Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Πρόγραμμα ανακύκλωσης στην Αλόννησο

Συγκεντρώθηκαν 40 τόνοι άχρηστα σιδηρικά και 100 εγκαταλειμμένα ΙΧ
Συγκεντρώθηκαν 40 τόνοι άχρηστα σιδηρικά και 100 εγκαταλειμμένα ΙΧ

 

Σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης θα υπογράψει ο Δήμος Αλοννήσου μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να γίνεται ολοκληρωμένη ανακύκλωση σε πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο και χαρτί με την προμήθεια και τοποθέτηση μπλε κάδων σε όλο το νησί. Στο μεταξύ, περισσότερους από 40 τόνους άχρηστων σιδηρικών και περισσότερα από 100 εγκαταλειμμένα ΙΧ που βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της Αλοννήσου έχουν συγκεντρωθεί και θα οδηγηθούν για ανακύκλωση.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Δήμου για την υπογραφή σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Π. Βαφίνης τόνισε πως «θα έχει διάρκεια έξι χρόνια. Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το νησί, καθώς ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο οι ποσότητες των προς ανακύκλωση υλικών αυξάνονται. Τα υλικά που θα συγκεντρώνονται θα μεταφέρονται με ευθύνη της εταιρείας» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Δήμος Αλοννήσου βάσει της σύμβασης που θα υπογραφεί με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης θα προμηθευτεί τους γνωστούς μπλε κάδους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία του νησιού, ώστε οι δημότες να έχουν τη δυνατότητα να εναποθέτουν σε αυτούς τα ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης, θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων για τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης, ενώ η εταιρεία θα αναλάβει και την προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού για την υλοποίηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη, «οι υπηρεσίες του Δήμου Αλοννήσου θα αναλάβουν από την πλευρά τους τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, για τη συγκέντρωση των προς ανακύκλωση υλικών. Με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο εκτιμούμε ότι το πρόγραμμα της ανακύκλωσης θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στο τέλος Ιουνίου, καθώς θέλουμε να προλάβουμε και την καλοκαιρινή περίοδο, κατά την οποία ο όγκος αυτών των υλικών αυξάνεται λόγω των τουριστών» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου.

Όπως προαναφέρθηκε, στο Δήμο Αλοννήσου το προηγούμενο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 40 τόνοι άχρηστων σιδηρικών και 100 περίπου εγκαταλειμμένα ΙΧ, τα οποία θα προωθηθούν για ανακύκλωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το