Αθλητισμός

Πρόκληση το ματς με «Θρύλο»

Οι παίκτες του Ολυμπιακού Β. θα παίξουν την Κυριακή με πάθος για τη νίκη

Η ιστορική εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ ανήκει στο παρελθόν και όλοι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο «ζουν και αναπνέουν» για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό του Πειραιά, η οποία θα διεξαχθεί στις 5.15 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι ποδοσφαιριστές του Σάκη Τσιώλη έχουν μπροστά τους μια νέα μεγάλη πρόκληση, να κερδίσουν τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και να αναρριχηθούν ψηλότερα στη βαθμολογία.

Το βολιώτικο συγκρότημα δεν έχει καταφέρει φέτος να αξιοποιήσει την έδρα του και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι από τους 25 βαθμούς που έχει αποσπάσει σε 19 παιχνίδια, τους 14 τους έχει κερδίσει μακριά από το Βόλο. Στο Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός έχει μόλις δύο νίκες (με ΑΕΚ και Κέρκυρα) σε δέκα παιχνίδια, έχει ηττηθεί από Εργοτέλη και ΠΑΟΚ, ενώ έχει παραχωρήσει και πέντε ισοπαλίες.

Κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε πως «αχίλλειο πτέρνα» των «ερυθρολεύκων» αποτελεί η έδρα. Η αδυναμία αξιοποίησης των ευκαιριών έχει στοιχίσει πολύτιμους βαθμούς στον Ολυμπιακό, καθώς σε όλα τα ματς που έχει δώσει, ως γηπεδούχος, δημιουργεί τις φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως να έχει την ανάλογη αποτελεσματικότητα.
Από τον Ολυμπιακό, λείπει ένας επιθετικός με ικανότητα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Παρόλα αυτά έχει καταφέρει να πετύχει 20 γκολ (έβδομη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας), με τους μέσους, αλλά και τους αμυντικούς να βοηθούν σημαντικά στο σκοράρισμα. Οι δύο καθαρόαιμοι επιθετικοί, Μαρτίν και Σολάκης έχουν σημειώσει συνολικά τέσσερα τέρματα, ενώ πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Χαβιέ Ουμπίντες με τέσσερα γκολ. Το δρόμο προς τα δίχτυα έχουν βρει ακόμη οι Μόνχε (3), Μπρέσκα (3), Καπετάνος (2), Ντολεζάι (2) και Σανκαρέ (2). Οκτώ παίκτες, συνολικά, έχουν πετύχει γκολ φέτος στον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να βρουν λύσεις στο σκοράρισμα, χωρίς να στηρίζονται αποκλειστικά στους δύο φορ που διαθέτει η ομάδα.

Ο Σάκης Τσιώλης εδώ και αρκετό καιρό έχει ζητήσει από τη διοίκηση την απόκτηση σέντερ φορ, με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να αναζητούν τον παίκτη εκείνο που θα έρθει στην ομάδα και θα είναι ικανός να κάνει τη διαφορά στη γραμμή κρούσης. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι δύσκολη, από τη στιγμή που οι καλοί ποδοσφαιριστές έχουν συνήθως ομάδα και σπανίζουν οι αξιόλογοι ελεύθεροι παίκτες.

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε για την απόκτηση του Ουργουανού επιθετικού της Σαμπντόρια, Μπρούνο Φορναρόλι, ως δανεικό για έξι μήνες, όμως η υπόθεση έχει «κολλήσει». Γίνονται προσπάθειες από πλευράς διοίκησης να βρεθεί λύση και ο 24χροονος στράικερ να έρθει στο Βόλο και μέσα στην εβδομάδα το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά.

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν και κάποιες άλλες λύσεις, ενώ όσον αφορά τον Κρίστιαν Νέμεθ, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι υπαρκτό, όμως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Ολυμπιακός του Πειραιά θα παραχωρήσει ή όχι, ως δανεικό, τον Ούγγρο επιθετικό.

Η απόκτηση από τους Πειραιώτες του Ράφικ Τζιμπούρ άλλαξε τα δεδομένα στην επιθετική γραμμή της ομάδας, με τον Νέμεθ να είναι αυτή τη στιγμή η τέταρτη επιλογή στην επίθεση μετά τους Μιραλάς, Πάντελιτς και Τζιμπούρ. Ωστόσο, στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται να παραχωρήσουν τον παίκτη ως δανεικό, αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής ή όχι του Μάρκο Πάντελιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βόλφσμπουργκ ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για τον Σέρβο επιθετικό και δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να την αποδεχθεί, αν είναι συμφέρουσα. Στην περίπτωση αυτή, ίσως να μην αποχωρήσει από το Λιμάνι ο Νέμεθ. Διαφορετικά, ο Ούγγρος επιθετικός θα πάει για τέσσερις μήνες δανεικός σε κάποια ομάδα και στη συνέχεια θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Πολλές, πάντως είναι οι ομάδες από την Ελλάδα, εκτός του Ολυμπιακού Βόλου, που επιδιώκουν να εντάξουν τον Νέμεθ στη δύναμή τους, όπως η Κέρκυρα, ο Πανσερραϊκός και η Λάρισα. Στους υπάρχοντες «μνηστήρες» προστέθηκε και η Ομόνοια του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας προπονητής είχε συνεργαστεί με τον 22χρονο ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ, γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητές του και έχει εισηγηθεί στη διοίκηση της κυπριακής ομάδας την απόκτηση του Νέμεθ.

Από το περιβάλλον του Νέμεθ λέγεται πως ο ποδοσφαιριστής δεν είναι αρνητικός να αγωνιστεί για τέσσερις μήνες ως δανεικός σε κάποια ομάδα, αρκεί να πάει σε έναν σύλλογο που δεν θα παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία, αλλά να πρωταγωνιστεί. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα, καθώς μάλιστα την Δευτέρα λήγει η μεταγραφική  περίοδος του Ιανουαρίου.

Στο προσκήνιο παραμένει το όνομα του 23χρονου Ουρουγουανού επιθετικού Ροντρίγκο Μόρα της Ντεφενσόρ, ενώ εξετάζονται και κάποιες άλλες περιπτώσεις ξένων επιθετικών.

Αμφίβολος

ο Ουμπίντες

Με μία πρωινή προπόνηση ξεκίνησε χθες η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η τεχνική ηγεσία θα περιμένει να δει αν θα έχει στη διάθεσή τον Χαβιέ Ουμπίντες, ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ (αισθάνθηκε σφίξιμο στο δικέφαλο). Χθες γυμνάστηκε στην αρχή με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Το απόγευμα επισκέφτηκε το γιατρό και έβγαλε μαγνητική, από τα αποτελέσματα της οποίας θα ξεκαθαρίσει αν θα τεθεί στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη κόντρα τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά.

Θυμίζουμε, πως δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν οι τιμωρημένοι Χαλίφα Σανκαρέ και Γιάννης Ζαραδούκας (εκτίουν την ποινή τους), ενώ ο Ηλίας Σολάκης, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, δηλώθηκε να λείψει από το εκτός έδρας ματς με τη Λάρισα.

Ο Πέτερ Ντολεζάι εξέτισε την ποινή του και με τον Χαβιέ Τομάς θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού θα γυμναστούν με βάρη το πρωί, ενώ η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» για το ματς με την ομάδα του Πειραιά θα μπει από την Πέμπτη στην τελική ευθεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το