Αθλητισμός

Πρώτη η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης

  

Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη κατέλαβε η Εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην πόλη Χααρλεμέρμεερ της Ολλανδίας. 


Η χώρα μας μαζί με τη Λευκορωσία ήταν οι μοναδικές που συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα του προγράμματος και ως εκ τούτου κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις, με την ελληνική ομάδα να συγκεντρώνει συνολικά 509,0384 βαθμούς, έναντι 490,2573 της Λευκορωσίας.

Στα σημερινά αγωνίσματα, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου πήραν την έκτη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου με 85,9667 βαθμούς, με πρώτες τις Ρωσίδες Ιστσένκο/Ρομάσινα (96,7000β.), δεύτερες τις Ουκρανές Βολόσινα/Ανανάσοβα (93,4667β.) και τρίτες τις Ισπανίδες Καρμπονέλ/Κλάμπουργκ (92,6000β.). 

Στο νέο αγώνισμα του highlight, όπου μετείχαν μόνο δύο χώρες, η ελληνική ομάδα με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Κουτίδη, Μαρία-Έλλη Αλζιγκούζη-Κομινέα, Αθανασία Τσόλα, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Σοφία Μαλκογεώργου, Άννα-Μαρία Ταξοπούλου, Ιφιγένεια Δίπλα και Βαλεντίνα Φαραντούρη πήρε την πρώτη θέση με 85,1333 βαθμούς, έναντι 83,8667 της Λευκορωσίας.

Πηγή: tovima.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το