Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Πρόταση για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προχωρεί στην υποβολή της στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προχωρεί στην υποβολή της στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην υποβολή πρότασης προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας σχετικά με την αξιολόγηση και την ένταξη σειράς έργων βασικής υποδομής προς χρηματοδότηση στον προγραμματισμό του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) της περιόδου 2014 – 2020 προχωρεί η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου. Η διαδικασία κατάρτισης του σχετικού φακέλου με τα προτεινόμενα προς ένταξη έργα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή της θα υποβληθεί αρμοδίως στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προς αξιολόγηση και ένταξη. Κυρίαρχος στόχος της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου είναι στην ερχόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ να ενταχθούν δράσεις ανάπτυξης και αξιοποίησης βασικών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή.

Στον υπό κατάρτιση φάκελο με τις προτεινόμενες δράσεις η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου περιλαμβάνει έργα και παρεμβάσεις στη βασική της υποδομή.

Πρόκειται για παρεμβάσεις και έργα στα δίκτυα ύδρευσης, στην εσωτερική και αγροτική οδοποιία, παρεμβάσεις αξιοποίησης και ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών, αξιοποίησης δημοτικών κτιρίων και ακινήτων γενικότερα, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, κατασκευής νέων σχολικών αιθουσών και αναβάθμισης των ήδη υφισταμένων, κατασκευής παιδικών χαρών όπου απαιτείται στις Δημοτικές Ενότητες, καθώς σε πολλούς άλλους τομείς.

Ο φάκελος με τα προτεινόμενα προς ένταξη έργα στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 – 2020 καταρτίζεται από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου με βάση τις ανάγκες, οι οποίες προκύπτουν σε κάθε Δημοτική Ενότητα και ανάλογα με τις προτάσεις που υποβάλλονται από τις Τοπικές Κοινότητες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτεινόμενων προς ένταξη έργων θα διαμορφωθεί και θα ανακοινωθεί από τη Δημοτική Αρχή ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση κατάρτισης του σχετικού φακέλου, καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στην πρόταση περιλαμβάνονται καθημερινά νέα έργα και παρεμβάσεις.

Με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, ο φάκελος με τα προτεινόμενα έργα θα υποβληθεί αρμοδίως από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προς αξιολόγηση και ένταξη για χρηματοδότηση στο νέο προγραμματισμό του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 – 2020.

«Προχωρούμε στον καταρτισμό του φακέλου» επισημαίνει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «στον οποίο θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις μας ως Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ένταξη έργων και παρεμβάσεων στο νέο προγραμματισμό του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 – 2020. Κυρίαρχη προτεραιότητά μας είναι να πετύχουμε την ένταξη βασικών έργων υποδομής και αντίστοιχων παρεμβάσεων, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες οι οποίες προκύπτουν σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Στην πρότασή μας περιλαμβάνονται παρεμβάσεις και έργα στα δίκτυα ύδρευσης, στην εσωτερική και αγροτική οδοποιία, παρεμβάσεις αξιοποίησης και ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών, αξιοποίησης δημοτικών κτιρίων και ακινήτων γενικότερα, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, κατασκευής νέων σχολικών αιθουσών και αναβάθμισης των ήδη υφισταμένων, κατασκευής παιδικών χαρών όπου απαιτείται στις Δημοτικές Ενότητες, καθώς σε πολλούς άλλους τομείς. Στόχος μας είναι η ένταξη και η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της ερχόμενης προγραμματικής περιόδου αναπτυξιακών έργων και υποδομών» καταλήγει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το