Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Πρόταση μομφής “συμβολικού χαρακτήρα” στο Επιμελητήριο

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ελέγχονται από τους Στ. Πλαστάρα και Α. Αθανασό και υπέγραψαν κείμενο - πρόταση μομφής εναντίον του Τέλη Μπασδάνη

Με πρόταση μομφής «συμβολικού χαρακτήρα» κινήθηκαν εναντίον του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλη Μπασδάνη 18 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι δεν διαθέτει πλειοψηφία για να διοικεί.

Διοικητικό Συμβούλιο για τη συζήτηση της πρότασης μομφής που απαιτεί 25 υπογραφές, ώστε να απομακρυνθεί ο πρόεδρος από τη θέση του, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Αντίπαλοι του κ. Μπασδάνη ανέφεραν πως ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών μπορεί να μη συγκεντρώθηκε ώστε να διασφαλιστεί η απομάκρυνση του προέδρου «αλλά στάλθηκε με κείμενο καταγγελία που οι 18 υπέγραψαν ένα σαφές μήνυμα ότι πρέπει να παραιτηθεί».

Ο κ. Μπασδάνης δήλωσε χθες πως έτσι και αλλιώς δεν ανέλαβε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου με εξασφαλισμένη την πλειοψηφία και πως δεν απαντά σε ψευδείς εις βάρος του καταγγελίες και μεθοδεύσεις.

«Προέχουν άλλα ζητήματα να λύσουμε, που αφορούν αποκλειστικά τους επαγγελματίες και όχι τους επιμελητηριακούς συσχετισμούς και τις μεθοδεύσεις», απάντησε.

Προχθές συναντήθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ελέγχονται από τους Στ. Πλαστάρα και Α. Αθανασό και υπέγραψαν κείμενο – πρόταση μομφής εναντίον του Τέλη Μπασδάνη.

Για την απομάκρυνση όμως του προέδρου απαιτείται να υπογράψουν τα 25 μέλη από τα 31 της διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Το κείμενο-πρόταση μομφής που βασίστηκε ακριβώς στο ίδιο σκεπτικό που ανέπτυξε και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής ο Στ. Πλαστάρας υπογράφουν οι Σταυρίδης Αθανάσιος, Χαλύφας Κωνσταντίνος, Πλαστάρας Ευστάθιος, Καπούλα Ευδοκία, Τριάντος Γεώργιος, Αγγελέτος Νικόλαος, Μπισακός Ιωάννης, Μπουρούνης Ιωάννης, Πούλιος Απόστολος, Πελεκούδας Αθανάσιος, Λεβέντης Κωνσταντίνος, Σαράντης Κωνσταντίνος, Τυρολόγου Μαρία, Αθανασός Απόστολος, Ζαφείρης Γεώργιος, Τσατλακίδης Δημήτριος, Καναβιτσά Δώρα, Πάνου Παύλος.

Ο κ. Μπασδάνης αποκαλείται από τους αντιπάλους του πρόεδρος της μειοψηφίας, ενώ ο ίδιος δηλώνει πως όσα καταμαρτυρούνται εναντίον του είναι ψεύδη και δεν θα ανοίξει διάλογο με στόχο την αντιπαράθεση.

«Και όταν ανέλαβα δεν είχα την πλειοψηφία, αλλά δεν φανταζόμουν πως οι μάσκες θα έπεφταν τόσο γρήγορα. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση προέχουν εντελώς διαφορετικά πράγματα να λύσουμε στο Επιμελητήριο και να τα λύσουμε με σύνεση και νηφαλιότητα. Δεν συμμετέχω σε παιχνίδια όταν τα μέλη του Επιμελητηρίου αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά προβλήματα, σε μια εποχή που όλα καταρρέουν», δήλωσε.

Το πρώτο θέμα για το οποίο κατηγορείται ο κ. Μπασδάνης στην πρόταση μομφής είναι ότι δεν συμφώνησε με τη διάλυση της εταιρείας της Περιφερειακής Αγοράς, η οποία δεν προβλεπόταν και από το Νόμο, ενώ συμφώνησε με την Περιφέρεια, το Δήμο και την ΕΑΣ για τον τρόπο αξιοποίησής της. Κατηγορείται επίσης ότι θέλει να απαξιώσει την τετραμελή διοικητική επιτροπή και συγκαλεί διοικητικά συμβούλια, καθυστερεί τη σύγκληση οργάνων του Επιμελητηρίου όπως η αναπτυξιακή, απειλεί με μηνύσεις τα μέλη του Επιμελητηρίου (σημ.: ζήτησε απόσπασμα από τηλεοπτικό σταθμό δηλώσεων Στάθη Πλαστάρα εναντίον του), δεν έκανε προγραμματικές δηλώσεις και δεν συνεννοείται με τα μέλη της διοικητικής επιτροπής για συναντήσεις που πραγματοποιεί με φορείς.

Επίσης δεν έκανε καμία ενέργεια για να διασφαλίσει από το «κούρεμα» τα διαθέσιμα του Επιμελητηρίου μετά τις ανακοινώσεις για τις μειώσεις σε ποσοστό 60% όλων των επιμελητηρίων της χώρας.

Μετά από όλα αυτά κατηγορείται για τερατώδη εγωισμό για προσωποκεντρικές τακτικές, εσωστρέφεια, ανυποληψία και απομόνωση του Επιμελητηρίου.

Αθανασός εναντίον Μπασδάνη

Σε ανακοίνωσή του ο Α. Αθανασός, μεταξύ άλλων, στρέφεται εναντίον του Τ. Μπασδάνη.

Όπως αναφέρει: «Σχεδόν το 60% των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, υπέγραψε ήδη πρόταση μομφής κατά του προέδρου του Δ.Σ. κ. Μπασδάνη, πριν καν συμπληρώσει 100 μέρες στον προεδρικό θώκο.

Το γεγονός αυτό, αποτελεί από μόνο του μια δυστυχή πρωτοτυπία: Ποτέ άλλοτε, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, δεν έκανε τόσο πολλά λάθη, δεν αποδείχθηκε τόσο ανεπαρκής για το θεσμό, δεν στράφηκε τόσο ξεκάθαρα ενάντια στα συμφέροντα του θεσμού που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, ψηφίζοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, την παραχώρηση των μετοχών του ΙΑΣΩΝΑ, που έχει στη διάθεσή του το Επιμελητήριο Μαγνησίας, στο Δήμο!!!

Ανεξάρτητα απ’ το εάν θα γίνει ή όχι αποδεκτή η πρόταση μομφής απ’ το Δ.Σ., λόγω της υψηλής πλειοψηφίας που απαιτείται, παραμένει ανοικτό το ηθικό θέμα ότι ο σημερινός πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, εκπροσωπεί ένα μικρό τμήμα του Δ.Σ., κι ένα ακόμη μικρότερο τμήμα του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού, δεδομένου ότι η παράταξή του ήταν η 3η και τελευταία κατά σειρά από αυτές που εξέλεξαν τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Στην ουσία, ήδη είναι πρόεδρος της μειοψηφίας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ακτιβιστές βανδάλισαν το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου στο Λονδίνο

Ακτιβιστές της οργάνωσης Animal Rising βανδάλισαν σήμερα το νέο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου σε…

12 Ιουνίου 2024

Φωτιά στην Κύπρο: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο – Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται χωριά

Ανεξέλεγκτη καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Πάφο της Κύπρου ενώ ενεργοποιήθηκε το…

11 Ιουνίου 2024

Κασσελάκης σε Μητσοτάκη: «Να τελειώνουν τα ψέματα» – «Πάμε στο Λογιστήριο του Κράτους να εξετάσουμε τα μέτρα μας»

«Προκαλώ το οικονομικό τμήμα της ΝΔ να πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και…

11 Ιουνίου 2024

Ναυάγιο στα ανοιχτά της Υεμένης: Στους 39 οι νεκροί μετανάστες – 150 οι αγνοούμενοι

Στους 39 αυξήθηκε ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος…

11 Ιουνίου 2024

Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 2χρονος που κινδύνευσε να πνιγεί – Το χρονικό

Παραμένει η αγωνία για την κατάσταση της υγείας του 2χρονου αγοριού που κινδύνευσε στη θάλασσα…

11 Ιουνίου 2024

Ισπανία: Πλημμύρισε το αεροδρόμιο της Πάλμα δε Μαγιόρκα – Εικόνες χάους

Το νερό έπεφτε από το ταβάνι και τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν στους πλημμυρισμένους διαδρόμους στο αεροδρόμιο…

11 Ιουνίου 2024