Photo Gallery, Τοπικά

Πρόβα απεργίας το Συλλαλητήριο


Η κινητοποίηση στη Μαγνησία θα εκφράσει το πανεργατικό ξέσπασμα αγανάκτησης όλων των εργαζόμενων ενάντια στις κατοχικές αξιώσεις της τρόικας, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ και ΕΚΒ


Διοργανώνεται το προσεχές Σάββατο από Ε.Κ. Βόλου και ΑΔΕΔΥ στην παραλία

 

Με το σύνθημα «Ήρθε, επιτέλους, η ώρα να ενωθούμε για να μας ακούσουν», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου και η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας καλούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα της περιοχής μας να δώσουν το κοινό αγωνιστικό τους «παρών» στο δυναμικό συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην παραλία του Βόλου (στο Ηρώο Πεσόντων), ενώνοντας τη φωνή τους με το Παγκόσμιο Δίκτυο Κινητοποιήσεων, που θα εκδηλωθεί τη μέρα αυτή ταυτόχρονα σε πάνω από 400 χώρες σε όλον τον κόσμο.

«Η κινητοποίηση, που στη χώρα μας και ιδίως στη Μαγνησία θα εκφράσει το πανεργατικό ξέσπασμα αγανάκτησης όλων των εργαζόμενων ενάντια στις κατοχικές αξιώσεις της τρόικας, που υλοποιεί με τα απανωτά αντεργατικά μέτρα και τα χαράτσια η κυβέρνηση, θα αποτελέσει και την πρόβα-τζενεράλε για τη μεγάλη γενική απεργία της 19 Οκτωβρίου, που θα νεκρώσει τα πάντα.

Στόχος της κινητοποίησης, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ και ΕΚΒ είναι να αντιταχθεί στην οικονομική ωμότητα της παγκοσμιοποίησης η «παγκοσμιοποίηση της δράσης», όλων εκείνων που αποτέλεσαν και αποτελούν τα μεγάλα θύματα της άγριας καπιταλιστικής καταλήστευσης.

Στον αγώνα αυτόν, κυρίαρχο λόγο πρέπει να έχουν – και θα έχουν – τα Ελληνικά Συνδικάτα και οι Έλληνες εργαζόμενοι, όχι μόνο για να ορθώσουν ανάχωμα αντίστασης στην αντεργατική λαίλαπα, αλλά και για να επαναδιεκδικήσουν δυναμικά όλα όσα τους άρπαξαν οι αδίστακτοι εκφραστές και υπηρέτες της τρόικας.

Και σ’ αυτήν την κινητοποίηση, αιχμή του δόρατος θα αποτελέσει η θεσμική προστασία της ΕΓΣΣΕ, που μπήκε στο στόχαστρο της τρόικας και ήδη απειλείται με το Νομοσχέδιο-έκτρωμα που προώθησε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση και το σθεναρό «όχι» στο τσουνάμι των απολύσεων στο Δημόσιο, μέσω της «εργασιακής εφεδρείας». Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού, για τις 19 Οκτωβρίου».

 

Παρέμβαση του ΕΚΒ

για ΑΓΕΤ, ΣΤΑΛΚΟ, ΚΟΝΤΙ

Κοινή παρέμβαση, με αίτημα να τεθούν από την κυβέρνηση ασφαλιστικές δικλείδες προστασίας της εγχώριας αγοράς τσιμέντου από την αθρόα εισαγωγή και χρήση ξένου προϊόντος, που δεν φέρει τα  αναγνωρισμένα ποιοτικά στάνταρντ πιστοποίησης, ενώ προκαλεί και αθέμιτο ανταγωνισμό, έγινε από εκπροσώπους του Δ.Σ. του Ε.Κ. Βόλου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τσιμέντου προς τον Γ.Γ. Βιομηχανίας του υπ. Ανάπτυξης κ. Αλ. Φούρλα, κατά την προχθεσινή έλευσή του στο Βόλο.

Στον αρμόδιο Γ.Γ. του υπ. Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (κ.κ.

Θαν. Παπαδημόπουλος πρόεδρος του ΕΚΒ, Δημ. Βασιλείου γεν. γραμματέας του ΕΚΒ και εργαζόμενος στον όμιλο της ΑΓΕΤ, Κων. Κωνσταντίνου ταμίας του ΕΚΒ και επίσης εργαζόμενος στην ΑΓΕΤ και Ευάγγ. Χαντζιάρας πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τσιμέντου), επισήμαναν την έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο εισαγωγής και διάθεσης από μάντρες και μαγαζιά ακατάλληλου ξένου τσιμέντου (κυρίως τουρκικής προέλευσης) και τις συνέπειες που αυτό έχει για τη ντόπια παραγωγή, σε μια, μάλιστα, ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική περίοδο, που οι τοπικές επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη και ζητήθηκε το σταμάτημα των εισαγωγών.

Στον κ. Φούρλα τέθηκε επίσης το πρόβλημα έλλειψης κατασκευαστικού έργου που αντιμετωπίζει η ΣΤΑΛΚΟ (μια κατασκευαστική εταιρία, που αποκλειστικώς σχεδόν εξαρτάται από την ανάθεση παραγγελιών από τη ΔΕΗ), και επισημάνθηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η έλλειψη για τη μελλοντική λειτουργική πορεία του εργοστασίου.

Τέλος, στο Γ.Γ. του Υπουργείου επανατέθηκε το σοβαρό πρόβλημα του εργοστασίου της ΚΟΝΤΙ και των 85 εργαζομένων που παραμένουν όμηροι της αδιαλλαξίας της γαλλικής εταιρίας ARCELOR MITTAL και ζητήθηκαν εξηγήσεις για την καθυστέρηση ανταπόκρισης του υπ. Ανάπτυξης στο αίτημα του ΕΚΒ για την πραγματοποίηση τριμερούς, καθυστέρηση, που, από πλευράς κ. Φούρλα αποδόθηκε στις καταλήψεις που είχαν εκδηλωθεί τις προηγούμενες μέρες στο Υπουργείο.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το