Photo Gallery, Τοπικά

Πρόσκληση διαλόγου από ΑΓΕΤ πριν την Επιθεώρηση Εργασίας

Στο παρά πέντε ανεστάλησαν οι ενέργειες για πρόκληση εργατικής διαφοράς
Στο παρά πέντε ανεστάλησαν οι ενέργειες για πρόκληση εργατικής διαφοράς

Νέα πρόσκληση διαλόγου για το μισθολογικό πλαίσιο, μια ώρα πριν την προσφυγή των εργαζομένων στην Επιθεώρηση Εργασίας για την πρόκληση εργατικής διαφοράς κι εν συνεχεία την προσφυγή στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, κατέθεσε χθες η διεύθυνση της ΑΓΕΤ.

Η εταιρεία ζήτησε από τα σωματεία να παγώσουν κάθε ενέργεια και να μεταβούν στην Αθήνα σήμερα Τετάρτη για να συζητηθεί η νέα πρότασή της.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία, στην τελευταία συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων, είχε τονίσει πως μέχρι την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για το νέο μισθολόγιο, διατηρείται η αναστολή καταβολής επιδομάτων, όπως συνέβη στη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου.

Ακόμη, είχε ενημερώσει τους συνδικαλιστές πως προχωρεί στην περικοπή κατά 40% των σχολικών επιδομάτων για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης παιδιών υπαλλήλων της και των διατακτικών που δίνονται Χριστούγεννα και Πάσχα. Επίσης πως καταργούνται τα επιδόματα βάρδιας και ισολογισμών, ενώ μειώνονται κατά 70% οι χορηγίες της εταιρείες προς τα σωματεία για πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνεστιάσεις, εκδρομές κ.ά., ποσό που ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου και συντονιστή, των σωματείων κ. Βάιος Κουκλουμπέρης είχε τονίσει πως «η στάση της εταιρείας οδηγεί τους εργαζόμενους στα άκρα, καθώς η εταιρεία έθεσε επιπλέον θέματα προς συζήτηση και ενεργεί μονομερώς». Κατήγγειλε δε ότι η εταιρεία «προειδοποίησε» τους εργαζόμενους ότι ο χρόνος αναστολής των επιδομάτων θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα τηρήσουν οι εργαζόμενοι, στους οποίους επέρριψε ευθύνη ότι δεν θέλουν το διάλογο.

Χθες ο κ. Κουκλουμπέρης, ανέφερε πως τα σωματεία θα περιμένουν τις νέες προτάσεις της εταιρείας κι αν παραμείνουν στην ίδια κατεύθυνση, η προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας θα γίνει την Πέμπτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το