Τοπικά

Πρόγραμμα προβολής της Όθρυος

Κατατέθηκε από την ομώνυμη Αναπτυξιακή στο ΟΠΑΑΧ για χρηματοδότηση

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με στόχο την προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής Όθρυος κατέθεσε προς έγκριση και χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΟΠΑΑΧ, η Αναπτυξιακή Εταιρεία «Όθρυς Α.Ε.». Μέσω της υλοποίησης του προγράμματος θα επιτευχθεί η προβολή των τοπικών προϊόντων και των επιχειρήσεων της περιοχής, ενώ αναμένεται η προσέλκυση του ενδιαφέροντος επενδυτών. «Κατατέθηκε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, ότι στο πλαίσιο του νέου Δήμου προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις μέσα από τις οποίες θα προκύψουν οφέλη για την περιοχή της Όθρυος και γενικότερα της οικονομίας των κατοίκων», τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ,

[email protected]

Ο τίτλος του προγράμματος που κατατέθηκε προς έγκριση είναι «Προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής Όθρυος, η γη των Τιτάνων και του Δευκαλίωνα, του Έλληνα και της Οθρυίδος, του Αίολου και του Αχιλλέα… η γη, των κατοίκων του νέου Δήμου Αλμυρού!».

Με την έκκριση του προγράμματος ο νέος Δήμος Αλμυρού θα επωφεληθεί ποσό πλέον των 100.000, χρήματα που θα έπρεπε ο Δήμος να διαθέσει από δικούς του πόρους για την προβολή της περιοχής.

Να αναφερθεί ότι σε επίπεδο Μαγνησίας και Θεσσαλίας γενικότερα κανείς φορέας (Αναπτυξιακή ή Δήμος) δεν έχει υποβάλλει πρόγραμμα στην αντίστοιχη προκήρυξη του υπουργείου, παρά μόνο η « Όθρυς Α.Ε.».

Με την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος ο νέος Δήμος Αλμυρού θα προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και τις επιχειρήσεις της περιοχής, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον νέων επενδυτών για νέες επενδύσεις, και εκτός από την προβολή σε εθνικό επίπεδο θα αρχίσει η προβολή στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γαλλία.

Το πρόγραμμα αφορά την προβολή της περιοχής Όθρυος – φυσικών και πολιτιστικών στοιχείων, την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων (αγροτικών, κτηνοτροφικών) και επιχειρήσεων τυποποίησης, την ανάδειξη της παραδοσιακής κουζίνας της περιοχής και την ανάδειξη ηθών – εθίμων και τοπικών παραδόσεων.

Στις δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνονται η διοργάνωση αναπτυξιακών συνεδρίων, συνεδρίων για τον πολιτισμό και τον αγροτουρισμό, για τις παραδόσεις και στην ανάπτυξη της ορεινής Όθρυος, διοργάνωση διήμερης έκθεσης τοπικών προϊόντων και εκδηλώσεων παραδοσιακών γεύσεων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Επίσης, προγραμματίζεται η προβολή σε έντυπα ΜΜΕ της παράδοσης, των ηθών, εθίμων και πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής, προβολή της περιοχής μέσω ιστοσελίδας και σύνδεση επιχειρήσεων μέσου δικτυακού τόπου, η δημιουργία επενδυτικών οδηγών για μόνιμους κατοίκους και μη με στόχο κυρίως την προώθηση επενδύσεων στον αγροτουρισμό (παροχής υπηρεσιών, μεταποίηση, τυποποίηση) και ηλεκτρονικές καταχωρήσεις , διαφημιστικά έντυπα και αφίσες με στόχο την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής  Όθρυς.

Στη Γαλλία

Η προβολή της περιοχής παρέμβασης στη Γαλλία περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενέργειες και δράσεις:

-Συμμετοχή προβολής των τοπικών  προϊόντων στο Salon d’  agriculture στο Παρίσι περί τα τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου του έτους 2011 (αφορά τη μεγαλύτερη αγροτική έκθεση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο).

– Συμμετοχή στο Μονακό – Monte Carlo στις εκδηλώσεις γαστρονομικών γεύσεων της Προβηγκίας, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από 26- 29 Νοεμβρίου, μία από τις καλύτερες διοργανώσεις στον τομέα γεύσεων και διατροφής στην Ευρώπη εντός του 2011.

Ακόμη, θα προγραμματιστεί η διοργάνωση διήμερης έκθεσης τοπικών προϊόντων, εκδηλώσεων ανάδειξης της παραδοσιακής κουζίνας της περιοχής και προβολή της περιοχής του νέου Δήμου σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας.                                                                           Τα  αποτελέσματα του προγράμματος στοχεύουν στην αειφόρο ανάπτυξη-προσέλκυση επενδυτών και νέων επενδύσεων, ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, προβολή ηθών-εθίμων και τοπικών παραδόσεων και των τοπικών προϊόντων, τόνωση της τοπικής οικονομίας, ανάδειξη των τουριστικών πόρων της περιοχής, αύξηση της τουριστικής περιόδου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκος, «κατατέθηκε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, ότι στο πλαίσιο του νέου Δήμου προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις μέσα από τις οποίες θα προκύψουν οφέλη για την περιοχή της Όθρυος και γενικότερα της οικονομίας των κατοίκων», για να προσθέσει: «Η περιοχή κυρίως της ορεινής Όθρυος προτείνεται για ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, όχι μόνο γιατί εκλείπουν παντελώς, αλλά γιατί κυρίως η περιοχή έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Στόχος μας είναι στο πλαίσιο του νέου διευρυμένου Δήμου Αλμυρού να προχωρήσουμε στη δημιουργία γραφείου που θα λειτουργήσει στις Βρυξέλλες, για την υποστήριξη και την προώθηση προγραμμάτων είτε του Δήμου είτε των παραγωγικών φορέων και επενδυτών της περιοχής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το