ευρωπαϊκό, αντί να κάνουμε βήματα προς τα μπροστά, κάναμε βήματα πίσω. Τουλάχιστον τώρα που πάλι η Εθνική είχε καλή πορεία στο Ευρωπαϊκό, ας το εκμεταλλευτούμε πηγαίνοντας το ποδόσφαιρο μπροστά.

Η Νίκη είναι ιστορική ομάδα. Πρέπει ο κόσμος να έχει υπομονή, να μας στηρίξει κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη που δείχνουν στην ομάδα».

Άγγελος Βέρτζος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στη Νίκη Βόλου. Είναι μία ομάδα με υψηλούς στόχους. Ο κόσμος διψάει για διακρίσεις. Βρισκόμαστε εδώ για να του προσφέρουμε χαρές. Ελπίζω όλοι να έχουμε την υγεία μας, να «δεθούμε» σαν ομάδα και να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια».

Σωτήρης Χάμος: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ανήκω στη Νίκη. Ελπίζω να έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα. Η Νίκη είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και ιστορία. Είμαι ευτυχισμένος που ήρθα στη Νίκη. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και τα υπόλοιπα θα τα δούμε μέσα στο γήπεδο».

 

Αμανατίδης: Να είναι

όμορφο το ταξίδι

Αισιόδοξος για τη φετινή Νίκη εμφανίστηκε και ο Περικλής Αμανατίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 42χρονος προπονητής και οι συνεργάτες του Σήφης Μωυσίδης και Κώστας Γρηγοριάδης τιμήθηκαν από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλίας για την επιτυχία τους να οδηγήσουν το βολιώτικο συγκρότημα στη Football League. Τις πλακέτες απένειμαν οι Γιώργος Κουζάκης, Θανάσης Βλαχόπουλος και Κοσμάς Παπαδήμος.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Αμανατίδης τόνισε τα εξής: «Κατ’ αρχήν εύχομαι υγεία σε όλους. Σήμερα ξεκινάει ένα ταξίδι για την ομάδα μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε αυτό το ταξίδι να είναι πολύ όμορφο και πιστεύω ότι στο τέλος θα χαμογελάσει πάρα πολύς κόσμος. Σε προσωπικό επίπεδο αισθάνομαι ότι η προσφορά μου στη Νίκη είναι ακόμη μικρή. Θέλω να προσφέρω πολύ περισσότερα πράγματα και νομίζω ότι με τη φετινή ομάδα που θέλουμε να φτιάξουμε όλοι, μια δυνατή ομάδα που παίζει πάντα για τη νίκη, η προσφορά μου θα είναι μεγαλύτερη. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει την υπομονή να δει με καλό κριτήριο και αντικειμενικά μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, που είναι το μόνο το οποίο υπόσχομαι ότι θα γίνει, τίποτα άλλο».

Κατόπιν ο Θεσσαλονικιός προπονητής αναφέρθηκε στα εξής θέματα:

Για το που χρειάζεται ενίσχυση η Νίκη: «Το γεγονός ότι η Νίκη θα ενισχυθεί περαιτέρω είναι ολοφάνερο με γυμνό μάτι ότι θα γίνει. Το ρόστερ μας αυτή τη στιγμή έχει 18 παίκτες και θα κάνουμε μια ομάδα με έμψυχο δυναμικό περίπου 25 ποδοσφαιριστών. Η ομάδα θα ενισχυθεί. Θα κάνουμε όλες εκείνες τις κινήσεις έτσι ώστε να γίνει καλή και ανταγωνιστική η ομάδα μας. Θα πάρουμε σίγουρα κάποιους παίκτες στο επιθετικό κομμάτι. Ο σχεδιασμός μας πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής και θα προσπαθήσουμε να τον ολοκληρώσουμε όπως τον έχουμε σκεφτεί.

Κυκλοφορούν πάρα πολύ καλοί παίκτες. Εμείς θέλουμε κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Αν υλοποιηθούν οι στόχοι όπως τους έχουμε σχεδιάσει, τότε νομίζω ότι θα έχουμε την τύχη να φτιάξουμε μια ομάδα όπως τη θέλουμε. Αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για μια ομάδα για τα θέλω της, για τις ιδέες της, για τις σκέψεις της, για όλα…».

Για το πότε θα ήθελε να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές: «Σίγουρα θα αποκτηθούν δύο-τρεις παίκτες ακόμη μέχρι να φύγουμε για το Καρπενήσι. Εκεί θα γίνει το πρώτο στάδιο. Πραγματικά δεν με πειράζει να έρθουν και μετά από 10 ή 12 μέρες κάποιοι μεταγραφικοί στόχοι που έχουμε βάλει, μια και ουσιαστικά το μοντάρισμα της ομάδας μας θα ξεκινήσει μετά από 15 μέρες. Αυτό το διάστημα μας περιμένει πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Είναι κάτι που μπορώ να …υποσχεθώ στους παίκτες».

Για το αν η Νίκη θα συνεχίσει να παίζει επιθετικά: «Είναι στις αρχές τις δικές μου και στην ψυχοσύνθεση της Νίκης αλλά και της ομάδας που ονειρευόμαστε, να παίζει πάντα για τους τρεις βαθμούς. Από τη στιγμή που το πιστεύουμε, θα παλεύουμε γι’ αυτό με οποιοδήποτε κόστος και οποιοδήποτε τίμημα».

Για το αν το Πανθεσσαλικό βοηθά στο να αποδώσει η Νίκη ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο: «Η ομάδα μας θα παίξει στο Πανθεσσαλικό. Είναι ένα μεγάλο γήπεδο για ένα μεγάλο λαό που έχει η Νίκη. Πιστεύω ότι εκεί θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Το μεγάλο γήπεδο χρειάζεται κάποια στοιχεία. Νομίζω ότι με το ρόστερ που θα κάνουμε θα τα «ακουμπήσουμε».

 

Την Πέμπτη αναχωρεί

για Καρπενήσι

Κατά μία ημέρα αργότερα θα φύγει η Νίκη για το Καρπενήσι. Οι παίκτες σήμερα θα περάσουν από εργομετρικά τεστ και αιματολογικές εξετάσεις και η αναχώρηση ορίστηκε για την Πέμπτη 2/8.

Στο μεταξύ οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται σε επαφή με αρκετούς παίκτες. Ο Βαγγέλης Καούνος μάλλον μένει στη Λάρισα και η προσοχή έχει στραφεί στον Θανάση Τσίγκα. Επίσης η Νίκη φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στον Μπόζινταρ Τάντιτς και ίσως σήμερα επισημοποιηθεί η επίτευξη της συμφωνίας.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το