Photo Gallery, Τοπικά

Πρόσκληση σε διάλογο από την ΑΓΕΤ

 

Οι εργαζόμενοι «πάγωσαν» το πρόγραμμα κινητοποιήσεων
Οι εργαζόμενοι «πάγωσαν» το πρόγραμμα κινητοποιήσεων

Με πρόσκληση σε συνάντηση στις 14 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του Ομίλου Λαφάρζ στην Παιανία, απάντησε στη λήξη του τελεσιγράφου των εργαζομένων η ΑΓΕΤ, «παγώνοντας» έτσι κάθε προοπτική εκδήλωσης κινητοποιήσεων στα εργοστάσιά της.

Η κίνηση της εταιρείας να ανταποκριθεί, έστω την ύστατη στιγμή, στην πρόσκληση για διάλογο επί του νέου μισθολογικού πλαισίου, εκτιμήθηκε από μερίδα εργαζομένων ως προσπάθεια εκτόνωσης της πόλωσης που άρχισε να δημιουργείται, καθώς μια τυφλή σύγκρουση αυτή την περίοδο, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα καμιάς πλευράς.

Με την απάντηση της εταιρείας στο αίτημα για συνάντηση, οι συνδικαλιστές δεν προχώρησαν στην ενεργοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και των έξι σωματείων της ΑΓΕΤ στην Ελλάδα για κινητοποιήσεις.

Οι αποφάσεις για κινητοποιήσεις παραμένουν «παγωμένες», μέχρι τη συνάντηση σε δέκα περίπου ημέρες και μέχρι τότε, τα σωματεία εκτιμάτε πως θα έχουν πλήρη εικόνα για τις περικοπές των μηναίων αποδοχών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι σε όλες τις μονάδες του Ομίλου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων Βόλου κ. Β. Κουκλουμπέρης, ανέφερε σχετικά πως το Σωματείο συγκεντρώνει αντίγραφα μισθολογικών καταστάσεων του Φεβρουαρίου από τους εργαζόμενους, προκειμένου να σχηματιστεί σαφής εικόνα για τις απώλειες του περασμένου μήνα.

Οι αναφορές για τις περικοπές στις αποδοχές ποικίλλουν και μέχρι σήμερα δεν έχει σχηματιστεί κάποια βάση δεδομένων για να γνωρίζουν οι συνδικαλιστές ποια επιδόματα «πάγωσαν», αν οι περικοπές οφείλονται μόνο σε αναστολή χορήγησης επιδομάτων ή αύξησης ασφαλιστικών εισφορών.

Αιμοδοσία

Η Ένωση Προσωπικού Εργαζόμενων Εργοστάσιου Βόλου σε συνεργασία με την Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας και τη στήριξη της Διεύθυνσης στις 28 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε ημέρα αιμοδοσίας στο χώρο του εργοστασίου. Με κεντρικό σύνθημα «Σήμερα πιο πολύ από ποτέ χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον…

«H συμμετοχή των εργαζόμενων, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, και έτσι αυξήθηκε ο αριθμός στην τράπεζα που διατηρούμε. Ο αρχικός μας στόχος που ξεκίνησε περίπου πριν τέσσερα χρόνια ήταν να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε ξανά τους εργαζόμενους και να αποδείξουμε ότι οι άξιες της προσφοράς της κοινωνικής ευαισθησίας και της αλληλεγγύης διακατέχουν τη συνείδηση όλων μας. Καταφέραμε σήμερα να έχουμε αρκετούς συνάδελφους ενεργούς αιμοδότες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στην πρόσφορα αγάπης.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους να αγκαλιάσουν με θέρμη τη συνέχεια αυτής της προσπάθειας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το