Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Πρόσληψη ναυαγοσωστών σε παραλίες του Δήμου Βόλου

Παραλίες

Σε νέα έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε χθες, κατά πλειοψηφία, τη διάθεση ποσού 125.000 ευρώ, προκειμένου να προσληφθούν ναυαγοσώστες, που θα πάρουν «θέση» στις παραλίες, στις 31 Μαΐου.

Το έκτακτο συμβούλιο θεωρήθηκε μονόδρομος από την ώρα που οι αποφάσεις έπρεπε να έχουν ληφθεί μέχρι τις 19 Απριλίου, για να πραγματοποιηθεί στη συνέχεια ο διαγωνισμός.

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις έκτακτες συγκλήσεις, που αφορούν δευτερευούσης σημασίας θέματα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν προγραμματιστεί κατάλληλα.

Στη συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησε και έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού, ενώ ο κ. Νάνος άδραξε την ευκαιρία να ζητήσει ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην πλαζ των Αλυκών, μετά την ενοικίασή της σε ιδιώτη, με αφορμή και την έγκριση του πρακτικού του πλειοδοτικού διαγωνισμού, από την Επιτροπή.

Η τιμή εκκίνησης του μειοδοτικού διαγωνισμού για τους ναυαγοσώστες ανέρχεται στις 125.000 ευρώ, ενώ οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους διαγωνιζόμενους για 90 ημέρες και συγκεκριμένα από 1η Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου. Ο διαγωνισμός αφορά στην κάλυψη οκτώ θέσεων στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα προβλέπεται μία θέση ναυαγοσώστη στην παραλία της Ν. Αγχιάλου, μία θέση στην παραλία της Χρυσής Ακτής, μία θέση στην παραλία Μαμιδάκη, μία θέση στον Άναυρο, δύο θέσεις στην παραλία των Αλυκών – από τη Λουκάντα μέχρι την Κυανή Ακτή, μια θέση στην κεντρική παραλία των Αλυκών και μία θέση για την παραλία στο Καρνάγιο.

Τη Δημοτική Αρχή, που συγκαλεί έκτακτα συμβούλια για τυπικά θέματα κατήγγειλε, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Διαμαντένιας, ο οποίος τόνισε πως η απόφαση είναι εσκεμμένη προκειμένου να μην υπάρχει ανταπόκριση από συμβούλους, λόγω φόρτου εργασίας, ώστε να μη δέχεται κριτική η Δημοτική Αρχή. Έκανε επίσης λόγο για ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής.

Στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. όρισε εκτός ημερήσιας διάταξης το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του τσίρκου που θα στηθεί από το Μεγάλο Σάββατο και για δέκα ημέρες στο άλσος της Ν. Ιωνίας, έπειτα και από απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ειδικότερα ο Δήμος θα λάβει 2.000 ευρώ για 10 ημέρες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το