Photo Gallery, Τοπικά

Πρόστιμα στα παραλιακά καταστήματα της Αγριάς

Πρωτόκολλα κατεδάφισης και διοικητικά πρόστιμα για 24 παράνομες κατασκευές στην Αγριά εξέδωσε η Κτηματική Υπηρεσία, με τους καταστηματάρχες της παραλίας να προχωρούν σε νομικές ενέργειες.

Τα πρόστιμα αφορούν καταστήματα εστίασης και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φώτης Καραουλάκης, το πρόβλημα χρονίζει και η Κτηματική απαιτεί είτε κατεδαφίσεις των κατασκευών, είτε επιβάλλει υψηλά πρόστιμα διατήρησης που είναι αδύνατον να αποπληρωθούν καθώς κυμαίνονται από 7.000 έως 13.000 ευρώ.

Ο κ. Καραουλάκης ανέφερε ότι οι καταστηματάρχες θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αιτήσεις αναστολής της απόφασης, καθώς θα ήταν καταστροφικό να γίνει η όποια παρέμβαση εν μέσω θερινής περιόδου. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το καλοκαίρι αυτοψία είχαν πραγματοποιήσει στην παραλία της Αγριάς τόσο το Λιμενικό που επέβαλλε και πρόστιμα, όσο και η Κτηματική, η οποία όμως καθυστέρησε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την έκδοση πρωτοκόλλων κατεδάφισης. Η Πολεοδομία Βόλου έχει αναθέσει σε μελετητή την τοπογραφική αποτύπωση όλου του παραλιακού μετώπου, ώστε στη συνέχεια να γίνει η χάραξη του αιγιαλού και τέλος να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την ανάπλαση της παραλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το