Photo Gallery, Τοπικά

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού

Νέα χιονόπτωση σημειώθηκε χθες στα Χάνια

Βελτίωση του καιρού περίμεναν από χθες το απόγευμα οι μετεωρολόγοι και στη Μαγνησία, ωστόσο η βελτίωση ήταν πρόσκαιρη, μόλις λίγων ωρών και από χθες το βράδυ ο καιρός επιδεινώθηκε πάλι, με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 500 μέτρα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες το θερμόμετρο στο Βόλο έπεσε στον 1,2 βαθμό Κελσίου, για να ανεβεί στις 5 το απόγευμα στους 11,7 βαθμούς, δέκα ολόκληρους βαθμούς δηλαδή από το πρωί. Ενώ το πρωί επικρατούσε παγωνιά, το απόγευμα και παρά τον ισχυρό βορειοδυτικό άνεμο το θερμόμετρο ανέβηκε πολύ, ωστόσο από τις 8 το βράδυ άρχισε πάλι να πέφτει…

Χθες το πρωί στα Χάνια το θερμόμετρο έδειχνε -7,2 βαθμούς και στη Μακρινίτσα

-4,2, δύο από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν χθες στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τα οποία άλλαξαν άρδην τις τελευταίες 24 ώρες, παρατείνεται η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και σήμερα, με νέο κύμα χιονοπτώσεων στην ανατολική και νότια χώρα, αυτή τη φορά όμως όχι σε τελείως πεδινές περιοχές των ανατολικών τμημάτων, τουλάχιστον σε ευρεία έκταση. Βελτίωση του καιρού από αύριο και το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, σήμερα προβλέπεται βροχερός καιρός στα πεδινά του Νομού με θερμοκρασίες από 3 μέχρι 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά των Β. Σποράδων, όπου επίσης θα βρέξει το θερμόμετρο θα δείξει 5-7 βαθμούς. Στα ημιορεινά όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις το θερμόμετρο θα δείξει 1-3 και στα ορεινά του Πηλίου και της Όθρυος, όπου αναμένονται χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές, το θερμόμετρο θα δείξει -5 μέχρι 1 βαθμό.

Και αύριο Παρασκευή αναμένονται αρχικά νεφώσεις, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ το θερμόμετρο θα πάρει την ανιούσα. Και το Σάββατο αναμένεται καλός καιρός με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 14-15 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, αλλά ο καιρός θα παραμείνει σχετικά καλός. Αρκετά νεφελώδης καιρός τη Δευτέρα 5/3 σε πολλές περιοχές, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης 6/3 θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, με πιθανότητα να ενταθούν. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο στην αρχή της εβδομάδες κατά 1-2 βαθμούς όσον αφορά στις μέγιστες τιμές της. Η προοπτική του καιρού είναι να συνεχιστεί το βροχερό σκηνικό καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με ενδεχόμενη σημαντική κακοκαιρία προς το τέλος της, από την Παρασκευή 9/3 και το Σαββατοκύριακο 10-11/3. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αναμένονται εκ νέου έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής χώρας, αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.

ΔΗΜΟ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το